На браздата: 47 крави, затворени в камион, 6 дни стоят между България и Турция

Нито една от страните не ги допуска
24 окт 2024 10:56, Стела Стоянова
11
На браздата: 47 крави, затворени в камион, 6 дни стоят между България и Турция
Снимка БГНЕС, архив

47 крави шест дни стоят между Турция и България, след като и двете страни отказват да ги допуснат на своя територия.

Животните са затворени в камион между граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле"  и част от тях са започнали да се разболяват. Две вече са починали.

Красимир Стоянов е адвокат на румънската фирма, която изпраща кравите към Турция. В ефира на NOVA той обясни, че животните са с изрядни документи. След като излиза от България, камионът е спрян за законово уредена почивка.

Кравите са разтоварени, нахранени и напоени.

Турската страна обаче не ги допуска, защото идвали от район с чума. Според документите животните вече са в Турция, а документи за влизане обратно в България няма. Адвокатът призова за хуманно отношение към животните и те да бъдат настанени в хотел за добитък. От понеделник Българската агенция за безопасност на храните е уведомена за случая, заяви зам. изпълнителният ѝ директор д-р Валентин Атанасов.

"Румъния и Турция трябва да се разберат какво ще се случи с животните, но те не могат да влязат обратно в България", категорични са от БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: границакравиБАБХ
Още от Балкани
В Гърция въвеждат нов пътен знак
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
за пореден път се убеждавам, че Турция е боклушшшка държава, а Ганяяя, но само Ганяяяяя я хвали нон стоп и ходи там да плюска , ама и храната им не става, онзи ден се видя и здравеопазването там - по-зле оттук , само ви обират парите - 15 болници менте затвориха, има поне 300 такива в тюркието
8
0
 
0
 
! Отговори
23452453234 преди 39 минути
До АнонименНе го бях чел от ученик. Сега като го чета - Боне такова мамата на кравето...още малко, още малко. Да й е дал почивка е нямало да мре. Ама не...и той чорбаджия на добитъка. Няма как да ми стане мъчно за Боне.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Боне хвърли черджето, изправи се отчаян над нея, прекръсти се и заплака.Сивушка промуча още веднъж, отвори страшно очите си и престана да диша.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Стани, Сивушке, стани! освободи я от ярема Боне и почна да я вдига за рогата.Сивушка едвам отвори очи, погледна с молба господаря си, като че искаше да му каже: Остави ме да си умра спокойно, и пак замижа.
5
6
 
1
 
! Отговори
Мислят ли за хората преди 2 часа
Как какво ще ги правите ?Има толкова гладен народ в "Майка" България !Разфасовайте ги и месото раздайте на благотворителни организации !
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Жертви на бюрокрацията. Горките животинки
3
3
 
17
 
! Отговори
Да ги пуснат преди 2 часа
на поляната, те сами ще си изберат къде да идат.
2
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Веднага на суджуци :)))
1
1
 
6
 
! Отговори
хюго капет преди 2 часа
На браздата, затворени в камион...