МВнР: Още българи искат евакуация от Ливан

Правителството в готовност за евакуация и от Иран
5 окт 2024 09:13, Инна Ангелова
28
МВнР: Още българи искат евакуация от Ливан
Снимка: БГНЕС

Евакуацията на българите, желаещи да се приберат в родината продължава. Днес се очаква да се приберат още 25 наши сънародници, но този път те няма да летят с правителствения самолет, а с общ полет до Истанбул, а след това до България с автомобили.

Правителството е в готовност за евакуация и на български граждани от Иран. Засега обаче от там няма подадени сигнали за желаещи да се приберат, съобщава БНТ.

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ.

МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите сънародници и членовете на техните семейства за своевременното им завръщане в България. Установена е връзка с потърсилите съдействие, като се използват всички възможности за безопасното им прибиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Близък Изток
Лидер на "Хамас" е убит при израелски удар в Северен Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ама какво означава, че ще им пращат автомобили.От Истанбул има автобуси редовни до много градове в България. И ЖП връзка има. А от 11 октомври ще има и катамаран. Защо ще им пращат безплатни коли.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
E kak da saobstiat na danakoplatcite, che vargiat offshorna targovia s orajia, droga, alkohol...koi znai kolko bulgarski rakia im e nujda da si izchistiat vlakovete, korabite, samoletite, mahlite na horata....
5
1
 
4
 
! Отговори
Убиват ни в Европа преди 4 часа
Бедстващи Българи във Виена Австрия! Плашат ги със смърт, полицията не реагира!Бандата която тероризира е на Румен Николов Пашата и е от Перник ГЕРБ!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да бяха се качили на първия или втория самолет.За всеки желаещ ли ще пращаме отделен самолет?
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Bulgarite v izrael imat voenno fashistko obuchenie kak da izbivat sasedni narodi li? DLorer sigurno e mobiliziran ot rodnia mu mosad?!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да не станат повече от нас накрая ?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да се евакуират сами. Българите живеят в България!