Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо

Ким Чен Ун и руският президент са подписали пакт за действия при война
1 юли 2024 19:30, Петър Бойчев
97
Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо
Снимка БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун наскоро подписаха споразумение за стратегическо партньорство, което означава, че страните им ще си помагат взаимно в случай на война. Както съобщава Politico, това споразумение ще задълбочи допълнително сътрудничеството между двете страни.

„Ако Пхенян някога реши да изпрати свои войски да се бият за Русия в Украйна, тогава те ще бъдат използвани като пушечно месо“, каза генерал Пат Райдър, прессекретар на Пентагона, и продължи: "Ако бях в ръководството на военния персонал на Северна Корея, определено щях да поставя под съмнение изпращането на войници за незаконната война срещу Украйна. Вече видяхме какви загуби имаха руските войски в този конфликт."

Една от най-важните стратегии, използвани от Русия по време на войната в Украйна, е да разчита на големия брой войници, с които разполага, които използва, за да смаже украинската съпротива. Въпреки факта, че Русия претърпя големи загуби от началото на нахлуването, тя е в състояние да изведе нови сили на фронта относително бързо, пише Труд.

Според пакта, подписан от Путин и Ким Чен Ун, в случай че техните страни са мишена на чужда инвазия, другата страна ще предостави военна и всякаква друга помощ и то - незабавно.

В пакта не се споменава настоящият конфликт и има признаци, че Северна Корея може да изпрати свои войски в Украйна. Въпреки това, както съобщава Ройтерс, властите в Пхенян планират да изпратят инженерна военна част, която да участва във възстановяването на разрушените градове на територията под руски контрол. Южнокорейският телевизионен канал Chosun съобщи, че инженерното звено ще бъде съставено предимно от работници, които искат да печелят пари в чужбина, за да помогнат на семействата си в Северна Корея.

Според по-ранни оценки на Пентагона Пхенян е изпратил на Русия голямо количество оръжия, предимно артилерийски ракети и балистични ракети от 2023 г. През февруари тази година украинските власти обявиха, че са възстановили най-малко 20 балистични ракети, които Русия използва в една от масовите атаки срещу инфраструктурни цели.

Washington Post съобщи, че миналата есен Северна Корея е изпратила повече от 11 000 контейнера с боеприпаси в Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Общество
Доц. Соня Тотева: Дилърите са изобретателни, вече продават вафли с амфетамини
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
5
 
! Отговори
До prprsh преди 4 дни
Любопитно е, но сигурно съм те засегнал.Не бива да се идеализират янките, доста са зле в момента. Виж им президента.
67
2
 
0
 
! Отговори
prprsh преди 4 дни
До Малко историяи кво ми пука?
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Браво на храбрите корейки но ти защо не слагаш знак.
65
1
 
1
 
! Отговори
Малко история преди 4 дни
На 17 юни 1951 г. в 01:30 часа авиобазата Сувон е бомбардирана от два Пo-2, съветски биплан от 20-те години, дървена конструкция и платнени крила. Управлявани са от жени. Летят ниско, радарите не ги засичат. Всеки биплан хвърля ръчно чифт осколъчни бомби. Повредени са автомобили , един F-86A Sabre е запален и избухва, осем други Sabre са повредени, четири сериозно, ранени са пилоти. Водеща е лейтенант Ла Вон Юн,
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Уточнение Те гламавите евроатлантици и Путин да им плати и за него ще се бият.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хора прочетете си молитвите.
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
пък те севернокорейчетата като клечки станали, милите гладни ш/пинги какво пушечно месо.... путин да продължава да праща русначетата, те поне хубаво наторяват земята.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да но Наркомана има нов план за мир. Той не бил взел в предвид участието на СК. Какво правим тогава.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Т.е. както НАТО използва Украинците...
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ВСУ са пушечно мясо за САЩ и за Запада. Само Бг помощта е безплатна. Понеже бг. правителството не знае какво прави.
58
4
 
3
 
! Отговори
Малко история преди 4 дни
1950-53 севрнокорейските комунисти, въоръжени с автомати "Шпагин" и картечници "Максим" разбиха за първи път в историята американска армия и плениха генерала й, който се криеше под върбите на река. Само самолетите на САЩ бяха над 1 000. КНДР имаше 30-35 "Мига".
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако корейците се включат в бойните действия, половин европа е пътник към небитието, азиатската раса е кошмарен противник когато става въпрос за война.
56
4
 
7
 
! Отговори
Корекция преди 4 дни
Повече от 30 развити страни помагат на нациска украйна не виждам защо СК и най вече Китай да не помагат на Русия. За Китай това е голям шанс. Те не могат са се бият но имат всичко останало.
55
3
 
5
 
! Отговори
задава се преди 4 дни
Жестоко зрелище - комунистите от Северна Корея срещу индианците-демокради от Източна Европа!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ми то и краваря ползва укрите за пушечно месо, а глей зеля къс напушеняк как се радва.
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Повече от 30 развити страни помагат на нациска украйна не виждам защо СК и най вече Китай да не поматат на Русия. За Китай това е голям шанс. Те не могат са се бият но имат всичко останало.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ВСУ също са пушечно мясо какво да са ??? Западната помощ за украйна да не би да е безплатна. Не вярвам.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не представяйте нечии болни фантазии за реалност!
50
3
 
3
 
! Отговори
Да бе, да! преди 4 дни
Абе навремето едни руси, бели корейци наритаха гринговците вън от СК. Що ги наритаха ли, ами щото с ръце си опъваха очите, да приличат на азиатци. Сега севернокорейците ще помагат. Така каза Светата Западна Инквизиция, пардон Пропаганда.
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дайте по 2 хиляди долара на евролунатиците от БГ и те ще заминат за Украйна. По-фанатичните и по-глупавите и по-вярващите в евролунатизма и силата на НАТО. Така ще се спасим от тях. Няма да са много, но 2-3 хиляди можем да съберем.