Германия ще се изправи на крака

Това обяви Олаф Шолц
26 авг 2023 15:29, Росен Стойчев
85
Германия ще се изправи на крака
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия продължава да има добри перспективи. Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц, съобщи АРД.

Обяви, че правителството работи за модернизация. За това са приети и нови планове за бъдещето.

Още по темата


"Надявам се да се концентрираме повече върху успехите в нашата дейност и да проведем диалог за нови планове. Германия е много успешна в износа и това води до това голямо влияние на световната икономика над страната", обяви Шолц.

Надява се на растеж на световната икономика, което веднага ще донесе позитиви за Германия. През последните седмици се вижда забавяне в икономиката на страната.

Шолц настоява, че Германия ще се изправи отново на крака. За това се работи върху различни реформи.

Предстои диалог с народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ГерманияОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
23
 
! Отговори
Ще се изправят ли? преди 8 месеца
След като Германия (според Шолц) ще се изправя на крака, сега в каква поза е? Както изглежда, в поза, в която САЩ им минаха отзад. Няма вече Северен поток и кой го взриви така и не се разбра. Сега купуват американски втечнен газ. В Украйна германските танкове горят и не се знае ще се намерят ли вече купувачи за тях. А в базата Рамщайн САЩ устройват сбирки на военни министри, но не си правят труда да сложат германското знаме до това на САЩ и Украйна.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 2028 год. - 5 цента на kwh промишлена тарифа.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди да се оправят германците може пак да ги управлява един дребен черномустакат съсед австриец
49
1
 
37
 
! Отговори
Берлин преди 8 месеца
Това жалко подобие на канцлер е загубило всяка връзка с реалността!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще трябва да се изправи, за да седнат всички гости на държавната й софра да нагъват баница за сметка на работещите дойчовци. Ееех, на тез цицции как им се свиди да си делят баницата с арабелли и африта. Баварецо - на тръстиката роббе! Да си бе останал Българин - свободен човек!
47
2
 
24
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Хм..., Шолц, може да си мечтаеш колкото щеш, мечтите са Безплатни, но без Ефтини Горива и Енергоресурси Помишленост и Тежко Машиностроене.... Йок!!!!!!! -))))))
46
2
 
29
 
! Отговори
Политкоректен преди 8 месеца
Трудно е да превърнеш най-развитата европейска държава в смрадливо бунище. Но Меркел и Шолц някак успяха да го направят. Сигурно имат талант.
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евтините ресурси ги няма, но може да се намали цената на труда в Германия. Ще се намалят заплатите 2-3 пъти, за да се помогне на бизнеса на Германия. На бизнеса на Германия ще се помогне с намаляване на данъците на 10 процента и намаляване на осигуровките за пенсии, болест, злополука. Либертарианската икономика ще помогне на Германия. Ще пратим специалисти от България по либертарианство, за да помогнем на германските другари от ЕС.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, ще. Няма да е скоро обаче. А и Олаф няма как дя помогне. Все пак той е причината да залюби Зеленски и да сложи началото на краха на немската икономика
43
7
 
9
 
! Отговори
Пазарът казва преди 8 месеца
Няма да изнасят, ще се самозадоволяват, ще сеят картофи за изхранване. Богатите ще преживеят кризата, бедните германци ще станат по-бедни и по-евтина работна ръка. Цената на труда в Германия ще падне няколко пъти и ще стане отново конкурентноспособна, Германският бизнес ще получи конкурентното предимство на евтината работна ръка. Износът ще бъде по-евтин и конкурентоспособен и отново ще имат растеж и ще завладеят отново пазарите на света.
42
1
 
25
 
! Отговори
Съветваме преди 8 месеца
Нека ги посъветваме германците, както те ни съветваха след 1989 година - затворете си губещите предприятия и неефективните производства, продайте всичко на Китай и привлечете чужди инвестиции от Китай, за да тръгнете напред. Приватизирайте държавните фирми, дайте концесии на Китай. Строга финансова дисциплина, съкращаване на работниците и намаляване на социалната политика.
41
2
 
18
 
! Отговори
Дановски преди 8 месеца
"изправи на крака, ако спре да се подчинява на сащ, използва евтините Руски ресурси" - Добрютро. Къде ще бъде РФ, когато ФРГ се освободи от пиндостанското иго и поиска отново да използва евтините руски ресурси? Русия ще стои и ще чака ли? Днес светът е динамичен. Преди дни Русия, Китай, Индия, Бразилия, РЮА създадоха платформата БРИКС+, която обедидява в едно държави производители на енергоресурси и държави потребители на енергоресурси. БРИКС+ расте и "цивилизовани" и надменни не са им нужни.
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тепърва ще се влошава, със скъпия краварски газ Германия трябва да си избие от главата това да има сериозна индустрия - краварите ги натикаха там където подобава на една колония - зависима от внос за всичко по сложно от картоф
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма вече Германия пичове. Меркел напълни с турци, талибАни. Там няма и германци. Да им е честито. Вече са под турско робство.
38
3
 
25
 
! Отговори
Хора преди 8 месеца
В Германия има огромно социално напрежение и обедняване на хората който искат промени в власта,но това не се показва по медиите.Само през тази година са предотвратени два опита за бунт и преврат вътре в армията.
37
3
 
18
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 8 месеца
Доживяхме да видим България да изпревари Германия по всичко. Лудница.
36
1
 
30
 
! Отговори
дедо Груйо @ Поморие преди 8 месеца
Няма да има втори план маршал, моето момче. Може да се плачете на баба ти Меркел и Арменския поп. Икономиката ви е фалшива и рибна. От дълги години фалшифицирате GDP през финансови трансфери. Реално ползвате чуждо GDP. Затова резултатите бяха нереално големи. Сега лъсна истината. Без евтина работна ръка, без евтини ресурси загинахте. Умирам от кеф. Сипвам си биричка.
35
2
 
13
 
! Отговори
Mm преди 8 месеца
Ще, ама друг път :) кой им купува скапаните скъпи коли не знам
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германия ще се изправи на крака само ако спре да се подчинява на сащ и използва евтините Руски ресурси иначе мисията невъзможна.
33
1
 
29
 
! Отговори
Да преди 8 месеца
В основата на просперитета на Германия дълги години беше евтините енерго продукти и торове от Русия.Но приказката свърши.