Експерти съветват как да поддържаме дома си чист

Дезинфекцирайте редовно повърхностите
31 яну 2024 18:15, Михаела Лазарова
15
Експерти съветват как да поддържаме дома си чист
Снимка: Istock

Поддържането на дома подреден и чист за много домакини е невъзможна мисия. Сякаш колкото и време да отделяте за подреждане, така и не успявате да запазите постигнатите резултати и скоро нищо не си е на мястото. Може би е дошло време да се обърнете за помощ към специалист. Но преди да направите това, ви предлагаме няколко трика, с които да успеете да поддържате реда вкъщи. А ето ги и тях:

Оправяйте леглото си всяка сутрин

Подреденото легло създава усещането за подреденост на цялата стая, карайки я да изглежда по-спретната. Дори ако имате няколко неща, които не са на мястото си, ако леглото ви е оправено, стаята вече ще изглежда много по-добре. Това наистина отнема само няколко минути всяка сутрин. Но след като си създадете този навик, няма да обръщате внимание на отделеното време. Оправянето на леглото ви всяка сутрин може да има и мотивиращ ефект – ето първата ви задача за деня, която сте изпълнили успешно. Можете да предадете този полезен навик и на вашите деца и да им благодарите предварително, че са оправили леглата си.

Почиствайте ваната или душ кабината след всяко къпане

Парата и горещата вода ще накарат нечистотията в мокрото помещение да може да се отстрани по-лесно. Ето защо, ще почистите много по-лесно веднага след душ. Така ще се предпазите от натрупването на мръсотия или сапунена пяна. Можете да държите подходящ препарат на безопасно място в банята ви. Използвайте този трик и за тоалетната чиния – не чакайте тя да стане прекалено мръсна, за да я почистите. Така рискувате да спомогнете за натрупването на варовик, котлен камък, уринарен камък и др., почистването на които на по-късен етап може да се окаже доста трудна задача.

Когато подреждате, използвайте кошница или голяма торба

Подреждането на една стая отнема много повече време, когато трябва постоянно да се връщате напред-назад, за да приберете разхвърляните неща. Затова, просто вземете нещата, които не са от конкретната стая и ги сложете в кошницата (или торбата). След това върнете нещата в стаите, където им е мястото. Този трик ще ви бъде полезен, особено за почистването на общи стаи, които се използват от много хора (всекидневна, трапезария или дневна). Сортирайте нахвърляните неща през деня (ще ви отнеме нула време) и след това, когато имате възможност, ги върнете по местата им.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ее, па глей как звучи като ти го кажат експерти, а? Не е кат да ти го каже една жена на пазара! Другия път ако слушаме може и британски учени да ни обяснят как да чистим!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 10 - Компютрите са отживелица. Таблет имам :) ... И като акам кво да правя ...
10
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 3 месеца
Седете пред компютъра да четете манипулирани новинарски странички
9
0
 
5
 
! Отговори
От чужбина преди 3 месеца
Намирате една китайка да ви чисти. Взема малко пари. Много работи. Малко яде.Честна е и няма да ви излъже в сметките.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неоправено легло и кошница, с какво държат или пречат на чистотата? Какви са тея съвети? И какво му е на леглото? Нито живея в една стая, нито каня гости редовно в нея. Па моята я пере леко съчмата и виж ... в колата да е, в аасансьора, на някое затоврено вип ложе - проблем нема ... ама у нас - САМО ПОД ДУША! Връщам се от фитнес, къпан, чист спретната - айде още един ... после що ми било гандо на кожата ... ***.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мише, а как е сексът в чист дом?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Със п арцал и прахосмукачка :)))
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Със *** и прахосмукачка :)))
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чистенето ми е най-омразната и неблагодарна работа! От статията излиза, че като си оправим спалнята и сервизните, всичко ще е на шест, а всъщност от там започват 3-4 часа бъхтене залудо :/
3
2
 
8
 
! Отговори
Отдавна преди 3 месеца
очаквам със затаен дъх "експерти" да ми кажат как да си забърсвам задните части. Много ви моля, действайте по-експедитивно по този толкова наложителен и жизненоважен за мен въпрос! Цял живот вас чакам!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Подреденото легло създава усещането за подреденост на цялата стая Експертите в едностайно кондо ли живеят? Някои от нас си имат спални и там само се спи, така че, дали отвивката е завита или не, не пречи на никому през деня...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Със чистачка :)))