За какво да използвате старите вестници?

Запазете формата на обувките
Обновена: 14 апр 2024 17:36 | 14 апр 2024 17:36, Михаела Лазарова
32
За какво да използвате старите вестници?
Снимка: Istock

Стари вестници се намират във всеки дом. Вместо да побързате да ги изхвърлите, дайте им втори живот, като ги използвате повторно. Ще се изненадате колко полезни могат да са вестниците в домакинството и градината, тъй като могат да се използват по много различни начини.

За какво да използвате старите вестници, вместо да ги изхвърляте веднага?

Като подложка в чекмеджета и шкафове

Надраскването на дъното на шкафове, чекмеджета или рафтове не е желан ефект. Затова можете да използвате стари вестници, с които да предпазите повърхността от надраскване, износване и зацапване. Постелете стари вестници на дъното на шкафовете, чекмеджетата или рафтовете в кухнята, килера, мазето, в гаража.

За почистване на прозорци и огледала

Няма нищо по-добро за полиране на стъкла от старите вестници. Тяхната хартия играе роля на полир, който премахва всички петна и остатъци от мръсотия и препарати за почистване. Огледалата и прозорците ви ще са кристално чисти и искрящи.

За ускоряване на зреенето

Ако имате недостатъчно узрели плодове или зеленчуци, увиването им във вестници е добър начин да ускорите процеса. Увийте всеки плод или зеленчук в отделен лист вестник. Това ще ги предпази от гниене и същевременно ще ускори процесите на зреене. Методът е подходящ за домати, банани, авокадо, ягоди, смокини, тиквички.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посочените от автора идеи са ми помагали през годините във времето. Когато бях много млада навремето много вестници се купуваха ежедневно. Тогава и кръстословици попълвахме от вестникарска хартия, така, че имаше всяка връща по много вестникарска хартия. По онова време имаше режим на тока през 3 часа и често се налагаше да отстраня восък от дреха или от пътека с вестник и ютия. Поставях лист вестник и при силно загрята ютия, восъка се стопяваше, а хартията от вестник поемаше восъка. Спомени. :)
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За г.ъз папир :)))
6
2
 
0
 
! Отговори
Много си преди 1 месец
До АзъКанъАзъ7112136860Прост!
5
2
 
6
 
! Отговори
Калпазанин преди 1 месец
Като деца-пионерчета взимахме от товарните вагони на ЖПгарата амониева селитра и от старите вестници правехме димки. Беше много забавно. Обаче в сегашната амониева селитра слагат стабилизатор, и хартията за вестниците е друга, та вече не става.
4
4
 
4
 
! Отговори
Не ползвайте преди 1 месец
Стари вестници! В старите харии се развиват бактерии, които водят до алергии, увреждатьоите и белите дробове и още други, като обриви, задух и т нВестниците вече не стават за почистване на прозорци, огледалв, стъкла! Печатарското мастило зацапва и черни!Айде чао!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убаво, но как да си изтрия задните части с електроните вестници!?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една колежка прави кошнички за декорация от стари вестници. Навива тънки сламки от вестник, оцветява или лакира всяка сламка и плете кошниците. Когато са оцветени са неузнаваеми. А това за прозорците, което пишете е проверено с годините. Помня баба почистваше прозорци с вестници.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на соца се използваха за тоалетна хартия. 🤣