Ким Чен Ун видял снимки на Белия дом и Пентагона, направени от шпионски сателит

Миналата седмица Северна Корея изстреля сателита
28 ное 2023 08:05, Красимир Ангелов
51
Ким Чен Ун видял снимки на Белия дом и Пентагона, направени от шпионски сателит
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун получи снимки на Белия дом, на Пентагона и на американски самолетоносачи във военноморската база "Норфолк", направени от наскоро изстреляния севернокорейски шпионски сателит, съобщи севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Миналата седмица Северна Корея успешно изстреля първия си разузнавателен сателит, за който заяви, че е предназначен за следене на действията на САЩ и Южна Корея в сферата на отбраната.

По-рано бе съобщено, че сателитът е направил снимки на Сеул и американски военни бази.

Съединените щати и Южна Корея осъдиха изстрелването на разузнавателния сателит и заявиха, че то представлява нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, забраняващи употребата на балистични технологии.

Южнокорейски представители отбелязват, че няма доказателства за способностите на сателита, тъй като снимките, за които Пхенян твърди, че той е направил, не са публикувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Браво на династия Ким, създала абсолютна средновековна феодална монархия с теократични елементи, достоен наследник на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н. Чудесно би било да се обединят с Южна Корея в единна силна абсолютна средновековна феодална монархия.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Малко инфо, аман от куммунета лъжещи повече от дърт ром. НРБ никога не е била 9 мил., даже на правешкия оввчар статистиците не си позволяваха такива лъжи.
42
1
 
1
 
! Отговори
До Малко инфо преди 5 месеца
И мога да ти кажа, че в момента в който северна корея отвори границите си, точно в този момент тези 27 млн. ще станат 5 млн. Може и по-малко да останат! Това го видяхме в периода 1991-1992, тогава тука отвориха границите! Точно в този момент 1 млн. българи напуснаха България! На минутата! Така, че те са 27 млн. не защото искат да са там ами защото никой не ги пуска да идат където и да било!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Социализмът е явно много добра система за поставени цели. Китай си постави икономически цели и ги постигна. Ссср и СК си поставят военни цели и ги постигат, но ще си ядът ушите.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Китайската стена и египетските пирамиди, видял ли е?
39
4
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
И на снимките се видял средният пръст на Бай Дън !
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е... и аз не мога да си позволя да ида на Луната, затова гледам само снимки хахаха
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това, което никой не казва са стотиците мигранти от САЩ струпани пред границата на Северна Корея- защото стандарта на живот бил толкова висок че ИЧР на ООН не може да измери и те желаят да се заселят там за по добър живот, а към Куба хиляди граждани на САЩ с лодки еднодръвки пресичат залива от Ки Ларго до Куба- ех какъв блестящ живот е в Куба споделят успелите да стъпят на Кубинска земя- а вие посетете с Мапс Ки ларго...
36
4
 
9
 
! Отговори
НИЕ-ДА, ВИЕ-НЕ преди 5 месеца
"Съединените щати и Южна Корея осъдиха изстрелването на разузнавателния сателит и заявиха, че то представлява нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН" - ЗНАЧИ НИЕ МОЖЕМ, ВИЕ - НЕ!
35
6
 
7
 
! Отговори
Xo преди 5 месеца
По-евтино щеше да му е да използва гугъл ърт.Да вземе да си нахрани хората първо
34
2
 
4
 
! Отговори
ПРОЗззззападняк преди 5 месеца
Във С.Кореа няма фентанил затова са толкова изостанали от сащ
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Малко инфо ...АКО ПОМОЛИШ МНОГО ГУГЪЛ ЩЕ ТИ ИЗКАРА ДИАГРАМА ОТ НСИ- БГ ГРАЖДАНИ ПО ГОДИНИ- ТАМ ЩЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕ ЕДИН МАЛЪК ГЛАДОМОР, КОЙТО КОМУНИСТИТЕ НИ СПРЕТНАХА- 2.1995Г/2.1997Г- ТОГАВА ИМА НАЙ МНОГО ПОЧИНАЛИ- ЗАЩО ЛИ ДАЛИ ЗАЩОТО ДРУГАРЯТ РУМЕН ГЕЧЕВ МИН НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НАПРАВИ НАД 2000% ИНФЛАЦИЯ- СПРАВКА В НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ, ТОГАВА БЪДЕЩИТЕ ОЛИГАРСИ ПРИСВОИХА АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ, А НИЕ БЯХМЕ С ПО 2/5 ДЛ ЗАПЛАТА- ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД- НИКОГА ЧЕРВЕНИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА.
32
4
 
2
 
! Отговори
Да бъдем внимателни! преди 5 месеца
Демокради, оправете си вратовръзките, другарят Ким Чен Ун ви снима от космоса! Да не се излагаме пред чужденците!
31
1
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 5 месеца
Преди 30 годин Бг демонократичните джураналяги ми обясниха, че оризът в комунистическа КНДР е свършил. Защо измряхаБг демокрадите, а не лошавите корейски ***?
30
5
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
САЩ и НАТО изпращат шпионски сателити които покриват 200% от земята, а се учудват когато някой друг направи това и то частично. Двоен стандарт.
29
3
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 5 месеца
Обяснението е просто - корейските комунисти, щот няма ориз, ядат камъни и дърве и затова са здрави и печени.
28
7
 
6
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 5 месеца
Две държави са в челото по самоубийства -Южна Корея и Япония.Защо в КНДР няма толкова самоубийства от глад?Защото компартията ги е забранила, ако там се самоубиеш, отиваш в концлагер!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези неща не са ли тайна?!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съединените щати и Южна Корея осъдиха изстрелването на разузнавателния сателит- Ким не ги е*ава тия и за *** за зеле
25
7
 
6
 
! Отговори
Малко инфо преди 5 месеца
1989 - НРБ е 9 000 000 Украинска ССР е 52 000 000 КНДР е 17 000 0002023 - НРБ е 6 000 000 Република Украйна е 25 000 000 КНДР комунисти е 27 000 000