От Украйна: Болниците в Севастопол препълнени от руски военни

Отбелязва се, че ранените са настанени в коридорите и дори в трапезарията
30 авг 2023 21:32, Йоана Цонева
74
От Украйна: Болниците в Севастопол препълнени от руски военни
Снимка: БГНЕС

Болниците в Севастопол са препълнени с ранени руски войници, пациенти са настанени в коридорите и дори в трапезарията, съобщава БТА, цитирайки украинската агенция Укринформ.

"Открити източници информират, че болниците в Севастопол са препълнени с ранени руски войници", съобщава мисията на президента на Украйна (МПУ) в Автономна република Крим.

Не се посочват конкретни числа, но се отбелязва, че ранените са настанени в коридорите и дори в трапезарията. Наблюдавал се и недостиг на медицински персонал.

Според Киев руснаците са измислили нов начин за защита на Кримския мост като потопяват фериботи, за да създадат "отбранителна линия". Един ферибот вече бил потопен, а най-малко пет се планира да го последват в най-скоро време.

Укринформ твърди, че активистите на движението АТЕШ са регистрирали засилено транспортиране на руска военна техника по море през Керченския проток. Руската федерация разполага там системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
16
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Нахлули в чужда държава и се хвалят, колко избили? Няма такъв цинизъм! Загубили са човешкият си облик от доказаният военнопрестъпник, до последният форумен таракан! Сигурно са сключили сделка с Гудяев,да им опрости греховете?
36
20
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 8 месеца
Умният русофоб правиш ли разлика м/у болници и гробища...защото телеграм е пълно със снимки укро-гробищни паркове и не само в Лвов има голяма днк лаборатория предимно за поляци, която да определя, кой кой бил. Кравар к0х.
35
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая укроагенция, загрижена за руските болници, да ни светне за тези в Харков, Днепър, Херсон и Запорожие, барабар с Киев и Европа. Да ни каже в кой укроград няма нови гробища край пътя, окисени със знамена и портрети на захисници. Да ни светне защо, след като мобилизираха близо 1 милион, сега обявяват тотална мобилизация? Нали жертвите били 1:8?
34
10
 
13
 
! Отговори
къде е снимката бе? преди 8 месеца
Една снимка от въпросните коридори нагъчкани с легла и столове за сядане и лежане на ренени както и стай с много етажни легла с по двама ранени на легло па да не могат да щракнат това вече е безобразие. къде са тайните сукр служби, разузнавания и предатели за да мнцъкат снимките. Освен болницет е руски да нямат коридори а стаите да с с тавани позволяващи единственно едноетажни легла, от което следва че сестрите и докторите лазят към ранените между креватчетата, мънаните, горко им , докторчета
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Начи и Масквата нарочно са я потопили! Руската душъ не мож я разбра!
32
6
 
18
 
! Отговори
Дофтор преди 8 месеца
Да не ги е поразил украински грип?
31
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ... 39 Нищо Доказано НЯМА! А руснаците пазят руско-говорящите украинци от Източна Украйна от "братята" им от Западна и от местните Бандеровци. Хората от Харков, Одеса и Херсон също се смятат за руснаци, въпреки усилията на Фюрера и Вермахта.
30
17
 
22
 
! Отговори
Хе хе преди 8 месеца
Пан Зеленский Е изпечен Лъжец, Крадец и Мошеник. Аверите му от Квартал 95, които набута навсякъде във Властта Също!
29
28
 
23
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Украинците са си у дома! Защитатават земята си, семействата си, Родината си! Чий го дирят руските окупатори в чужда държава,освен да грабят,убиват и мародерстват ?Не са за жалене, щом слугуват на доказан военнопрестъпник!
28
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Украйна няма нито един ранен и болниците са празни. Това е така защото Украйна побеждава а Русия се бият без боеприпаси и с джапанета....... нямат дрехи и плачат за мама.....
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна модернизира ракетите "Нептун", така че да могат да поразяват цели в Москва и други отдалечени места в Русия. Това се посочва в статията за проекта The War Zone на изданието The Drive. Журналистите от медията са разговаряли със служители на Министерството на отбраната в Киев, които са разкри, че Украйна има планове евентуално да нанесе удари по Москва и други цели в Русия, като използва варианти на ракетите "Нептун", модифицирани като боеприпаси "земя-земя".
26
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Телеграм на руските блогъри има достатъчно снимки и клипове с потвърждение на тази стара новина,ако изобщо знаете какво е това Телеграм русофили невежи?
25
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските болници пълни с военни,а пък украинските гробища са препълнени с фенове на Бандера и даже ме могат да го поберат и заради това правят едно мега голямо гробище,че да има място за всичките му фенове ..
24
22
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
С такива статии само си подбивате малкото останал имидж на новинарски сайт.
23
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сериозно Укр крило играе в коментарите лепят си по 9 броя минуси ,разбрали-недоразбрали,но отчитат съгласувана активност пред посолството .
22
11
 
19
 
! Отговори
Да ви напомня! преди 8 месеца
Руските сили търпят големи загуби заради използването на касетъчни боеприпаси от страна на украинците. Това признава руският полковник Пьотр Шувалов в своя телеграм канал."В окопите се получава ужасна каша от живи и умиращи, на които понякога е невъзможно да се помогне", споделя той като добавя, че самите окопи не могат да осигурят защита, а колкото до медицинската помощ за ранените - руснаците поначало имат проблем с това. "
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само през Перекоп може да влезнат укрите. Нямат кораби като Англия и остава само по суша както прават ненците. Но ще им трябва 1 милиона армия която влезне ли в Крим е в капан и Русия ще завземе Киев.
20
13
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
Между толкова много русофили нека да има един "умен " русофоб !
19
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази вечер чаках мисирките по трите проамерикански телевизии да покажат многохилядния митинг-протест в центъра на Киев, ама не! Хиляди жени, майки и предимно съпруги с децата си носеха огромни плакати с имената на изчезналите си съпрузи и десетки плакати на цели поделения със снимки на 30 и повече пропаднали, с въпроси към наркомана и нациста Зеленски. Та, защо не го излъчихте, нали Украйна ви е любима?? Това го излъчиха самите украинци!!
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Укрите може да влезнат само по суша в Крим което значи че ако стане остров няма как да влезнат.