Модели обувки, удобни за дълги разходки през есента

Какво препоръчват ортопедистите
23 окт 2023 15:51, Дарена Найденова
6
Модели обувки,  удобни за дълги разходки през есента
Снимка: iStock

Пикът на есента е пред нас, което означава, че ще ставаме свидетели на все повече ветрове, падащи листа и ниски температури. Но докато обличането на топли и уютни пуловери може да спаси тялото ни от нахлуващия студ, не трябва да пренебрегваме и изборът на обувките. През есента ни се налага да се разхождаме по-малко, което може да ни подлъже да изберем неудобни чифтове, в които краката ни да плачат и след това да ни отмъщават с болки.

С напредването на възрастта и увеличаването на ангажиментите ни се налага все повече да помислим върху избора на правилни обувки. Колкото и да харесваме токчетата, те са непрактични за носене, когато става въпрос за прекарване на цял ден на крак или тичане по задачи. Ето защо плоските обувки като маратонки или гуменки са удоволствие за краката ни през цялата година.

Модните, но удобни тенденции при обувките са нещо, което всички обичаме, затова е нужно да ги притежаваме в арсенала си. Ако и вие се чудите точно какви модели попадат в тази категория, ние имаме няколко предложения за вас.

Как да изберете удобни обувки

Преди всички да инвестираме в токчета, по-ниски от обичайните ни, ортопедът, превърнала се в дизайнер на обувки, Марион Парк казва, че намирането на удобни обувки не зависи само от височината на тока. Една обувка също може да бъде твърде плоска и все пак да натовари прекомерно плантарната фасция или ахилесовото сухожилие, което води до плантарен фасциит или ахилесов тендинит.

Други фактори, като например разположението на орнаментите и колко често носите даден чифт обувки, също имат значение.

Най-удобните обувки за есента
Обувки с остър връх и малък ток
Този сезон обувките с котешки ток оставят своя отпечатък върху всякаква класация - от ботуши до панталони - често са по-удобни от равните обувки. "Ако някой има това, което наричаме "гъвкаво" плоско стъпало, тогава обувка, която е прекалено гъвкава и мека, въпреки че звучи добре, всъщност ще доведе до болезненост и умора след продължителни периоди на натоварване", казва Парк. По думите й, малко токче, дори 2 сантиметра, ще намали напрежението върху плантарната фасция и ахилесовото сухожилие.
 

Цялата  статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: удобни обувки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.