Воден апокалипсис и в Букурещ

Някои от полетите бяха пренасочени към България
14 юни 2024 12:25, Инна Ангелова
4
Воден апокалипсис и в Букурещ
Снимка: БГНЕС

Румънските медии описват като “воден апокалипсис” снощната буря в Букурещ, която предизвика хаос.

Около 23:00 ч. жителите на румънската столица получиха предупредително съобщение, че времето внезапно се влошава и е по-добре да останат на сигурно на закрито. Метеоролозите издадоха червен код за опасно време.

Обилните валежи бяха придружени с градушка, канализациите да не можеха да поемат огромното количество вода и улиците се наводниха. Водата стигна до подземни паркинги, жилищни блокове и дори до домовете на хората. Някои от жителите споделят, че природната стихия е ударила със сила като на ураган.

Наводнени са 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила. Изкоренени или съборени са 60 дървета и 7 стълба. Отнесени са три покрива. Пожарникарите от Генералния инспекторат за извънредни ситуации на страната са се намесили в над 400 ситуации.

Под проливния дъжд на най-големия стаиодн Арена Национала в Букурещ за втора поредна вечер концерт имаше британската група Coldplay, съобщава БТА. Десетките хиляди зрители преминаха през истинско приключение, опитвайки се да се приберат у дома след шоуто. 30 минути след края на концерта много от тях се върнаха на стадиона и се скриха под навесите на спортното съоръжение.

Проблемите не свършваха с това -бвъздушнят транспорт също имаше проблеми. Три стюардеси бяха ранени заради турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били приети в болница. Те са с леки наранявания по главата и краката.

В същото време няколко полета с крайна дестинация Букурещ изчакваха във въздуха времето да се подобри, за да кацнат на летище "Хенри Коанда" (Отопени) или бяха пренасочвани към други летища.

"Полетът на компанията HiSky между Тимишоара и Букурещ кацна на летището в София, а този, изпълняван от SkyUp за Arkia по маршрута Тел Авив – Букурещ, кацна в Бургас", съобщават румънските летищни власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Румъниябуряградушка
Още от Балкани
Недостъпно удоволствие в Гърция - 4 евро за топка сладолед
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
До 1! НИКАКВО ПРИБИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ ! ЦЕЛ НА ТУРЦИТЕ Е ДА ВИ ЕКСТЕРМИНИРАТ ,А В БЪЛГАРИЯ СЕ СЛУЧВА ТОЧНО ТОВА .ВСЕКИ ДЕН БИВАТ УБИВАНИ "НА ЗАДЕН ХОД" БЪЛГАРИ ИТ ТУРЦИ И РОМИ!!! НИКАКВО ОРИБИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ,СОКАТО АРМИЯТА НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ И ИЗРАЕЛ НЕ ИЗЛЕЗЕ ПО УЛИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
2
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
Румънци,помните ли Българският кораб под Панамски флаг "Струма"? На него имаше стотици Израилски невинни човешки същества ,които бягаха с рев от Холокоста,който им причинихте? Този български кораб,който спасяваше извозвайки тези хора до Палестина бе насочен от вас към турците и гърците,които не само,че не помогнаха ,но влезнаха във връзка със съветските украински фашисти ,които го потопиха с торпедо. Очаквайте Воден апокалипсис,защото не заслужавате друго.
1
2
 
5
 
! Отговори
Севрюкова преди 4 дни
Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 г. всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя няма да бъде повече земя. Хората ще оцелеят по високото