МВР залови 35 пияни и 9 дрогирани шофьори за 24 часа

Извършен е контрол на 13 646 водачи и пътници
20 окт 2024 19:42, Красимир Ангелов
13
МВР залови 35 пияни и 9 дрогирани шофьори за 24 часа

Общо 11 604 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана  полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Резултатите са междинни и са от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 13 646 водачи и пътници. Съставени са 3711 фиша и 730 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 20 са управлявалите с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, а други трима са отказали да бъдат тествани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Общество
Тийнейджъри обирджии вилнеят в Плевенско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 2 часа
Колко дрогирани и пияни куки хванахте,НУЛА,нали?Аре у лево с фалшивите ви статистики!Т.ъпири!
9
0
 
7
 
! Отговори
До Конфискация и преди 3 часа
не, не е добър закона, само роб ще се съгласи да е виновен до доказване на противното(разбирай отнемане на автомобила при съмнение, до доказване след 6 месца в лаборатория), на теб също може да ти се случи, някои сиропи за кашлица дори дават + резултат
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
дрогираните след 6 месеца наказание без кола ще се окаже, че резултата е положителен заради антибиотика, който се пие в това грипно време или от капките за нос. На моя антибиотик си пише в листовката, че ще даде +
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А колко са ескортираните до дома, заради това че си плащат годишна такса спокойствие? Тридесет и пет пияни е смешна цифра,та то няма по двама на област,а само в квартала знам за петдесетина които си къркат и карат,но нещо не ги ловят,че са с карта.
6
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 4 часа
Като пешеходец мога да си пия и да ходя!Наздраве!
5
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 4 часа
Като наближи 20-то число на всеки месец,куките се активират за да изкарат премиите към заплатата.За целта се скриват срещу някоя кръчма или бара,изпращат някой от техните слушалки а те са навсякъде,и хващат по 10-15 човека на вечер.Няколко такива екипа точно за 10-12 дена осигуряват двойната им заплата.Иначе на тях изобщо не им пука кой пиян и кой залян.Става дума за пари.За техните пари.не за вашата безопастност.
4
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 часа
Конфискацията не помага. Има и други наказания. Например глоба и затвор. Затвора най изтрезнява.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Колко нарушители велосипедисти, пешеходци и с тротинетки са санкционирани за същите 24 часа? Без да са пили или употребили наркотици.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А колко са незаловените !?!?!?
1
6
 
4
 
! Отговори
Конфискация и преди 4 часа
Затвор. Закона е добър. Да не се променя. На българина не му ли бръкнеш в джоба, казаното влиза през едното ухо и излиза през другото без да отбелязва присъствие между двете.