Как да добавите картофите към грижата за кожата?

Ето как да го включите в рутината си
19 окт 2023 19:32, Дарена Найденова
7
 Как да добавите картофите към грижата за кожата?
Снимка: iStock

Обичате ли да си правите маски за лице у дома? Интересно ли ви е да ровите из кухнята си, за да намирате съставки, които да включите в рутината си за красота с цел подобряване визията на кожата и косата? Ако е така, вероятно сте чували за тенденцията, обикаляща социалните мрежи – добавяне на картофи към вашата рутинна грижа за кожата, за да получите по-ярък тен.

Картофената каша е основно смлени или настъргани картофи. Това е изключително хидратираща съставка, тъй като картофите съдържат много високо ниво на вода. Картофената пулпа в грижата за кожата може да помогне за успокояване на възпалението и раздразнението, тъй като съдържа естествени ензими, които помагат за намаляване на тези проблеми. Съдържанието на витамин С в картофената пулпа също я прави озаряващ агент за кожата.

Дерматологът д-р Гретхен Фрийлинг казва, че картофеното нишесте успокоява възпалението и абсорбира излишното масло. Съдържанието на витамин С в картофите помага за намаляването на вероятността от появата на тъмни петна след заздравяване на пъпка. Фрийлинг също така добавя, че се смята, че ензимът, известен като катехолаза, който се съдържа в картофите, допринася за изсветляването на кожата и премахването на тъмните петна по лицето.

Как да добавите картофите към грижата за кожата

1. Маска за лице

Маска за лице на базата на картоф не само ще озари кожата ви поради наличието на витамин С, но и антиоксидантите, присъстващи в него, ще ви предпазят от преждевременно стареене.

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: картоф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Грижа - И с винско!
1
1
 
7
 
! Отговори
грижа преди 1 година
Пържи и клюпай със свинско.