Новата мода сред световните лидери: Небрежно горнище с качулка

Ето кои го носят най-добре и кои е по-добре да го оставят в гардероба
20 сеп 2024 19:30, Нели Христова
31
Новата мода сред световните лидери: Небрежно горнище с качулка
Снимка: БГНЕС

Има нова звезда в света на политическите модни изяви - горнището с качулка.

В свят, в който публичният имидж на един политик може да го извиси или разбие, това, което избират да носят, може да има голямо значение. Худито – някога предпочитано облекло на хип-хоп артисти, скейтбордисти и техни братя от Силиконовата долина – сега е основна част от гардероба на световните лидери, от френския президент до бившия британски премиер.

Но кой го носи най-добре и кой трябва да го остави на закачалката?

Най-лошият пример: Рамзан Кадиров

Тайната за акцентирането на облеклото е в аксесоарите. Когато чеченският военачалник и приятел на Путин Рамзан Кадиров публикува видео, в което радостно кара чисто новия си Tesla Cybertruck, специално оборудван с оръдейна кула около двореца му, проницателни наблюдатели забелязаха, че той е наметнал колан за амуниции около раменете си върху черно горнище с качулка.

За съжаление, ефектът беше по-скоро облекло, с което да потисне, отколкото облекло, с което да впечатли. Дрехите му го накараха да изглежда като диментор с оръжие от "Хари Потър". Но той получава точки за усилия, пишат от POLITICO.

Все още доста ужасно: Риши Сунак

Ако идеята е, че смяната на строгия костюм със суичър ви позволява да проектирате по-спокойна естетика, може би не е най-добрата идея да го съчетаете с риза и вратовръзка.

Вероятно някой трябваше да каже това на бившия британски премиер Риши Сунак, преди той да облече горнище върху колосана яка и червена вратовръзка за фотосесия в Министерството на финансите. "Не уби ли Риши Сунак току-що качулката?", попита Independent след публикуването на снимките.

Това не е първият път, когато той съчетава официално и ежедневно облекло в опит да изглежда модерен, като например когато му се подиграваха, че носи маратонки Adidas с бяла риза и панталони.

Ако трябва да бъдем честни, Сунак винаги щешe да изпитва затруднения с опитите да се представя като обикновен човек, който се излежава насам-натам със суитшърти, като се имат предвид предпочитанията му към шити по поръчка костюми, мокасини на Prada и лична нетна стойност, за която се твърди, че е по-голяма от тази на крал Чарлз.

Приемливо: Доналд Туск

Понякога костюмът просто не е подходящ, когато хората страдат. Полският премиер Доналд Туск извади страница от книгата на украинския лидер Володимир Зеленски тази седмица, докато водеше кризисна среща на фона на опустошителните наводнения в страната, облечен в тъмен суитшърт.

Освен това преди това е бил облечен с нещо, което изглежда като горнище на Abercrombie & Fitch, докато изхвърля боклука, така че може би той просто обича да се чувства комфортно.

Ефектен: Еманюел Макрон

Французите отдавна са известни със своя шикозен стил и модни тенденции, а президентът Еманюел Макрон не е изключение с гардероб, пълен с костюми със строга кройка и кожени бомбър якета.

Така официалната му фотографка подпали социалните медии, когато публикува снимки на президента, работещ усилено в Елисейския дворец, облечен в широко черно горнище с качулка, украсена с отличителни знаци на френските специални части през 2022 г. Не само това, но обикновено гладко избръснатият Макрон беше с набола брада, заедно с разрошена коса и дънки.

Готиният фактор беше донякъде помрачен от ясно инсценирания характер на снимките. И все пак по някакъв начин Макрон успя. Както отбеляза главният редактор на POLITICO Europe, френският президент е почитател на качулките, сменяйки костюма си с едно горнище, а след това отново слагайки костюма, по време на тричасов полет до Китай. Това е ангажимент.

Емблематичен: Володимир Зеленски

Ако има лидер, който сам е популяризирал качулката в политическите кръгове като символ на започване на работа, това е украинският президент Володимир Зеленски. Той е носил само обикновени черни и маслиненозелени суичъри, тениски и качулки след бруталното пълномащабно нахлуване на Русия в страната му в началото на 2022 г.

Отказът от обичайното официално облекло в полза на по-груб гардероб в армейски тон, допълнен с няколкодневна брада, е умишлено изявление на украинския президент, което отразява мрачната борба на страната му за оцеляване и го поставя в солидарност с въоръжените сили. Според киевския кореспондент на Financial Times Зеленски се е зарекъл, че няма да започне отново да носи костюм и вратовръзка и да бръсне брадата си до украинската победа във войната.

В резултат на това Зеленски лесно е лидерът, който се свързва най-много с ежедневното облекло. Всъщност, когато Макрон сложи своя суитшърт, The Times заяви, че той подражава на "визията на Зеленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Звезди
Рита Ора с двойничка на червения килим на наградите „Еми“
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ехееее :) Писано за деца.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Простотии!
7
0
 
3
 
! Отговори
Стругар преди 3 часа
Много удобна дреха. Ако бях политик и аз щях да нося такава.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Вчера си мислех, че мутрите вече имат далеч по-приветлив и цивилизован вид, а не както допреди 10-тина години - лъскави скъпи костюми, обувки, автомобили и ето ... Не намеквам нищо, ама анцузи, липсват ланците и промяната готова. Ха-ха!
5
4
 
3
 
! Отговори
Поправка преди 3 часа
Вместо "кожени бомбър якета", да се чете "одрани кожи на бобри, от яките им" Редакторът е наказан.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Това не са лидери, а палячовци които се правят на лидери, затова световната икономика и дипломация е в такова плачевно състояние, защото ЦРУ избира тези марионетки и палячовци за управляващи.
3
2
 
2
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 часа
Ботоксите...:)))
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Простащина ...
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Дърти полски бляди - и пенция влачи и заплата влачи :)))