Комикс със Супермен беше продаден за $6 млн. на търг

Комиксът излиза за първи път от 1938 г.
Обновена: 10 апр 2024 18:08 | 10 апр 2024 18:00, Инна Ангелова
6
Комикс със Супермен беше продаден за $6 млн. на търг
Снимка: Soraia Sofia Geraldes от Pixabay

Комикс от 1938 година, с първата поява на Супермен в него, беше продаден на търг за рекордните 6 милиона долара, предаде Асошиейтед прес. Редкият екземпляр на първия брой на "Екшън Комикс“ (Action Comics No. 1) е продаден на анонимен купувач в четвъртък. Цената на продадения комикс го превръща в най-скъпия, продаван някога.

Аукционната къща „Херитейдж Окшънс“ определя първия брой на „Екшън Комикс“ като „най-важния комикс, публикуван някога“. Супермен, който се появява за първи път през пролетта на 1938 г., „остава изключително подобен на версията“, която съществува в комиксите и и на големия екран. В допълнение към появата на Човека от стомана книгата представя и централната любовна история на супергероя и журналистката Лоис Лейн.

То 200-хиляден тираж днес има една 100 бройки, които са оцеллеи. Отпечатани са от National Allied Publications, предшественика на „Ди Си Комикс“.

Продажбата на първия брой на „Екшън Комикс“ беше част от четиридневен аукцион, на който бяха предложени няколко известни супергерои и редки комикси с тяхно участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: комикссуперментърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Правопис преди 1 месец
Само не мога да разбера, как може в едно изречение да се направят толкова много правописни грешки?То 200-хиляден тираж днес има една 100 бройки, които са оцеллеи. От 200-хиляден тираж днес има едВа 100 бройки, които са оцеЛелиТова си е чиста "Функционална неграмотност" от страна на журналиста/редактора т.е. ниво на уменията за четене и писане, което е недостатъчно за извършване на ежедневните дейности, изискващи четене и писане над начално ниво.
4
1
 
1
 
! Отговори
Мазно Ту Кафе преди 1 месец
Купил го е Кокорчо с откраднатите 3.22 милиарда!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6 млн профукани на вятъра. Това може да го купи само някой плитък хамериканец който не знае къде е Европа но за сметка на това има една хартийка на 80г. Цирк.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какви глупости се дават милиони, а хората живеят без вода и храна. Побъркан свят.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЧНО ТОЛКОВА Е СПРАВЕДЛИВАТА ЦЕНА НА 6 МИЛИОНА ДОЛАРА БЕЗ БОРСОВИТЕ СПЕКУЛАЦИИ - КУП НЕНУЖНА ХАРТИЯ!!!