Решителна промяна в Полша

Опозицията готова с правителство
24 окт 2023 21:35, Росен Стойчев
11
Решителна промяна в Полша
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Полша им готовност да сформира правителство, съобщи Радио Варшава.

Гражданската платформа очаква от държавния глава да предостави мандат. Доналд Туск ще е кандидат за премиер.

Още по темата


Държавният глава Анджей Дуда започна разговори с парламентарно представените групи. Право и справедливост, които управляваха страната два мандата, спечелиха вота, но не събраха гласове за мнозинство.

Опозицията изведе няколко партии на добри места и предстои да сформира правителство. Очаква се обединение между групата на Туск с Трети път и Нова левица.

Всички обявиха, че са решени да направят правителство. Новите управляващи са проевропейски настроени и с леви убеждения.

Доналд Туск беше и председател на Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Me преди 6 месеца
Ще се усетят хората, че фашизма не носи нищо добро. Дано и в Унгария разкарат техния Феодал. Успех на Туск!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Полша е тотално зависима от САЩ. Тотално, и се гордее с това. Не е отсега. Поляците са съвсем различен тиш хора от българите. И България добро от тях не може да очаква. Никога не сме имали сериозни продуктивни контакти. Това, че по българското Черноморие има поляци, нищо не означава.Поляците са крайни и високомерни, но без покритие. между другото, газопроводът им от север не им донесе щастие, не им донесе енергийна свобода, защото е с малък капацитет. Но направената лошотия покрай него - с голям
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моя позната полячка беше казала, че ако същото правителство на Дуда спечели изборите, тя не виждала перспектива в тази "трагична" страна и ще емигрира в UK. Възмущаваше се от забраните за аборти, от ширещата се в Полша хомофобия (свалени билбордове на LGBT и др). Казах й: ако знаеш какво е положението в БГ, Полша ще ти се види рай!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напред към Вилно, Лвов и Жеч Посполита.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво! Дефашизация на Полша!
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма да съставят стабилно правитвлство..Туск само обещава и говори за светлото ЕвроАтлантическо бъдеще, но държавата се напълни с нелегални и бежанци от Оссрайна...едно е да плямпаш друго да вършиш нешо теално - европолиджендерастията само плямпа!
2
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Успех на Туск! Да се чува безпомощния вой на копейките! Хехехех
1
11
 
20
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Когато беше в еп работеше срещу ивнтересите на Полша, върна се да я довърши. И ще отвори врати за скъпоценните нелегални, както искаше още през 2015. На поляците ... да им е ако.