Тръмп: Всеки щат трябва сам да решава за абортите

Очаква темата да е решаваща за президентските избори през ноември
8 апр 2024 23:55, Инна Ангелова
18
Тръмп: Всеки щат трябва сам да решава за абортите
Снимка: БГНЕС

Според Доналд Тръм всеки щат трябва да вземе самостоятелно решение дали да наложи забрана на абортите.
Във видеоматериал в социалните мрежи бившият американски президент каза, че подкрепя абортите в случаи на изнасилване, кръвосмешение и когато трябва да се защити животът на майката, и подчерта, че подкрепя и възможността за инвитро процедура по оплождане.

Доналд Тръмп не говори по въпроса за забрана на национално ниво, в случай че се върне в Белия дом, но се очаква темата да е една от решаващите за избирателите на президентските избори през ноември. Тръмп заяви, че е отговорен за решението на Върховния съд от 2022 г., с което бе премахнато федералното право на аборт.

"Моето мнение е, че сега, когато решението, което имаме за аборт, е такова, каквото всички искаха от правна гледна точка, щатите ще вземат решение чрез гласуване или законодателство, а може би и чрез двете", каза Тръмп във видеото си. "И каквото решат, такъв да бъде законът в щата."

Ройтерес припомня, че Тръмп стартира предизборната си кампания в края на 2022 гогина и до този момент избягваше темата за абортите. Републиканската партия се бори да спре политическите последици от решението от 2022 г., отменящо знаковото решение на съда от 1973 г. по делото "Роу срещу Уейд", което стана възможно благодарение на назначаването на трима консервативни съдии в съда от Тръмп, докато беше президент от 2017 до 2021 г.

Отмяната предизвика отпор от страна на гласоподавателите, за който се смята, че е довел до загуби на републиканците на междинните избори за Конгрес през 2022 г. и е тласнал демократите към победи в някои щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: кампанияабортСАЩтръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3-ия месец е позволено,а тези искат над 6-ия,което вече е престъпно.Тук религията няма място,а става въпрос за етични общочовешки принципи.Ако е по медицински причини вече е друго.
14
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Прецедента Роуз срещу Уейд, защо го игнорирахте?Нали сте много демократични, какви са тези забрани?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изборите федералното правтелство ще направи аборт и щатите ще си отидат по своя път.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая държавата САЩ да си направи операция на пола и да абортира.Натам върви, а тия избори само показват, че тия щати и хора не са за едно федерално управление.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Папата каза не на абортите, не на *** идеологията.Каза - тръгнали сте по грешен път на развитие срещу Бог.Няма цивилизация, която да е тръгнала срещу Бог и да е оцеляла.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разпада се тази държава.Тя беше тръгнала да се разпада още 19 век, но някакво чудо я спаси.Не са тези толкова различни щати за една държава.Всики си ешавал сам за себе си.Е за какво ви е тогава САЩ.В едните искали едно, а в другите- друго.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според букмейкърите се задава един от най-непредвидимите избори в американската история, и коефициентите на Тръмп и Байдън за победа са абсолютно равни! Разбира се, нашите копейкаджии разбират много повече от тях, и са напълно сигурни в победата на Тръмп?! ХАХАХАХ
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
туй го писаха оня ден у дира маНело, що чак ся го преписваш дума по дума :)))
7
1
 
3
 
! Отговори
Киро ПеПе-то преди 1 месец
Тъй де, всеки сам си преценя......
6
0
 
0
 
! Отговори
Иванка преди 1 месец
Лъже гуведуту лъже заради колебаещия електорат за да ги вземе наесен и послеХуяВгъза за да няма аборти.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Доналд "Тръм", трябва да си наемете редактори в тая пиклива медия. За да спрат да ви експлоатират и да ви се подиграват.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраната е наложена от християните. Иначе на никой друг не му пука какво си правят с тяло жените. Главно от завист за разюзданият живот, но също изглежда че христовата вяра поддържа страданието като форма на измиваме на греховете, те просто искат всички да страдат на тази планета и да се раждат и да умират от старост нерадост отново и отново. Демоничният Бог Христос се храни от страданието. Постепенно става видна играта им.
3
0
 
2
 
! Отговори
Давай Брандън! преди 1 месец
That's a bad dude...Donald Duck! He has no pants maaaan!
2
5
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
...гражданска а война ще разруши Америка..
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гражданска война през 2025 година ,началото ще е заложено през ноември 2024 г...а днес имаше знак над САЩ за заката империята на лъжата.