Борис Джонсън си тръгна по-рано от Ню Йорк, лети спешно за Лондон

Парламентът трябва да се свика "без забавяне"
25 сеп 2019 13:07, Нели Христова
7
Борис Джонсън си тръгна по-рано от Ню Йорк, лети спешно за Лондон
Снимки: Reuters

След като съдът обяви за незаконно разпускането на парламента във Великобритания, Борис Джонсън прекъсна посещението си в Ню Йорк за Общото събрание на ООН и отлетя отново към Лондон, предават Sky News, цитирани от агенция "Фокус".

Джонсън се завръща в родината си на фона на призиви за оставката му заради решението му да прекрати временно работата на парламента в Лондон.

След като Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че решението на премиера Борис Джонсън за пророгация на законодателния орган е незаконно, председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу настоя, че парламентът трябва да се „свика без забавяне“.

В изявление той подчерта: „Приветствам решението на Върховния съд, съгласно което пророгацията на парламента е незаконна. Съдиите отхвърлиха твърдението на правителството, че закриването на парламента за пет седмици е просто стандартна практика, за да се даде възможност за ново изказване на кралицата.Като стигнаха до заключението си, те потвърдиха правото и задължението на парламента да се събере в този решаващ момент... Като въплъщение на нашата парламентарна демокрация, Камарата на общините трябва да се свика незабавно. За тази цел сега спешно ще се консултирам с партийните лидери".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
.... Като дойде у Лондон, Тоя пак ше излети... Ама от Парламента....!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз кралица"убавица", я накацали калинки, има ли я някой, за пет стотинки?
4
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 4 години
Голям майтап - до къде го докараха англичаните, точно ние бърлгарите да им се подиграваме, че имат премиер-*** :)
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не мислете за Англия, мислете за България!!!
2
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Кой управлява в Англия? Със сигурност не е народа. Големите корпорации си гледат интереса, а хората са просто пионки в голямата игра. Мислят си, че от тях зависи нещо, а реално са безгласни букви.
1
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНЦИТЕ ПАК БЯХА ИЗИГРАНИ!!КРАЛИЦАТА , ПРЕМИЕРА И ДЕПУТАТИТЕ СА ЗАЕДНО!!! ВСИЧКО Е ТЕАТРО И ВЕЧЕ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ ИЗЛИЗАНЕ НЯМА ДА ИМА !! А МЕРКЕЛ ЛИЧНО ГИ ОСТАВИ В ЕС МИНАЛИЯ ПЪТ И ДОКАТО Е НА ВЛАСТ МЕРКЕЛ И ЕС НЯМА ДА ГИ ИЗГОНИ !!!1000 ПЪТИ ИМ СЕ КАЗА ДА СЕ МАХНАТ ОТ ЕС, А ТЕ ХИЛЯДА ПЪТИ СЕ НАПРАВИХА НА ГЛУХИ!