Близо 25% от хората в Германия са с имигрантски произход

Те или са имигрирали след 1950 г., или са преки потомци
Обновена: 20 апр 2023 12:45 | 20 апр 2023 12:45, Елка Василева
81
Близо 25% от хората в Германия са с имигрантски произход
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки четвърти живеещ в Германия е с имигрантско потекло - или е роден в друга държава, или е пряк потомък на хора, родени в друга страна, съобщи германската Федерална статистическа служба, цитирана от ДПА.

Това прави 20,2 милиона души или 24,3 на сто от населението, посочва службата.

Според определението ѝ за човек с имигрантско потекло в тази категория спадат хората, имигрирали в Германия след 1950 г. и преките им потомци, "второто поколение".

Делът на жителите с такъв произход се е увеличил с 6,5 процента или 1,2 млн. души в сравнение с миналата година.

Основна роля за това нарастване в броя е изиграла миграцията на бежанци, най-вече заради войната в Украйна. Така делът на имигрантите, които са дошли в Германия в последно време - основно бежанци от Украйна, Сирия и Афганистан, се е увеличил с по-голям процент (7,3 на сто), отколкото този на родените в Германия преки потомци на родители имигранти, който е нараснал с 4 процента.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е светът да стане една държава, без граници и с един официален език.
42
3
 
17
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Е пълен слугинаж на САЩ! Плаща сметката за всяка каша и война на САЩ-то не са милиони сирийци, афгани, украинци! Кой ще възтановява Украйна? Няма да са Щатите..
41
8
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
9к лв. на месец данъци. 90к на месец нетни приходи (на 3 места работя). Не бих го нарекъл мизерия, драги ми смехурко. Около петорна на твоята заплатка в Германия, от която в България не идва нищо, освен дребни стотинки за храна на някакви пенсии :)
40
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До вие да сте чували за държава ...дето възхвалявате имигрантите - ние да не би да сме чиста етнически държава? Не сме, може и половината вече ад не сме българи, другите са дошли и те онякъде както сегашните емирани. И ккво цъфнахме ли, вързаме ли, само се мятаме напред наад и сега пък гледаме шоу с раздаваме на мандати и т.н.
39
0
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Ауу само 9к лв. на месец?! Мизерия..
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този който днес има рожден ден, сигурно се върти в гроба.
37
8
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Колкото в САЩ и ЮК е ислям... А дори и да стане, какво от това? Религиозните фанатици стават все по-безпредметни. Ако и да вярват в Бог, хората все по-малко вярват в религиите и институциите, които стоят зад тях.
36
8
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Ти не издържаш нищо. Дондуркаш някакви свои роднини текезесари, които явно са толкова стряскащо функционално неграмотни, че живуркат по 600-700лв. минимални пенсии. Ти си един родоотсъпник. Толкоз по темата. В хазната от теб не влиза НИЩО. А от мен влизат чисти около 9к лв. на месец.
35
8
 
3
 
! Отговори
Апа преди 1 година
Да не си протрамист в България, значи живееш при майка си в панелка! Нормално да нямаш връзка с риелноста! По далече от София не си бил (:)
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако продължават така Европейските лидери след около 20-30 години преобладаващата религия в Европа ще е Ислям, а населението няма да е от европеидната раса. Араби и цветнокожи ще са повечето.
33
6
 
4
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 1 година
В дългосрочен план това изобщо не е проблем. Системата работи така че на ключовите позиции стоят умните, образованите и спазващите правилата без значение местни или не. Всички останали които не отговарят на тези критерии се вливат в работната маса която трябва да се труди. Ако не се труди, много скоро гори като слама и идва следващия. На никого не му прави впечатление това защото както казах системата се саморегулира дългосрочно.
32
5
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Това па да си програмист в Германия е все едно да си берач на банани в Канада. Нормално е да имате изкривена визия за някои очевадни неща.
31
7
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Аз пък издържам двама пенсионери в България и един инвалид с немската си ИТ заплата, щото съм голям родоотстъпник и щото вие плащате толкова данъци, че държавата се грижи много добре за болните и пенсионерите :))
30
2
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
....и продълават да имат нужда от работна ръка...
29
4
 
9
 
! Отговори
ССовеца преди 1 година
Хитлер се върти като пумпал в гроба си.Германия отново е подчинена както след първата световна война.Човека който изправи Германия на крака и и върна достойнството и уважението,но алчните еврейски организации и преди и сега са в основите на подчинена и смазана Германия.Всичко за холокоста на 99.9 е платено и снимано в Холивуд като една огромна пропаганда.
28
2
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 1 година
Мда, склонен съм да се съглася за немските ИТ заплати. Заради високите данъци нетните са една идея по-високи от българските, а в доста случаи даже и по-ниски.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На края ще има: "Аз съм оргиналдъ германлъ, ти за къв се имаш!?".
26
1
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Айде айде, ние тека програмистите, които работят в Германия ще ти кажем колко просперира ;) С очите си го виждам..
25
3
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Разбира се, данъците си плащам в БЪЛГАРИЯ, защото са много по-ниски (но ОГРОМНИ за нашите стандарти), а не съм родоотсъпник, като теб. Кофти, а? Иначе отдавна немските ИТ спецове са с по-ниски нетни заплати от нашите заради 45% данъци.
24
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие да сте чували за държава забогатяла без имигранти? Ксенофобските държави са обречени на мизерия и заличаване. Такива като Германия, Великобритания, САЩ... просперират.