Преждевременно стареене: Причини, за които може и да не подозирате

На какво трябва да обърнете внимание
24 сеп 2023 15:15, Дарена Найденова
9
Преждевременно стареене: Причини, за които може и да не подозирате
Снимка: iStock

Остаряването е привилегия, но с възрастта идват неизбежни промени както във вътрешното ни тяло, така и във външния ни вид. По отношение на последното, колкото повече остаряваме, толкова повече разкриваме фини линии, бръчки, слънчеви петна и отпусната кожа. Въпреки това има начини както да забавите часовника, така и да предотвратите изместването му твърде напред, което води до признаци на преждевременно стареене.

Когато тези промени, свързани със стареенето, се появят по-рано, отколкото би трябвало, това се нарича преждевременно стареене. Тези признаци включват обезцветяване, грапава текстура, отпусната кожа, изтъняване и набръчкване.

За да предотвратим преждевременното стареене, е важно да избягваме виновниците, отговорни за намалената структурна цялост на нашата кожа. Някои причини са по-очевидни - като прекарване на твърде много време на слънце без подходяща защита - докато други са много по-подли и прикрити.

7 причини за стареенето, за които може и да не подозирате
 

1. Отказ от слънцезащита, когато е облачно или сте вътре

Обзалагаме се, че сте доста добри в нанасянето на слънцезащитни продукти преди да отидете на плажа или когато планирате да прекарате голяма част от времето си на открито. Но знаете ли всъщност, че слънцезащитният крем в необходим, дори когато сте на закрито или когато времето е мрачно? Слънчевите ултравиолетови лъчи все още проникват през прозорци и облаци и са най-големият виновник за преждевременното стареене.

Увреждането от слънцето е това, което е виновно за повечето от свързаните с възрастта промени в кожата. Това се случва особено често при хора, които имат история на продължително и повтарящо се излагане на ултравиолетово лъчение, особено при тези със светла кожа.

2. Нездравословна храна
 

Важно е да поддържаме телата си здрави отвътре навън, което означава да пием достатъчно вода всеки ден и да ядем храни, които захранват и подхранват нашите органи. Следването на лоша диета е скрита причина за преждевременно стареене. Тук се включва ядене на много преработени храни, натоварение с химикали, както и сладки изделия. Храната е основата на нашето съществуване и е основен начин, по който получаване необходимите вещества за растеж и развитие. Доказано е, че лошите хранителни навици са сред основните причини за преждевременно стареене на кожата.

Какви са другите причини за стареенето, за които може и да не подозирате, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


9
Още по темата: стареене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Mp преди 2 месеца
До Основна причина мРНКтова е поредният блог с неясен произход който малоумницте приемат като конспирация ,нужно е да разберете че никой не иска да ви унищожава по простата причина че никой не знае че съществувате Крайно време е да прочетете потвърден източник и да спрете да плашите простолудиетоако искате да умирате правете го за собствена сметка и разберете ;неуспехът ви не идва от - държавата,богатите,руснаците,американците,политиците,мафията,.....................причината сте ВИЕ
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тормоз от "многострадалния"!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стрес.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега основна причина за стареенето стана заразяването с Ковид-19 при неваксинираните.
3
3
 
8
 
! Отговори
Основна причина мРНК преди 2 месеца
Патолозите проф. Валтер Ланг и проф. Арне Буркхардт са доказали, че ковид ваксините често довеждат до непоправими увреждания на сърцето, на нервните клетки на мозъка и, както е показано в последната им публикация, дори на еластичните влакна което е ускорено състаряване и изхабяване на кръвоносните съдове, водещо до разкъсвания от напора на кръвта. И това засяга всички органи дори кожата, както е разгледано подробно в https://tkp.at/wp-content/uploads/2023/08/Elastic_Fibre_Destruction_MDPI_-1.pdf
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както казват, да достигнем до старостта, после ще видим!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Старостта е грозна