Новобранците в Украйна сами избират къде да служат

Агенции за набиране на войници помагат в процеса
25 мар 2024 08:25, Петър Бойчев
53
Новобранците в Украйна сами избират къде да служат
Снимка БГНЕС

Две години след началото на войната в Украйна в страната има недостиг на войници. Заради това, в допълнение към Закона за мобилизацията, държавата прилага по-гъвкав подход за увеличаване на армията. Целта е да се даде възможност на новобранците сами да избират своята част и задачите си, предава NOVA.

Вместо да чака повиквателна, която да го разпредели в произволна военна част, учителят по английски Филипе Аверенков взема нещата в свои ръце. Решава, че иска да служи във Вълците на Да Винчи.
Престижното подразделение приема само доброволци. То предлага работа в пехотата и за медици, но също и в логистиката и операциите с дронове.  След първоначален петдневен лагер кандидатите могат да подпишат договор и да получат обучение за напреднали.

Правителството се обръща за помощ към пазара. Владислав Грезиев оглавява голяма онлайн агенция за набиране на персонал, която работи с Министерството на отбраната. 

Те обявяват хиляди работни места в стотици военни поделения, предоставят информация и помагат в процеса на набиране на персонал. Досега са получили над 74 хил. кандидатури за длъжности, вариращи от шофьори, механици, специалисти по комуникации и информационни технологии, инженери до щурмоваци и дори дресьори на кучета. Целият процес е доброволен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: украйнаизборвойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избират а накрая всичките служат при свети Петър.
52
0
 
1
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 1 месец
Могат ли да си изберат да служат на слънчака ? Не ? Еми тогава, защо да се набутват
51
0
 
1
 
! Отговори
Барон Врангел преди 1 месец
Където и да си изберат, чака ги гроба! Измъкване няма, или обръщайте оръжията и свалете корумпираното си правителство в Киев, или ви чака оня свят, нещастници с промити мозъци. Вие сте руснаци, няма никаква украинска нация!
50
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
Да,да,ама не!Особено вече,99% от новобранците ги товарят от улици,магазини и къде ли не.И после му казват избирай в коя месомелачка Авдеввка или друго адско място.
49
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Имах "късметЯ" да спра самолет с манивела, за малко пак в карцера. Какво съм виновен Аз, че ЗиЛ-палеше с манивела, нямаше изправен акумулатор. Нищо че бях и акумулаторчик, всяка нощ зареждах акумулаторите на поделението. Още два пъти съм отказвал самолети да кацат. Единия път не запали АПМа да го еа, а ония на тъмно нещат да кацат. Втория път некво АН24че зад гърба ни, кой да го чуе, че идва, хаха. Айде и оня заход, път иците сигурно са се наааакаали от страх.
48
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А мен навремето ме взеха във ВВС, но по някое време ме изместиха в карцера. Съборих им кюнците на кюмбето и ме изгониха. Исках да стана ватман, ама ме направиха шофер на 3-4 камиона с различно предназначение. Общо взето шарех навсякъде из ВВС-то. Самолети приземявах, но най-вече им светих с КНС или АПМ. По едно време и радиостанция ми дадоха...само готвач не ме направиха да ги еа фаттмаците, затова сам си готвех прасетто като се махнеха.
47
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аз искам да се запиша готвач и да ми казват Куки. Само че не ща да съм готвач на франсета, че там живеят кратко. Предпочитам в рота с Т72, че за тях парични награди не дават руснаците, само за Абрамси, леопарди и чаланджъри.
46
0
 
0
 
! Отговори
ДО 39 И 40 преди 1 месец
Пише се дезертьори,а не дезертийори!
45
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Най-много молби има за кашавари. Всички искат да са кашавари на главно командващия.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде още един кьорфишек, нали само 31 хиляди урки бях умрели ? Предполагам автора на статията е забравил да напише за ротационна принцип на урките, как отиват на двумесечна почивка да стрелят по заблудени руснаци и после ги прибират да ги наградата за вярна служба.
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждаме как украинците на улиците сами се натикват в багажниците на колите на мобилизиращите.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трагедия е тази война... нищо не оправдава загиването на млади хора...
41
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Все едно евреите да избират сами в кой концлагер да ги пратят...
40
1
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
Само в Германия има повече дезертйори- 800 000 отколкото войници в Украинската армия
39
1
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
800 000 украински дезертйори в Германия избраха да не служат изобщо, а да получават 2000 евро социални на месец без всякакви условия!
38
2
 
29
 
! Отговори
Кои, кои ??? преди 1 месец
ПИНЧАРИТЕ НА ДА ВИНЧИ ? След призрака над Киев и снайперистката Кукушка нова наивна и неспокопсана проаганда се налага , отново по много глупав и обречено неуспешен начин .
37
1
 
13
 
! Отговори
да бе преди 1 месец
До БългарА не е ли правителството виновно че тръгва на война с държава, коато многократно го превъзхожда и числено и военно. Че няма никакви гаранции освен устни за помощ. Това си е самоубийство и не е длъжен народът да плаща, и да умрат всички, щото някой го било страх да не му потърсят отговорност за глупостите
36
2
 
32
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Това може да го повярва само човек дето не е стъпвал в армията, един път взет в определен род войски, могат да те местят през ден където си искат, то така става, армията никога не е била концерт по желание
35
2
 
25
 
! Отговори
Пацифист преди 1 месец
Слава на всеки избягал, укрил се, дезертирал или застрелял т.нар. си командир украинец, слава.
34
2
 
21
 
! Отговори
ФАБчето лекува преди 1 месец
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува както новобранци така и по-опитни войници, както Украинци така и чужденци! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде! Не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!