Звездният ни рожденик: Спенс на 40

Ето интересни факти за кариерата на популярния роден рапър
13 окт 2015 07:10, Красимир Ангелов
34

Снимка: Булфото

На днешния 13 октомври рожден ден празнува една от емблемите на хип-хоп музиката в България – Спенс. Роден в Плевен през 1975 година, Станислав Найденов Найденов завършва математическата гимназия "Гео Милев" в родния си град, а след това учи и в Техническия университет в София.

Започва сериозно да се занимава с музика през 1995 година, а вече близо 20 години е един от най-дискутираните изпълнители в родната музика.

Ето интересни факти за кариерата на популярния роден рапър:

Още като ученик е запален по музиката, но като по-малък предпочита метъла и групи като W.A.S.P. и Helloween. Има дори собствена китара в гимназията.

Обожава баскетбола и твърди, че мрази... зелен фасул.

Дебютният му албум "Прекалено лично 1" излиза в началото на 2000 година.

Има собствен лейбъл – СССР. Това обаче няма общо с името на Съветския съюз, а значи "Сам Съм Си Рекърдс".

Рапърът има 2 деца – син и дъщеря.

Освен с музика, Станислав е бил телевизионен графичен дизайнер и режисьор на пулт, а след това ТВ и радио водещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: СпенсЗвезден рожденик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Буахаха преди 8 години
хахах Спенснята станал на 40 - дъъърт
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие докато обсъждате звездния му статус на него едва ли му пука дали е звезда. Има сума хора, за които едва ли някой е чувал и са в пъти по - достойни от разне световни поп зведи. Да не говорим че на повечето от тях звездният им статус е напомпен от пари в илюминатски мащаби заедно с прилежащата към тях медиийна пропаганда и повечето от тях са всъщност марионетки..
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джорджано и той е звезда.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е звезда, направо си е звиздъ. От всякъде. Това, че няма пари за една перука е случайност.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къф е тоя спенс, бе?
11
2
 
3
 
! Отговори
Федор преди 8 години
"Писна ми да чакам да удари моя час, в който своя удар ще направя и аз!"-------------Жив и здрав, честит рожден ден, Спенс!
10
4
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Съгласен съм, че тук почти няма звезди. Ако искат да си слагат българи в тази рубрика, нека я прекръстят на нещо друго. Само че това заглавие с тези "звезди" някак не върви. Или наистина да слагат звезди или да прекръстят рубриката, защото при това положение заглавието и малко смешно предвид "звездите", които представят. Ми дай и аз да направя един гаражен хит и да ме сложат и мен тук, а? Добре ли е? Жоро от Почивка например се вписва идеално в такава представа за звезда.
9
3
 
5
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 14Тая Ашанти за пръв път я чувам? Спенс си е звезда за България. Ако следваме логиката и определенията на някои хора тук за звезди, то рубриката не трябва да включва българи въобще, освен 2-3 имена, предимно на спортисти. Само че тогава ще отидем на другия полюс на оплакванията - защо само чужди звезди има в рубриката. Все недоволствате. Спенс си е класа и звезда за нашите мащаби, да е жив и здрав!
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
99% от БЪЛГАРИТЕ не могат да назоват повече от 3 негови песни, без да гледат в Гугъл, а в чужбина дори не знаят "спенс" за ядене ли е, за пиене ли е. Така че мерси за "голямата" звезда.Днес наприемр Ашанти има рожден ден. По-добре нея да бяха избрали за рубриката. Нея поне са я чували повече 5 души и представете си дори извън БГ.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то и аз съм добър рапър и си записвам песни в гаража, но не съм звезда. То ако се ставаше така звезда, ехееее. А въпросния Спенс ако беше звезда, щеше да е известен да са го лапнали от "индустрията" и повярвай ми, нямаше да откаже някое друго милионче. Само че при положение че биха го слушали 10 души от Горно Нанадолнище, никой не би инвестирал в него.
6
4
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Нещо се засегна, явно си симпатизант на Спенс. Да, факт е, че зад Мадона стои екип с пари, но е факт и, че тя си е звезда за разлика от Спенс. Оценявам усилията му, но той НЕ е звезда. Може да е добър рапър, може да го е направил със собствени усилия, но не това са критериите за звездност. Ако в чужбина кажеш, че Спенс е звезда, ще ти изсмеят в лицето. А колкото до "индустрията" зад Мадона защо тя трябва да е *** дума. Постигната е с труд и акъл. Спенс защо не го лапна индустрията?
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Звезди са Мадона, Еминем и други подобни."ае лек тия звезди ги създаде индустрията. Спенс за разлика от тях е "Сам съм си рекърдс", капиш?И там е разликата между това да пробиеш сам в България, от това зад теб да стои индустрия.По твоята елементарна логика ако сравним българските артисти с американските, то българските не са артисти, защото не ги знае цял свят. Имаш *** логика, избий си я от малката, плоска главичка..
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам, че ще ми слоите минусите, но имате странни разбирания за звезда. Тоз кой го набеди за звезда? Звезди са Мадона, Еминем и други подобни. Този са го чували 5-*** души и от само от България и то само на възраст 40 плюс. Не че нещо, ама то дори Азис е по-голяма "звезда". Него поне в Македония са го чували, все е извън Бг.
3
13
 
3
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Този пък кой беше?!Че и "звезден"??????????????
2
3
 
5
 
! Отговори
ллл преди 8 години
До Не АнонименТи па голям бияч се изкара бе мишка
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит рожден ден.