10 храни за дълга, силна и здрава коса

Правилната диета може да ви осигури по-здрави кичури
12 ное 2023 14:00, Дарена Найденова
2
10 храни за дълга, силна и здрава коса
Снимка: iStock

Кой не иска силна, здрава и жизнена коса? Но пищните, лъскави кичури могат да бъдат по-трудни за постигане от някои хора въз основа на различни фактори, включително възраст, генетика и определени медицински състояния. Със сигурност има изобилие от локални продукти за коса, както и добавки, които насърчават растежа или намаляват косопада и изтъняването, но много от тях работят само с различен успех или пък направо не си заслужават инвестицията.

Но по-холистичното решение е да се възприемат някои навици за здравословен начин на живот, които помагат на косата да расте силна и здрава, включително консумация на храни, богати на ключови, любими на кичурите хранителни вещества.

Въпреки че не можем да контролираме много от елементите, когато става въпрос за растежа на косата, можем да решаваме с кои храни да се храним. Като правим умишлен избор за менюто ни, можем да насърчим по-здрава коса, която може да изглежда по-силна, по-дълга, по-плътна и с по-малко накъсвания.

Най-добрите хранителни вещества за косата
Има изненадващо голям брой хранителни вещества, които поддържат здравето на косата. Някои от тях, които са особено полезни за растежа, здравината и дебелината, включват протеини, витамини от група В, витамини C и D, омега-3 мастни киселини, колаген, цинк, биотин, желязо, рибофлавин.

Цялата статия можете да  прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: коса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Храната нищо общо няма с косата.
1
2
 
4
 
! Отговори
Мъжката Есенция преди 11 месеца
Съдържа всичко Полезно - явно така и не го разбрахте! за това е и незаменима и толкова ценна и трудно добиваема!