Nintendo чупи рекорди по продажба на конзоли

7 май 2024 15:15, Инна Ангелова
2
Nintendo чупи рекорди по продажба на конзоли
Снимка: Joshua Amaro от Pixabay

"Нинтендо" (Nintendo), японският производител на видеоигри, направи анализ за края на финансовата си година, която приключи в края на март. По нейни данни компанията за игри е продала над 15,7 милиона игрови конзоли (Switch), предаде CNBS. Това е надхвърлило дори очакванията на самия производител на видеоигри.

За сравнение - за предходната финансова година от Nintendo са продали 15,5 милиона устройства за игри. Компанията обяви, че стойността на продажбите й се е повишила с 4,4 на сто до 1,7 трилиона йени (11 млрд. долара).

В социалната мрежа “Екс” от Nintendo казват, че чистата печалба възлиза на 490,6 млрд. йени. Това са 2,98 млрд. долара, което представлява увеличение с 13,4% на годишна база. В публикацията се съобщава още и ще японската компания ще представи новата си конзола "Суич" през настоящата финансова година, която приключва в края на март 2025 г.

Nintendo е създател на популярната на много поколения деца "Супер Марио" (Super Mario). Тя стои и зад серията "Покемон" (Pokemon), създадена съвместно със софтуерния разработчик "Гейм фрийк" (Game Freak), предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: видеоигриNintendoконзоли
Още от Русия
Как мобилизацията застраши ключовата енергийната индустрия на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
какво е 'нинтендо' :)))
1
1
 
3
 
! Отговори
32335445 преди 1 седмица
Нормално. Представям си каква печалба ще реализират следващите години с Нинтендо Суич 2. Изключителна компания, която прави много хубави продукти за клиентите си.