Официално: Албания тръгва към ЕС без РСМ

Брюксел отдели Северна Македония от преговорите
12 окт 2024 18:23, Александър Попов
35
Официално: Албания тръгва към ЕС без РСМ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Албания официално започна преговори за присъединяване към Европейския съюз.

Комитетът на постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС прие решение за откриване на първия клъстер в преговорите за членство на Албания. Този важен крайъгълен камък ще бъде отбелязан от междуправителствената конференция ЕС-Албания, която ще се проведе на 15 октомври в Люксембург.

БГНЕС припомня, че Албания и Република Северна Македония трябваше да започнат заедно преговори за членство, но това стана невъзможно, след като режимът на македонския премиер Християн Мицкоски отказа да изпълни условията, заложени в преговорната рамка. Поради тази причина в края на септември Брюксел взе решение да раздели двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от ЕС
Папа лесбийка и монахини, съвкупляващи се с Христос: Пиесата, шокирала Австрия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Накратко преди 5 дни
Без БЮРМ ФИРОМ в ЕС!
30
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
ЕС направи всичко възможно и Северна Македония да започне преговори.Християн Мицкоски си го влече към Сърбия и иска Северна Македония да е съюзна република на Сърбия.ЕС видя,че са безнадежден случай и ги отдели от Албания.Северните макета да се оправят.Няма да ни липсват.
29
3
 
6
 
! Отговори
Мара Бунева преди 6 дни
Великосръбският шовинизъм докара безброй беди на балканските народи,а косвено и на Европа--оттук и на целия свят (заедно с френските си ментори: неслучайно ,,шовинизъм" идва оттам).Днес Вучич и компания пеят същата србска чалга на нов глас и с руски рефрен.Сега са активирали скопските си слуги, защото усещат,че този път самата Сърбия е пред пълен разгром и разпад.Както и россията, тази мнима защитница на славянството.България,Хърватско и Албания ще забият последния гвоздей в ковчега!
28
4
 
2
 
! Отговори
Ааа преди 6 дни
Албания се съгласи да прибере мюслите, дебаркирали в Италия.
27
3
 
13
 
! Отговори
Спешно преди 6 дни
анулирайте паспортите на северняците и бързо всичко ще приемат!
26
0
 
15
 
! Отговори
Дон Кикот преди 6 дни
Албания към ЕС, РСМ към Югославия.
25
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Честито на Албания!
24
5
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 6 дни
"България се радва на унижението на най-близкия си народ". Странно. А българите, които са в Молдова? Те се гордеят, че са българи. Значи там може, а на има-няма 250 км от София не става? Ония са наследници на?!? Вече не помня на кого, ама не и на Александър Македонски - бил е обратен. И грък. Който сее ветрове, ще жъне бури.
23
4
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 6 дни
Албанския етнос в РСМ май няма да търпи още дълго глупостите на античките маседони . Търпението не им е безгранично. Да стане Западна Македония второ Косово.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
РСМ трябва да се научи да спазва европейските договори, защото договорът с България е точно такъв, европейски.
21
4
 
2
 
! Отговори
Патриарха преди 6 дни
До Танас ВойводатаТи внимавай главата ти да не се отдели от телцето...
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И Kocoвo щe влeзe...
19
2
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 6 дни
До 6. А Егейска Македония какво ще я правите?
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Aмu тo, БЮPM-uтe u бeз тyй нe uckaт! Cъpбeлuтe ru вogят зa нoca kъм Cъpбocpaлuя...
17
7
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 дни
Браво! РСМ са сръбски лакеи. Не заслужават нищо добро от нас! Успех на Албания! А и на Косово! Албанците са по-разбран народ от сърбите.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Северна Македония е бъдеща албанска държава, част от Велика Албания. Албания, Косово и Северна Македония ще образуват Велика Албания.
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
РСМ и Сърбия влизат в пакет.
14
4
 
16
 
! Отговори
Киро Пералнята преди 6 дни
Сръбският режим в БЮРМ трябва да бъде задушен ! Тотален игнор на техните коментари/желания/изказвания. Финансиране на албанските партии с изискване да се защитава българският интерес. Агресивна дипломация в ЕС да се прокара киродор 8. Инвестиции в Косово с цел признаване на българското малцинство. Агресивна дипломация в САЩ и ЕС с цел осветляване на сръбския подривен фактор в региона.
13
15
 
8
 
! Отговори
Най голямото преди 6 дни
Доказателство,че българи и македонци сме с общи корени..Е Простотията ни. РСМ обвинява България за всичко,а България се радва на унижението на най близкия си народ. Затова помнете ми думата,ще си останем най бедни,най малки пенсии и най изчезващи като нация..гласувайте все така за тикви,калинки и копейки...те ще ви ОПРАВЯТ!
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Oтgaвнa тpябвaшe! Cera тuтoвuтe мuцkoвчeтa тъcят ga uзнygвaт c нeщo gpyro... Oт бeлrpagckuтe uм kagpoвuцu ce paзбpa, чe това ще е kopugop нoмep 8, koйтo e cтpaтeruчecku зa HATO... Дa вuguм, koй koлko oщe щe ru тъpnu?