Войната в Украйна е отнела живота на поне 500 деца

Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен
13 авг 2023 15:45, Йоана Цонева
191
Войната в Украйна е отнела живота на поне 500 деца
Снимка: БГНЕС

Най-малко 500 украински деца са убити досега след нахлуването на Русия в Украйна, което Москва започна преди повече от 17 месеца. Информацията е от изявление, направено днес от генералната прокуратура в Киев.

Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен, се казва в изявлението на прокуратурата, предава БТА. Според нея действителният брой вероятно ще бъде по-висок, тъй като украинските власти продължават да разследват жертвите в зоната на военните действия и в освободените от Украйна територии, както и в регионите, окупирани от руските войски.

Броят на убитите и ранените деца е най-голям в източните области Донецк и Харков, разположени близо до фронтовата линия, следвани от региона на столицата Киев и град Херсон в Южна Украйна.

Според прокуратурата съвсем наскоро при ракетен удар в Западна Украйна в петък тази седмица е загинало 8-годишно украинско момче.

Съдебната система на Украйна регистрира цивилните жертви във войната, започната от Русия през февруари миналата година, и събира доказателства, които потенциално могат да бъдат използвани в съдебни процеси за подвеждане под отговорност на руски военнослужещи за военни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Олигарсите от бандата на Путин-Мордошов,Алекперов,Чорни, Милер,Абрамович,Махмудов,Розенберг ,Ернст,Дерипаска са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
152
0
 
2
 
! Отговори
Странно преди 9 месеца
Вчера бе направена първата копка за построяването на 300 африкански поселища в Русия за 300 хиляди поселници от Африка.Церемонията с поредния успех на великият геостратег Путин се излъчи по всички руски телевизии.Интересно,защо нашите вестници не го казват.Все пак скоро ще се появи първият руски рапър 50 копейки.
151
1
 
1
 
! Отговори
Смирен преди 9 месеца
В България за 2 години колко деца са починали по различни причини? Предполага бройката е близка до цитираната в статията? Ужас живеем в държава с два стандарта. В градове, квартали и села няма вода, улици и канализация без война? Сглобката, защо прескача тази тема?
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Японците благодарят на американците за ядрената бомба и казват, че всичко е правилно. - Необходима беше ядрена бомба, за да се сложи край на войната - Америка избра най-бързия начин да сложи край на войната и да попречи на други страни да превземат Япония. На 6 и 9 август 1945 г. Съединените щати взривиха две ядрени бомби над градовете Хирошима и Нагасаки в Япония. Двете експлозии убиха съответно 129 000 и 226 000 души.
149
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Зомбираната по натовски стандарт биомаса претърпя съкрушително поражение, остатъците от групата се оттеглиха на заетите преди това позиции. Загубите възлизат на 20 единици техника, а в живата сила - 60 процента от биомасата. Поредният опит на за "щурм" доведе до колосални загуби.
148
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Зомбитата на киевският наркокартел са разбити край Работино. Това съобщи временно изпълняващият длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки: Тази нощ зомбинацитата направиха опит да атакуват в посока Работино с две щурмови групи, подсилени с танкове. Освен това по време на движението зомбинацитата извикаха подкрепления. Настъплението на зомбитата и неговите подкрепления е засечено и ВС на РФ използваха реактивна артилерия и армейска авиация.
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Притежателят на Ордена за храброст от Зеленски е елиминиран. Въоръжените сили на Руската федерация унищожиха в Украйна идейния нацист от подразделението на териториалната отбрана на Въоръжените сили на Украйна "Химера" Едуард Рашчук. Укрофашистът е известен с това, че през 2022 г. беше награден лично от Зеленски.
146
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е да подготвим Украйна за следващата пролетна офанзива - Wall Street Journal. Сегашната кампания на Украйна срещу Русия може да продължи още много месеци, така че западните военни стратези и политици вече започват да мислят за пролетната офанзива през следващата година. Това решение показва, че няма да има голям пробив на ВСУ и борбата на Украйна ще отнеме много време. Контраофанзивата може да се превърне в "добра" традиция за пране на западен капитал за забавление на вашингтонските куратори.
145
2
 
2
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Настъплението на въоръжените сили на Руската федерация в посока Купянск разпръсна ударните сили на въоръжените сили на Украйна, съсредоточени на южния фронт. Офанзива по време на контранастъпление - Западът не беше готов за това.
144
4
 
4
 
! Отговори
Bormann преди 9 месеца
Терористите от киев избиват деца и семейства с натовска подкрепа и въоръжение и Българските продажници с радост са част от тая хунта...
143
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Статия за днешното котле с пържени руски фашисти от Залужни в Урожайна кога?Или не е добре да засягаме чувствителната монголомосковска душа?!
142
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руската фашистка армия от 2014 година се намира в Донецк.Тя колко деца изби там?
141
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма по-безмозъчни и наивни същества на Света от русофилите. Ако на русия им пукаше за хората в Донбас щеше да предложи на всички желаещи да дойдат да живеят в русия и да им предостави жилище и осигури работа. Тази война струва на русия стотици милиарди. Щеше да е по-евтино да построят жилища в русия и да поканят който иска да ходи там да живее.
140
1
 
1
 
! Отговори
хитрата сврака преди 9 месеца
от другаде става ясно - "Киев отново поиска крилати ракети от Германия" - и кво ? крием истинските си намерения измислени "новини" и изпускане по медиите като това?
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А тия деца утепани в Донецка и Луганска република от 2016 г. до сега, не ги ли броите за деца. Питам аз и отговор не искам.
138
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До американеца- Аве руснаци в русия няма ти в Украйна ги намери .
137
3
 
3
 
! Отговори
Русия разрушава преди 9 месеца
СИЛАТА ВЪРВИ С ОТГОВОРНОСТТА, ДА СЕ ПРИЛАГА ЗА СЪЗИДАНИЕ, А НЕ ЗА ИЗНУДВАНЕ И ПОТЪПКВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ПРАВО ЗА СВОБОДА НА ИЗБОР
136
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
колко деца изтрепаха САЩ в Ирак ?
135
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Открай време руснаците са известни с азиатската си жестокост
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
войната започна през 2014г. къде беше тази украинска прокуратура през останалите 8 години и защо не броят убитите деца в донбас? или като уркаинци убиват 'украински деца' не се брои?