Финландия пита: Дали мястото на Унгария е в ЕС?

Външният министър коментира китайската визита на Орбан
23 юли 2024 18:08, Петър Бойчев
143
Финландия пита: Дали мястото на Унгария е в ЕС?
Снимка БГНЕС

Финландският външен министър Елина Валтонен заяви, че си струва да се обмисли уместността на членството на Унгария в ЕС, ако ценностите на Будапеща са толкова различни от останалата част на Европа.

Според Валтонен, цитиран от Iisalmen Sanomat, Унгария в двустранната дипломация не трябва да претендира, че представлява целия ЕС. Така тя коментира посещението на премиера Виктор Орбан в Руската федерация и Китай. Това се дължи на факта, че възгледите на Унгария не съответстват на официалната позиция на Европейския съюз.

"Разбира се, това е въпрос на всяка отделна страна, но в един момент си струва да се запитаме дали Европейският съюз е правилната група, ако идеите са толкова фундаментално различни от нашите общи ценности“, възмути се шефът на финландското министерство. .

Тя обаче отбелязва, че няма да изпрати сигнал до Будапеща за необходимостта от преразглеждане на членството на Унгария в ЕС, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Няма какво да се преразглежда, унгарците трябва да бъдат изритани като мръсни котета! Не стават за нищо!
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия Фини,що не си пасат елените ами са взели да се правят на "мъже"?????
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитирам великия Джордж Карлин. "Време е да се отървем от Финландия. Тя не ни е нужна."
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сашо Ми направи бе Сашо, кой ти пречи? Ваше величество..
136
7
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Ако всичко беше логично, отдавна да сме направили Балкански съюз-без Гърция с оправяне на отношенията с Русия.Ама където играят пари сме натам
135
9
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ще се сетят западняците, ама бавно загряват, както винаги. Докато онзи пyтюгъзoлизeц - тyлyпа Орбан е начело. Унгария трябва да бъде изхвърлена от ЕС. Да си ходят в БРИКС, там им е мястото. И дрогарете путюпитeци отдолу що реват? Нали мразят ЕС. Ами радвайте се бе, дрогаре, че вашият човек ще го изхвърлят от омразния ви ЕС :))))))))
134
5
 
10
 
! Отговори
Бате ви Гойко... преди 1 месец
До Нищо (коментар 3) - "А Финландия какво прави в ЕС?"... Тук правилният въпрос е: - Как Финландия се оказаха в ЕС? :)...
133
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кротки производители по хартия и домашни пияници, управлявани от шайка фашисти!
132
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглостта на пишман демократите преминава и наглостта на комунистическите партийни секретари. След подобно изказване е време да се замислим дали си струва членството в съюз където позицията на такива като тази е задължителна и неспазването на партийната линия води до сакнции. Изключително нагла лелка.
131
3
 
7
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
До РеалистОооо, санкта симлицитас... Сравнил хрен с палцем. Ко знайш ти за Китай, бе байно? За Суоми хептен ни хабер, ни понятие. То добре, че беше съюза, че финландците да засмукват и от там евтинко топло и от запада сиренце. То добре, че *** им направиха атомни централи, че сега и картофи нямаше да имат. Вместо прибалтийските смешници да станат финландци, финландците станаха прибалтийци... Ми, а ний с потурите къде сТе?
130
10
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
ами изгонете Маджария !...Тя веднага ще се включи в БРИКС и в ЦЕНТЪРА на Европа ще се появи един остров на свободата и демокрацията..Не се бавете!
129
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 121 "Само дето стандартът на живот във Финландия..." - къде съм тръгнал да говоря за стандарт на живот бе, про'с'так неграмотен?
128
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 122 "Ами виж класацията кои са най-щастливите нации...." - обясни сега и пряката зависимост щастие и брой самоубийства, да ти стане ясно колко са фалшиви.
127
9
 
2
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
До смееххххПо-скоро си скръб, сълза и сополи! Затова пък Вие с протегната ръка на Запад, с гол *** на юг и с разпенена муцуна на изток...
126
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 119 "Предлагам на Христо Христов да бойкотира Sonata Arctica..." - предпочитам Дио и Менуър, ако ще говорим за "подобен" стил бендове.
125
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте в нета красотата на Будапеща, после пишете Хелзинки, изображения и вижте панелните им блокове! Тия са си селски северни пияници, от които не става нищо!
124
9
 
8
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
"До mneДо 80: за кой си се бил бе, ***? Точно финландците са идвали да се бият в родна България, така че ти на тях трябва да си благодарен!"А бе аз не знам кой с кого се бил бил, но финландците са присъствували в Руско-турецката война, като поданици царя Александра. И толкова, тогава никаква Финландия не е имало. Да се благодарят на Ленин (щото пък един друг беше казал, че и най-умния сие малко ***).
123
6
 
9
 
! Отговори
смеехххх преди 1 месец
Ами те са като русофилите с протегната ръка за пари на запад и със *** към русия на изток
122
7
 
6
 
! Отговори
финланска мухла преди 1 месец
...тая защо си не гледаМензиса?
121
6
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
До ***. Ами виж класацията кои са най-щастливите нации и в кои стандартът е най-висок и ще ти стане ясно.