В руския печат: Америка бе разстреляна от упор!

Ще се окаже ли стрелбата в Орландо препъни камъка за Клинтън?
Обновена: 14 юни 2016 09:48 | 14 юни 2016 09:21,
49
В руския печат: Америка бе разстреляна от упор!
Снимка: Reuters

Америка бе разстреляна от упор; касапницата във Флорида може да се отрази на резултата от борбата за президентското кресло в САЩ, пише "Комерсант".

Руският печат коментира масовото убийство в американския град Орландо на 12 юни. В местен гей клуб бяха застреляни 49 души и ранени още над 50, напомня "Газета".

Още по темата

Най-големият в историята на САЩ масов разстрел изостри до крайност борбата в навечерието на ноемврийските президентски избори, отбелязва "Комерсант".

Вероятният републикански кандидат Доналд Тръмп настоя президентът Обама и претендентът на демократите Хилари Клинтън да признаят клането в Орландо за акт на радикален ислямизъм. В противен случай според Тръмп първият трябва да подаде оставка, а втората - да напусне предизборната надпревара, напомня вестникът.

Президентът Обама прикани да не се правят прибързани изводи, че виновникът за трагедията Омар Матин от афганистански произход, неведнъж демонстрирал симпатии към ислямистите, е свързан с международния тероризъм. При всяко положение обаче основни теми в предизборната надпревара занапред ще са борбата с тероризма в Америка, въвеждането на по-строг контрол върху имиграцията и изгледите да се ограничи продажбата на оръжия в страната, разрешена от конституцията на САЩ, добавя "Комерсант".

Вземайки заложници, нападателят Омар Матин заявявал, че подкрепя екстремистките групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра", също и бостънските терористи братя Царнаеви, посочва "Лента", като цитира директора на ФБР Джеймс Коми.

В атентатите на Бостънския маратон през 2013 г. загинаха трима души, а близо 300 бяха ранени. Единият от братята Царнаеви бе ликвидиран след престъплението, другият получи смъртна присъда миналата година.

Освен това директорът на ФБР съобщи, че терористът е бил разследван на два пъти преди; тогава е твърдял, че членува също в Ал Каида и в шиитското движение Хизбула. В тази връзка тайните служби не могат да кажат със сигурност коя от всички тези групировки е повлияла на престъпника, отбелязва "Лента".

На фона на събитията в Орландо поскъпнаха акциите на оръжейните компании от САЩ, пише "РБК", като се позовава на "Бизнес инсайдър".

Акциите на "Смит енд Уесън" например скочиха в понеделник с 11 на сто, тези на "Стърм, Ругър енд къмпани" - с 8 процента. Книжата на оръжейни фирми са поскъпвали след масови убийства и преди, защото те предизвикват дебати за по-строг контрол върху продажбите на огнестрелни оръжия, а това на свой ред може да се отрази на търсенето, обяснява изданието.

В Москва бяха задържани двама души, опитали се да положат пред посолството на САЩ цветя и плакат в памет на загиналите при нападението в Орландо, информира опозиционният електронен в. "Медуза". "Любовта побеждава", било изписано на плаката според други издания.

"Московский комсомолец" цитира един от задържаните участници в импровизираната възпоменателна акция край сградата на мисията - Ислам Абдулабеков, който обяснява, че срещу двамата бил съставен протокол за провеждане на публична проява без уведомяване на властите по установения ред. "После ни пуснаха", добавя той.

"Руските гейове се готвят за най-лошото", предупреждава обаче всекидневникът в друг материал, описващ нови мерки за сигурност, планирани от гей клубовете във федерацията. Основна мярка за сигурност в Русия е фейс контролът, твърди мениджър от бранша.

"Обикновено в такива заведения няма сериозна охрана. А сега, доколкото знам, нашият клуб смята да си наеме - защото лошият пример, както знаем, е заразен и мнозина неадекватни хомофоби от нашенски тип ще искат да повторят "подвига" на своя афганистанско-американски събрат", казва той.

Според говорител на нетърговската организация за събиране на кръв "УанБлъд" всички ранени при стрелбата са получили в болниците кръв незабавно. Новите донори спомагат за попълване на наличните запаси, уточнява изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и ние сме оФчи мат,рял и ни манипулират яко,ама при краварите нещата вече се двишат лавинообразно.Съответните структури явно нажежават обстановката,с цел американосите да приемат с "разбиране" ограниченията за притежание на оръжие.След това ще последва и конституционна забрана за притежание на оръжие и изземване на същото от населението.Всичко,в името на сигурността.А след това,населението ще бъде завлечено в най-сигурното място - стотиците построени концлагери!И това ще го видите!
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ се интересува от това какво пише руския печат за Америка?
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 12 години един дребен диктатор уби 31 терориста и 334 цивилни, от които 186 деца.11 убити войници на специалните сили,30 ранени. 8 убити полицаи.Преди 11 години същият диктатор обгази и уби 174 цивилни. Срещу 50 убити терористи.Ефикасност по руски.Факти, ватенки ! Факти ! Роднините на жертвите дори не получиха право на съдебен иск.
34
1
 
