Няма терористична заплаха за Олимпийските игри

В миналото те са били обект на няколко нападения
3 апр 2024 13:57, Инна Ангелова
5
Няма терористична заплаха за Олимпийските игри
Снимка: PublicDomainPictures от Pixabay

Френският спортен министър Амели Одеа-Кастера заяви, че няма заплаха за терористична атака на предстоящите Олимпийски игри. Надпреварата започва на 26 юли в Париж  "Днес няма конкретна заплаха, свързана с тероризъм, насочена към Олимпийските и Параолимпийските игри", каза Одеа-Кастера.

Тя заяви, че церемонията по откриването на Сена остава "основният план", но предположи, че зад кулисите се подготвя алтернатива. Вместо да дефилират по стадиона за лека атлетика в началото на Игрите, спортните делегации ще плават по Сена с флотилия от речни лодки пред очите на до 500 000 зрители, включително хора, които наблюдават от близките сгради. Засега всички държави, които ще вземат участие в игрите, планират да участват в откриването.

Олимпийските игри са били обект на нападения в миналото - най-известните са тези в Мюнхен през 1972 г. и в Атланта през 1996 г. - като целта са хилядите спортисти, огромните тълпи и глобалната телевизионна аудитория. Преди това организаторите изключиха възможността за преместване на церемонията по откриването от Сена, но предложиха на лодките да се качват само изпълнители, а не спортисти.

По данни на Министерството на вътрешните работи френските сили за сигурност проверяват до един милион души преди игрите, включително хора, живеещи в близост до ключова инфраструктура. След нападението в Москва правителството постави страната в най-висока степен на терористична готовност, което означава, че силите за сигурност поддържат по-видимо присъствие около възможни цели като правителствени сгради, транспортна инфраструктура или училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ПарижОлимпиада
Още от НОТИФИКАЦИИ
Руските милиардери забогатяха с $18.3 млрд. за четири месеца въпреки санкциите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Киро ДръжЗдравоАсан преди 4 седмици
i в Германия нямаше ама некои хора загинаха отсмъртчрезразстрелване. Заглявието е крайно подстрекаващо. Крайно. И крайно тъпо е също. на собствен ход, индивидуални с по две раници дрехи и бомбюхи не Средиземното море ще преплуват ами ако са забравили детонаторите с целия багаж пак ще имат врем и сили да се върнат и доплуват на време преди олимпиядата и кво си требе да си пооправят. . . опс, опс , опс. За коя Олимпияда и за къде става на въпрос?А?А? Торбалан Денков е ГИ, Гаранция Информация
4
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 4 седмици
Започват да извозват бездомни до други градове, щот загрозявали париж. А за заплаха - откъде тази сигурност и оптимизъм, че няма такава? Благодарение на френска мигрантска политика всичко може да се очаква. дано да греша.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До олимпийските игри има няколко месеца още, каква заплаха да има?
2
0
 
4
 
! Отговори
ZZZP преди 4 седмици
Изобщо Не бива да се изключва едно блатно диктаторче терорист на токчета като Zаплаха
1
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Щом спортистите на СССР няма да са там, да става каквото има да става! То това олимпиада ли е!? Едно време какви олимпиади имаше... На първо място СССР, на второ ГДР, трето България! А сега - санкция!!!