В Нидерландия пак разследват "българска измама" със социални обезщетения

През 2013 г. десетки хиляди семейства бяха неправомерно обвинени
Обновена: 17 апр 2024 14:47 | 17 апр 2024 14:42, Елка Василева
70
В Нидерландия пак разследват "българска измама" със социални обезщетения
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България. Отделът „Социални обезщетения“ е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се регистрират на нидерландски адрес и кандидатстват за обезщетения. Става въпрос за 2000 различни социалноосигурителни номера, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

Това се посочва в писмо, което държавният секретар по обезщетенията и митниците Ауке де Врис е изпратила до Камарата на представителите.

През 2013 г. също беше разкрита българска банда, извършвала по този начин мащабни измами със социални обезщетения. Този нов случай изглежда като повторение на случая от 2013 г.

Общественото недоволство около така наречената „българска измама“ според някои е допринесло значително за организираното преследване на измами, при което десетки хиляди семейства бяха неправомерно обвинени и впоследствие получиха големи обезщетения. Възстановяването от този скандал с обезщетения все още създава главоболия за Де Врис.

Последствията от скандала с обезщетенията също така затрудняват отдела в предотвратяването на този вид измами, пише Де Врис. По думите ѝ служителите се опасяват да не сгрешат отново. Освен това поради несъответствие със законовата и нормативната уредба са били деактивирани системите за предупреждение, целящи идентифициране на заявления, в които нещо може да не е наред. Службата все още работи върху въвеждането на нов подход срещу измами, който ще намали риска от неправомерно отпускане на надбавки.

В същото време Де Врис предупреждава при тези нови сигнали за измама да не се забравя за хората и човешкото измерение. Възможно е да става дума за лица, които са жертва на злоупотреба с личните им данни. Държавният секретар се позовава и на неотдавнашния окончателен доклад от парламентарното разследване на политиката срещу измамите, който заключава, че в продължение на години правителството е било сляпо за хората и закона.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от ЕС
В Брюксел полицията спря конференция на крайната десница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Бай Мангау преди 4 седмици
Не е луд този дето яде баницата, ша знайте
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отишъл пак, си га ни на ***, да краде.
22
4
 
9
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА Е ИЗМАМА преди 4 седмици
ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВИ СА МИГРАНТИТЕ, КОИТО СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ И ИСКАТ МИНИСТРИ ДА СТАВАТ?... ЧЕРВЕНИ ШАРЛАТАНИ.....
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен И как го "решиха"? Като станаха пакистанци ли? СМЯХ!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом Нидерландия ги пуска вътре значи те са виновни
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Англия бегаха от ЕС и си решиха проблема.
18
9
 
4
 
! Отговори
Няма ли преди 4 седмици
Пytkun да хвърли един Сармат, на тази ориенталска дупка България - долнопробно племе от измамници - като тръгнеш от селяните по автокъщите с трошки в,, перфектно състояние '' минеш през работодатели и стигнеш до корумпираната полиция и прокуратура. Хубавото е незабрявайте, че съдбата на Панеленото е гето е да изчезне от картата и това най-доброто за човечеството
17
3
 
21
 
! Отговори
Те преди 4 седмици
нашите роми от десетки години точат социалната система на западноевропейските държави, тия сега са се сетили. В Германия това си е сериозен бизнес, а фирмите които оформят и предвижват документите се държат основно от турци!
16
6
 
4
 
! Отговори
Чисти българи преди 4 седмици
Не минава това за бахрахтарците вършещи измами а българите колко били свестни.Не идни и същи са.
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Българи от ромски пройзход. Явно сте пропуснали новината на агенция пик от Гърция български роми задържани за телефони измами стига с тази Соросойдна политика.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако са внасали данък имат право и да получат. Само нидерланци ли ще зимат. Като не са съгласни слагат си визи за бг а бг напуска ЕС.
13
2
 
12
 
! Отговори
Крас преди 4 седмици
Да отидат да крадат социални в Москва ! Тарикати!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз помня как франсетата ни ги връщаха с автобус
11
2
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Знам ги! Живеят наблизо в палати! Защо трябва да се напрягат като нас едно време на струг, тютюн и в мината, след като Европа дава много соцялни! Питате ме често, защо стадата отиват именно на Запад, а не в Русия! Ето - защото там вече е голям комунизъм - на всеки измамник, колкото може да вземе!
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Крадете ги тия до дупка. Само това заслужават. Кражба и подмяна на генофонда. Цяла Западна Европа да гори.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Помня как при приемането ни в ЕС , все ни казваха как трябва да ги интегрираме . Ами ето ви ги , интегрирайте ги !
8
11
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 седмици
Само за 7 години 7 милиарда хора около света пропищяха в един глас от 7 милионното умно-красиво племе балканско българско! Затова в странство някой срещне ли българин веднъж, само срещу вероятността да го срещне и втори път започва да тренира усилено всички видове бойни изкуства, ръкопашен бой, боравене с всички видове хладни и огнестрелни оръжия и започва да ходи препасан с ятагани на кръст, заредена картечница, миномет, огнехвъргачка и подпалена моторна резачка.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Българи бяха сигнализирали за злоупотреби с помощи! Така че, българите са силите на доброто в тази наркоманизирана, проституираща дупка.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Нидерландия проблемът (кат навсякъде) е самата власт. Не е проблемът в българите!
5
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
това са индиици с бълг документи а на колко други сме издали бълг документине се спря това издаване на 5 поколение каква е ползата на българия от товапоколение да вкарва шепа тарикати в нс