5
 
! Отговори
Путин преди 7 години
Пак аз съм виновен.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Ердоган е написал писмо до Путин
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес на детска площадка в Бруклин юноша стреля по свои връстници и рани 5-*** от тях.
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митев и Плювняалиев да си обличат бронекомбинезоните.
30
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 33И в Америка и Тук при нас има Тъй наречените "Тихи Л у д и". Те принципно не правят големи зулуми, но постоянно или от време на време имат "ЕПИЗОДИ" в които могат да бъдат всякакви. И тогава не се знае какво ще стане. Ако има данни че е бил един от тези най-меко казано депресирани индивиди ... и САЩ службите не щат да се бъркат с малко или много луди.
29
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 313Това което казвам не го е доказал нито Павлов нито МарксТова са съвременни изследвания и то на ВВС. Поради факта че жените могат да следят по няколко неща едновременно стават за пилоти. Само че идва ОБАЧЕ не са физически издръжливи. Тест на НАТО преди години Французойки с Миражи срещу Американци с Ф-16. Първия и втория ден на ученията всичко върви нормално даже лек превес на Французойките. Последния ден Американците летят само с голямо претоварване при остри завои и девойките не издържат
28
1
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Освен това директорът на ФБР съобщи, че терористът е бил разследван на два пъти преди; тогава е твърдял, че членува също в Ал Каида и в шиитското движение Хизбула. В тази връзка тайните служби не могат да кажат със сигурност коя от всички тези групировки е повлияла на престъпника, отбелязва "Лента".КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ ! САМИЯТ ПРЕСТЪПНИК ТВЪРДЯЛ ,ЧЕ Е ЧЛЕН НА ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПА ,А ПЪК Е НА СВОБОДА !
27
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""В руския печат: Америка бе разстреляна от упор!""................."Единственото, което русия произвежда в момента са матрьошки и омраза" Gleb Pavlovsky
26
4
 
27
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Гледай ти как от този терористичен акт в САЩ нещата се обърнаха и Русия излезе виновна че не е разрешила на гейове да поднесат цветя пред американското посолство.Браво!
25
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 28Виж семейство от две жени (а има колкото щеш не чак толкова фрапантни случаи Майка, Дъщеря и Внуци) го разбирам и приемам. Обаче "Семейство" от двама мъже???Еволюционно мъжете са Ловци а Жените са стопанки на Пещерата и майки, Мъжете са издръжливи но мислят по едно и също време само за едно нещо, за разлика от жените които мислят постоянно за няколко несвързани неща.(Тигъра да не нападне пещерата, Огъня да не загасне да не дойде Тигъра, Малките да не пищят че има и вълци...)
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23- искаш да кажеш че там няма гейове...какво правят с тях, има пак ли разстрел за различните........само питам, щото и аз не интересувам от гейовете, но тук говорим за убити хора- няма значение къде обичат да си вкарват някои работи ТОВА СА ХОРА, УБИТИ РАЗСТРЕЛЯНИ ХОРА. СПОМНЯМ СИ КАТО ИЗЛЯЗОХА НАДПИСИ НИЕ НЕ СМЕ ШАРЛИ- ТАМ НЯМАШЕ ГЕЙОВЕ- ИМА МНОГО ПЪТ ДА СЕ ИЗВЪРВИ ЗА ДА СЕ ЗАЛИЧИ БЕЗДУХОВЕНСТВОТО ОТ ГУЛАГ..............
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митев и Плювняалиев да ходят с бронежилетки.
22
10
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик! преди 7 години
Гей да се наричам,първа радост е за мене!
21
4
 
31
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Да е честито на братята американци ....След износът на демокрация и създаването на тероризма да си сърбат попарата ! Амин !
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умерената опозиция.
19
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОРМАЛНИТЕ ХОРА КАКВИТО СА РУСНАЦИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ГЕЙСКИЯ ЖИВОТ НА ЗАПАДА.ЗАПАДНЯЦИТЕ ПРОСТО СА *** ИЗА ДА БЪДАТ ДЪРЖАНИ ИЗКЪСО ИМАТ ЗВЕРСКИ ЗАКОНИ КОИТО ВОДЯТ ДО ТОТАЛНО ЗАТЪПЯВАНЕ.СЕТЕТЕ СЕ ЗА ТОВА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПАДНИТЕ ТУРИСТИ В СЛЪЧЕВ БРЯГ;СТАДА ПИЯНИ И ДРУСАНИ *** ОТКЪСНАЛИ СЕ ОТ СИНДЖИРА
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахаахаххахахах, двама петакова (дето ги няма в русия, нееее, изобщо) се събрали и тия ги арестуват защото не са на "правилната" манифестация, а предпочитат да имат различно мнение. Голям смях ще падне когато най-накрая руснаците се усетят кой всъщност ги клати и ги държи в мизерия, и като излязат повече от двама ;)