6 причини да не изпитвате удоволствие от секса с партньора ви

Не се грижите за себе си
Обновена: 7 ное 2023 20:13 | 7 ное 2023 19:01, Михаела Лазарова
8
6 причини да не изпитвате удоволствие от секса с партньора ви
Снимка: Istock

С времето всичко около нас се променя – начинът ни на живот, изискванията на обществото към нас, нашите амбиции, мечти… дори и ние самите. И в това няма нищо лошо. Ако във взаимоотношенията ви е настъпил момент, в който се чудите защо партньорът ви вече не е същият, може би е редно да имате предвид, че вие също сте се променили. Защо вече не го желаете така, а сексът с него не ви носи някогашното удоволствие? Ето и няколко причини:

Не сте психически или емоционално готови да правите секс

Колкото и важно да е тялото ви да е готово за секс, умът ви също трябва да е готов, особено ако говорим за дамите. Ако се приберете вкъщи след дълъг работен ден, чувствайки се тревожни, разстроени и претоварени и вашият партньор се опита да осъществи сексуален контакт, най-вероятно няма да можете лесно да се отпуснете и да успеете да отключите желанието си за секс. Или пък ако го направите, това няма да ви донесе нужното удоволствие. Когато говорим за секс, всичко в заобикалящата среда е много важно – в това число и нивото на стресови фактори или пък отношенията ви с партньора ви към момента.

Не харесвате начина, по който изглеждате

Към днешна дата сме свикнали телата ни да са на показ. Голотата отдавна не е табу, а социалните мрежи могат да създадат у вас погрешното впечатление, че всички са красиви, слаби и секси. Но не забравяйте, че това не е истина. Много световноизвестни дами, които са се превърнали в секссимволи, имат тела, които са далеч от съвременния идеал за красота. Ето защо сексът може да бъде изключително „неудобна“ ситуация, особено ако не се чувствате комфортно в собствената си кожа. В такъв случай едва ли ще изпитате голямо удоволствие.

„Безпокойството е враг на желанието и удоволствието“, това споделя Мелиса Коутс (психотерапевт). „За да изпитаме сексуално удоволствие, трябва да присъстваме в момента и с телата си. Ако изпитвате негативно отношение към тялото си, умът ви не е съсредоточен върху насладата и това, което изпитва тялото ви.“ Ето защо приемането и одобрението на себе си може да ви помогне да заздравите връзката както с партньора ви, така и със самите себе си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: флиртромантикаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Сексолог-сексофил преди 11 месеца
Правете секс само когато ви се прави секс и няма да имате проблеми. Дори ако го правите не само с партньора си, а и със съседа, съседката и приятелките й, кучето, рибките в аквариума или със себе си - удоволствието е гарантирано.Е, с рибките няма гаранции за бременност, ама не е голям дерт, нали говорим за удоволствие ;)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами вече не те привлича, това е основната причина. Докато има влечение и у двамата, резултатът е съвсем друг - дори и да са много скарани, под юргана се сдобряват.
4
2
 
3
 
! Отговори
Причина 1 преди 11 месеца
Нема Пари !
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не правете секс без любов!
2
0
 
8
 
! Отговори
Чkиджя преди 11 месеца
Аз изпитвам огромно удоволствие от сeкса със себе си!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така не сте длъжни да го правите!