“Сигнал” тръгват на турне със симфоничен оркестър

Сигнал Symphonic ще представи песните в няколко града
1 апр 2024 19:24, Инна Ангелова
26
“Сигнал” тръгват на турне със симфоничен оркестър
Снимка: PR

Различен концерт ще представи рок група „Сигнал“ в няколко български града. Заедно със симфоничен оркестър музикантите, начело с Данчо Караджов, очакват всички фенове на българската музика, за да й разкажат своята интригуваща 45-годишна рок приказка.

"Направихме този спектакъл с огромен успех края на миналата година в Зала 1 на НДК по повод нашия сценичен юбилей. Сега искаме да го представим и на още по-широк кръг от нашата вярна публика. Аранжиментите са дело на талантливия маестро Димитър Косев. Заедно с колегите ми обещаваме емоция, обещаваме да докоснем сърца, обещаваме любов и споделени чувства!", споделя създателят и фронтмен Данчо Караджов.

Сигнал Symphonic е проект, който съчетава рока с класиката и поднася на ценителите вълнуващ нов и различен прочит на песните, превърнали се в житейски саундтрак за няколко поколения: „Да те жадувам“, „Липсваш ми“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Лодка ли е любовта“, „Може би“ и др. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография, която  ще превърне събитието в истинско шоу.

Концертите на групата ще бъдат на 11 август в Летен театър - Бургас, на 25 септември в Античен театър - Пловдив и 11 декември в Зала 1 на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Бахар Рахат преди 1 месец
Муахааахааааа тези мишки и рок,данчо плешундераа *** измислен.Тези имат 22 продадени албума,ще има 15 души публика
24
0
 
2
 
! Отговори
Траян преди 1 месец
Христо Ламбрев беше музиканта в групата. Почти всички аранжименти на хитовете им, са негови. Жалко е че Данчо заграби всичко в историята на Сигнал. Вече преиграва като пее...Абе не ми харесват.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Варненец И аз неволно го обидих по подобен начин преди години. Градината на пицария, сервитьорът с мустаци, пицата се бави, влизам във вътрешната част да питам защо и го гледам, седнал на една маса. Възмутих се и го питах какво се случва с пиците ни, а той изключително обидено ме посъветва да питам в кухнята. В средващия момент осъзнах, че това не е сервитьорът, а Данчо Карадажов. Случват се гафове... :)
22
3
 
1
 
! Отговори
5 преди 1 месец
Албумите на Сигнал, Щурците, ФСБ, Васил Найденов бяха направо едно изкуство. Не просто хитове, а точно изкуство. Не е като днешните дето въртят един и същ рефрен до безкрай с някакъв глупав, *** текст, измислен набързо колкото да мине музикалния рефрен по медиите. Щото музиката трябва да има някакъв текст, какъвто и да е.
21
1
 
1
 
! Отговори
5 преди 1 месец
До Анонимен 19 Данчо няма защо да подражава на Брус Дикинсън (за когото никой не е слушал освен теб), защото Брус Дикинсън подражава на Караджов. Това, че Караджов си е загубил гласа и не е като онзи Караджов от 1979-1984 година е отделен въпрос. Никой не е вечно млад. Вие също ще станете на 60-70 години. Гарантирам ви го.
20
1
 
1
 
! Отговори
пффф преди 1 месец
Има примерно на плочата "Попътен вятър" една мелодия: "Сигнал, сигнал, това са наште млади сърца..."и тъй нататък. Нещо като тяхна емблема, техен химн. Но дори и те са забравили тази мелодия, защото никога не съм слушал да я изпълняват на концерт. КОЛКО ОТ ВАС са слушали тази мелодия? Сега не ми се търси плочата за заглавието на песента. Текстът започваше: Всички волно запееейте, тон ще ви дадеее Сигнал. А припевът беше: Сигнал ,сигнал, това са наште млади сърца и т.н.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данчо реши да подражава на Брус Дикинсън. Но все пак Сигнал си остават ненадминати с характерния соц-рок саунд на ентусиазирана гимназиална банда.
18
2
 
1
 
! Отговори
пффф преди 1 месец
До Връстник Нищо не знаеш! Явно никога не си имал албума "Попътен вятър". Щото почти всички неща не са пускани по радиото. А имат и други албуми. Попътен вятър съм го въртял нонстоп 1-2 години всяка сутрин, преди да отида на работа. Едни от най-хубавите песни на нашите певци (и Васил Найденов, и Щурците, и ФСБ) са в СТАРИТЕ АЛБУМИ НА 33 И 45 ОБОРОТА, винилни плочи и вие никога не сте ги слушали. А в тях точно е най-хубавата им музика, непускана по радиото.
17
1
 
0
 
! Отговори
хм преди 1 месец
До Варненец Този бирен фест го организираше биреният бос, Михов ли, как му беше името вече го забравих. Той си присвояваше за цялото лято площадката пред казиното. Канел е явно музиканти, а тогава времената бяха много лоши за хората на изкуството. Тоест глад беше за тях през 90-те и началото на 21 век. И така биреният бос си рекламираше и продаваше бирата. Докато седите на масите му и слушате Караджов, бирата си върви. Пачките сетне в джоба на бирения бос. Накрая Господ го извика при себе си.
16
3
 
7
 
! Отговори
Връстник преди 1 месец
Ако пак ще пеят "Да те жадувам аз" нема нужда!!!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върла по_мия ще да бъде!
14
3
 
11
 
! Отговори
пепо преди 1 месец
Много са огладнели пенсионерите....да им помогнем , като не отидем да слушаме и гледаме залитащи старци . Всичко има край стига една и съща яхния ни предлагали....
13
2
 
11
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
Данчо ви Караджов е рокаджия, колкото онзи Джорджано е певец... Ама като се замисля, напоследък втория спря да се излага, за разлика от първия!
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бяха велики...ама бяха...
11
1
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 1 месец
И аз след това го дърпам настрани и му казвам: Ти не го ли позна този? И брат ми: Кой е този? Йордан Караджов, вокалиста на Сигнал. И брат ми отиде и му се извини. Щото и той е чувал за него колкото и да е скаран с бг естрадата.
10
1
 
10
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Без Христо Ламбрев няма една свястна песен а и Данчо Караджов вече не може да пее. Няма смисъл да се излагат.
9
0
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 1 месец
Истинска случка: Преди може би 10 години тоя на снимката Данчо Караджов имаше някаква изява в Морската градина във Варна. Бирен фест ли беше, к'во ли беше забравих. А ние с брат ми се завръщаме от втора буна във Варна и гледаме подготовката им. Маси наслагали, апаратура, инструменти и баш се натъкваме на Данчо. И брат ми понеже не ги знае много много по физиономия и пита съвсем искрено Караджов: Извинявай, тук днес кой ще пеее??? Караджов обиден казва: Не знам! Мухахахаха
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт комунист и пенция влачи и заплата иска да влачи :)))
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Криско и Веселин Маринов ли са откриващите?
6
3
 
4
 
! Отговори
Божинката преди 1 месец
Сигнал са като Миле Китич, ама са Сигнал.