Русия с нов данък за бягащите компании

Обявяват го от догодина
21 апр 2023 15:43, Росен Стойчев
30
Русия с нов данък за бягащите компании
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското правителство подготвя въвеждането на нов данък за компаниите, които напускат страната, съобщи Блумбърг.

Идеята среща одобрение.

Още по темата
Данъкът ще е върху неочаквани печалби.

Важи за компаниите, подготвящи сделка за изтегляне от страната. Голям брой компании замразяват своята дейност в страната.

Новият данък се определя като доброволна вноска. Предстои да се обяви кои компании ще го плащат, като към момента не са включени водещи международни компании.

Очаква се в страната да влязат допълнителни близо четири милиарда долара. Визира се десет процента данък върху свръхпечалбите за предходните две години.

Решението ще бъде въведено от следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: новРусиякомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошият Путин копира нашите добри европейски практики.
24
4
 
5
 
! Отговори
Реално погледнато преди 1 година
"един ден войната с Украйна ще свърши" - Русия ОТНОВО ще разполага със ресурсите си, инфлацията ще е съкратила стойността на западните валути, руснаците ще са се ориентирали към собствени производства от горчив опит. И КО ПРАЯТ санкционерите тогава?
23
4
 
3
 
! Отговори
Забавен казус преди 1 година
Най голямия (американски) трейдър на зърно се оттегли от Русия. ОБАЧЕ тая година Русия се очаква да е със рекордна продукция, а Украйна е в питстопа. Кой ще реве? :):)
22
3
 
1
 
! Отговори
или слагане на крила преди 1 година
До Прострелване в крака - а дали развитието на собственото производство наяма да им се отрази по-добре, а запада да си отнесе слабините от терикатлък?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, пълни глуупости каскете, работя за немска компания, отдавна продаде всичко, обаче не може да си дръпне парите заради месечен лимит от *** кин за превод в чужбина. Преди последните 2-3 ограничения, щяха само до 2026 г. да си вземе парите от Блатото, но сега май боса ще пие 1 бира и ще отпише стотина мил. Няма лошо, нека му е за урок и повече да не помисля да инвестира при азиатските диваци.
20
0
 
6
 
! Отговори
Прострелване в крака преди 1 година
Така Русия се прострелва в крака, защото един ден войната с Украйна ще свърши, но инвеститорите ще се замислят дали да се върнат в Русия!
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Голимия брой напускащи чужди компании до скоро бяха 7%, което крайно ме учуди, щото не се връзваше на джендърските твърдения" --------------------------------------------- Отделно има такъв нюанс: Някои компании гръмко биха тъпана, че напускат РФ, но след месец много тихо се върнаха.
18
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като става дума за война, на никого не му пука за частния сектор. Отделно, който след две години още не се е изнесъл от фашистка Русия, да го лумкат и с 50% данък.
17
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен ти чете ли текста? Става дума само за компании коитоискат да си бият партакешите... Виж сега в РФ всички компании със смесно участие са еквивалент на ООД и АД едновременно. За да излезнеш от пазара като имаш лимит по 50000$ или 500000$ международен трансфер месечно парче по парче за една две години ще си изтеглиш бизнеса без проблеми. Иначе ДЗЪН пореден данък, такса и други неудобства.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно. За влизане в Русия таксата е 1 рубла за излизане 10 милиарда рубли.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се вижда от текста много компании ще пият по една студена вода. Това ще им е обеца на ухото че с бивши и настоящи комунисти бизнес не се прави.
14
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До карачанаков "Неочаквана печалба" е заради въвеждането на 3 енергиен пакет и заради налагане на санкции на РФ цената на електроенергията в ЕС(целокупно) да се повиши примерно 10 пъти!!! сещаш се ел централите колко печалба сега имат??? Това очаквана, планирана и печалба след адекватни инвестиции ли е?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски ще отмени тоя данък след премземането на Москва. Може и изобщо да не се въведе ако капитулацията на русия стане през тая година което е вероятно над 90%.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голимия брой напускащи чужди компании до скоро бяха 7%, което крайно ме учуди, щото не се връзваше на джендърските твърдения.
11
4
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 година
Правилно.
10
3
 
3
 
! Отговори
Дълго бегане преди 1 година
то от бсички заявили участие в бягането - будалите се оказали по-малко от 20 %
9
3
 
2
 
! Отговори
ИЗНЕНАДА преди 1 година
е? толкова време бягат? Толкова време санкции? ИЛИ не искат да бягат, а тука по традиция дигат пушилка!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от ко бегат
7
1
 
14
 
! Отговори
ДАНЪК"КОПЕЙКА.. преди 1 година
НА ВСЯКА БГ КОПЕЙКА ДА СЕ НАЛОЖИ ДАНЪК "ПРЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ"....!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A зa xogeщитe имa ли?