България сред най-предпочитаните от руснаците дестинации

Страната ни отчита най-голям растеж – 33% спрямо 2015 г.
Обновена: 27 дек 2016 11:41 | 27 дек 2016 11:37, Елка Василева
28
България сред най-предпочитаните от руснаците дестинации
Снимка: архив, Булфото

България е сред десетте най-предпочитани от руснаците туристически дестинации за 2016 година според компанията за туристически услуги Skyscanner, цитирана от Лента.ру.

Специалистите на компанията са анализирали броя на резервациите на хотели и самолетни билети, направени през портала й.

По този показател България отчита най-голям растеж - 33 процента спрямо 2015 година. Докато най-голям спад на интереса на руските туристи има към Турция (-42 процента).

Първо място като най-предпочитана дестинация за почивка в чужбина сред руснаците заема Испания.

След нея се нареждат Тайланд и Италия. Четвърта е Турция, следвана от Германия.

Водещата десетка в класацията се допълва от Гърция, Черна гора, България, Франция и Чехия.

През 2016 година около 51 процента от направените резервации за хотели и самолетни билети през платформата са били от Русия. Растежът спрямо 2015 година е бил 3 процента, отбелязва Лента.ру.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
Какво ще стане с България , като със всяка изминала година я напускат все повече и повече качествени хора , независимо от националността им!?
21
2
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
Най-предпочитаните туристи на нашето черноморие са руснаците , защото знаят как да се веселят и не се стискат като западняците , които все гледат да не са излъгани!
20
1
 
0
 
! Отговори
вин до 13 преди 7 години
Въобще не ми пука дали са шведи, руснаци, евреи и дали работят тук или си харчат парите! Както ние искаме да ходим и живеем по други страни, така "добре дошли" на всеки, НО тука се живее по нашите правила, традиции, учи се в наши училища!Това последното го могат силните народи, които имат и силни държави и емиграцията ги прави още по силни.Не съм убеден че и ние го можем.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки който има парички Добре дошъл, ще му помогнем да отвори душа и кесия.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре дошли! Да идват повече!
17
1
 
5
 
! Отговори
Минерални бани дайте преди 7 години
руснаците вкл москалии,киевляни,беларуси много обичат горещи лечебни минерални басейни с чиста топла изворна вода/без хлорка/У Нас везде ПОЛНО>>България е една от най богатите на лечебни вълшебни топли минерални води...Правете още сондажи за топла ВОДА Има нужда
16
1
 
13
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
И най пияният руски турист не може да се издрайфа качествено като английския такъв.Също така английският умее да скача добре почерпен от високи балкони.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименскоро ще престанат да идват тук
14
8
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
До nomer 9Е що в в "Италия, Испания и Франция" бе маааму стара! Все в тая пуста западногейска Европа.Вместо да се юрнат към Венецуела, северна корея или поне в браДски кЕтай! Еххх лицемерни дебилчетааааа!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешковци , не се ласкайте , България не е предпочитана от рашките! Така се случи тази година , заради събитията в Турция. Иначе ще видите толкова руснаци тук през крив макарон! А и добре , че са те да харчат пари по мръсното Черноморие.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вин друго си е да са 20 шведи ,от 22 деца
11
9
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен8предполагам добронамереността на средняшкия руснак струи и от факта , че когато е в интернет или са 10 човека не си "братушка" или "да все же словяне, братюнь" ами е "пошел нах, сукин турка". е, когато руснячето е на живо и е сам салам една добронамереност..а ако може да докачи и от некоя мазна аванта вече си му кръвен брат. славяни, ще.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПатриотТо в България само сервитьорки и православни олигарси остават така или иначе. Да идват.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера говорих с моя позната професионална преводачка от руски от Варна. Тя ми се оплака,че работата й много намаляла тъй като руснаците вече продавали имотите си в България и се премествали в Италия, Испания и Франция. Вярвам й. Тя е в този бранш от много години.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курица не птица, Болгария не заграница... Нали така беше лафа? Кукундели го тълкуват като див руски империализъм към Задунайска губерния, самите руснаци го тълковат като да са добре посрещнати от обикновените хора тук, независимо от политическите промени...
7
3
 
12
 
! Отговори
Балкантурист преди 7 години
Те и предната година писаха, че е отчетен рекорден сезон, рекордно слаб обаче. От 20 години работя в сферата на туризма и не помня толкова слаб сезон!
6
2
 
7
 
! Отговори
До Вин преди 7 години
Поинтересувай се дали родителите на тея русначета работят в България, защото почти всички живеещи у нас руснаци не развиват никаква дейност в нашата страна. Много се коментира колко много руснаци идвали да живеят в България, а никой се споменава, че те си изкарват парите в Русия и само ги харчат при нас!
5
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До до 2я пак?
4
8
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Неудумяващ3 заучени лафа накръст и вопиюща неграмотност. статиите са евтин пиар който се опитва да ни обясни колко са важни хилядате руснака идващи през лятото за сметка на трийсетте хиляди англичани които са дошли да строшат сума паундове за евтино пиене е грЕбане.и естествено, да стане топло в душата на каскета че братушките не са забравили родния балкантурист. топло, като че ли гърдата му е паднала в шкембе чорбата.
3
2
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Високо качество не може да им предложим,остават възможно най-ниски цени.