Купуваме само най-необходимото, потреблението се сви

Потребителската кошница е 23% по-скъпа за година
117
Купуваме само най-необходимото, потреблението се сви
Снимка: БГНЕС

Определено потреблението се сви, масово се насочва към стоки от първа необходимост. На фона на определени периоди, в момента имаме доста сериозно свиване на търсенето, пазарът е много близо до перфектната конкуренция.

Това заяви пред БНТ председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов.
Потребителската кошница е 23% по-скъпа спрямо предходната година.

Още по темата
По думите му много от измененията в цените са от създадените негативни очаквания. Иванов призова да не се използва пазара за постигане на други цели, тъй като пазарът е чувствителен. Призова за повече информираност и разум от потребителите.

Според Владимир Иванов страхът и незнанието са много заради енергийния пазар, но пазарът има уникалната способност да се регулира. Вероятно ще има трендове нагоре, предвид, че зимата изисква използването на повече енергийни ресурси.

Той посочи, че имаме много добра реколта и на плодове, и на зеленчуци.

На пазара на храни имаме стабилизация, последният пиков момент беше на 30 април, след това имаше плавен спад до края на май, каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105, напъл но си прав. Забрави джапанките и диагоналките. За това идваме и от другите по-големи градове за да ги озаптим малко! Варна, Пловдив и София... разликата между нас и местните е забележителна :) но не е популярна дестинация Бургас и се променя много бавно....
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96 ахаха Бургас града на тъпute батки ,мечешти селяци , анцузи Адидас,а да дий ми "дънкито". Преди много години бях студент там. Не можеш да ме впечатлиш. Бургазлии имат много селско поведение и се мислят за големи тарикати. Самочувствие без покритие. За няколко дни през лятото става ако си пиян постоянно.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли плачете на гроба на ЕС? Казах ви аз, въпреки многото новини, те няма и да разберат. Обаче ние ще го усетим и то много.
100
1
 
4
 
! Отговори
1$=3000лв. преди 2 години
Няма инфлация!
99
0
 
15
 
! Отговори
Г-н Директор преди 2 години
Аз винаги ще купувам само най-необходимото за мен,и да имам пари но ги държа за кризи като тази която идва,и не не са в банка защото и банките се научиха да взимат от това което не е тяхно,меко казано.В днешно време доверие нямам на никого,като тръгна да мра ще изям и изпия всичко,няма да си го взема в отвъдното,но и няма да го дам на друг
98
9
 
2
 
! Отговори
111222 преди 2 години
Амииии не вярно, купуват хората панелки и апартаменти на картинка като обезумели,цената се качва всеки час-бързай народе
97
2
 
12
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
До до 91 до 92 Бачкаш за 12 хил на месец,а имаш време да пишеш тук през делничен ден в 3 следобяд, айде бе , доматите ги ядем с колците.
96
2
 
28
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 2 години
70% от българите получават минимална заплата. Все пак колко са IT- специалистите. Не може да правят изводи за хора с най- високо заплати как живеят и хора с минимални заплати. Точно тези хора са солта на държавата. Като имаш пари все някой трябва да кара таксито ти,да сервира в ресторанта, да мете след теб в Мола, да сменя превързките в болницата и да бие инжекции,да пази децата ти в училище, да ти лепи плочките в банята и т.н. Писна ми от самодоволни *** като Кирчо,които са уж най-умните.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма паре
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тТт до Анинимен 81, и кой ти е крив, че си на този хал? Нека ти кажа САМО ТИ! Стига мрънка! Направи нещо и се образовай и развий!
93
8
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
До Анонимен 86, в голяма грешка си :) селчо. Не съм в София. Работя в Бургас :) Ама и ти си един ***. Мрънкаш ли, мрънкаш.... заплатат ти няма да стане по-голяма! Научи нещо и се продай добре. Писна ми от повлекани и некадърни мръкалници! Хем за нищо не ставате, хем много знаете! Беден си щот си тъъпп! И си *** щот си беден! Няма спасение за таквиа като теб!
92
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избираме ГЕРБ-СДС и изоставаме още повече от другите държави от ЕС. Гласуваме против мутpите и се приближаваме до другите държави от ЕС.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното, е че Ал Бънди отиде на копането на британската баба. Ще струва само 900 000 лв. за 2 дни!
90
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нищо де нали на втори октомври си избираме Баце и всичко ще се оправи? Не виждам защо е нужна паника?
89
12
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
Преди 6г. 5000лв. си бяха ок заплата. Тогава още бях млад ТЛ и взимах 7000. Взех първия си нов автомобил. В момента на бившата ми позиция да намериш човек да работи за под 12000- забрави.
88
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената почна преди 6 г. на 5000 лв заплата и ми се виждаше космическа. Сега, ако в едно семейство не влизат над 5000 ....глад
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87, малко елементарен ми идваш, но ще ти кажа, че не си разбрал написаното! Не ми пука каква заплата изкараш! Това е твой пробелм и само ти можеш да си го оправиш! Останалото е фанстасмагории на нефункциониращия ти мозък. Дано сега разбра!
86
3
 
8
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
За имотите не е шега. Има доста хора, които въртят пари някъде. Аз не съм от купуващите имоти или влагащи там категорично, но търся вила в Ярема от 6 месеца. Преди година имаше 20 пъти повече опции. В момента- почти нищо. В София има хора, за които 3-4-5-8000 ипотека месечно са нищо. Защо ипотека? Защото е с лихва 1.6 за премиум клиенти, а всеки върти парите из фондове и има доходност минимум 6%. Пак казвам- аз в имоти не влагам, просто споделям това как мислят хората, влагащи там.
85
5
 
15
 
! Отговори
MR Buch преди 2 години
сега пуснете и една от онези статии дето имотите свършват, ха ха. Истината е, че хората няма да имат скоро пари и хляб да си купят, особенно тези дето цял живот ги е мързяло да научат нещо/занаят или наука все тая/ за тях ще е найстина трагично
84
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 82 "Всеки е длъжне на себе си!" - затова ли повечето работят на черно и не плащат данъци. Перфектна логика. После не реви, че имало дупки по улиците или като отидеш на доктор, той да липсва и да трябва да ходиш до голям окръжен град за елементарен лекар, дето по времето на соца имаха приемни дни в селския здравен пункт.