Утре вечер оставаме на тъмно – в името на Земята

От 20:30 до 21:30 ще отбележим "Часът на Земята"
Обновена: 18 мар 2016 19:38 | 18 мар 2016 19:01,
7
Утре вечер оставаме на тъмно – в името на Земята
Снимка: WWF

От 20:30 до 21:30 часа утре ще се състои екоинициативата "Часът на Земята", организирана по света от международната природозащитна организация WWF.

Всяка година, в избран ден от март, за час без осветление остават представителни сгради и световни културни паметници като апел за спешни действия срещу промените в климата.

Инициативата се осъществява за десета поредна година и в нея се включват рекорден брой държави - 178, пише БТА.

Освен да изключат осветлението си вкъщи за час, от WWF приканват всички да се присъединят към екоинициативата и през социалните мрежи. Българските потребители могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, за да достигне посланието им до повече хора.

До момента над 90 български общини са потвърдили, че ще се включат в "Часът на Земята" и ще изключат осветлението на значими обекти в централната част на населените места. В много градове хората се организират за различни природозащитни инициативи - светлинни шествия, конкурси, изложби.

В София WWF кани на традиционна среща в "часа" пред Народния театър "Иван Вазов". "Всеки е добре дошъл с челник, свещ, китара или друг музикален инструмент, за да направим заедно момента по-пъстър, интересен и забавен. Каним и артисти, които да представят артинсталации с огън и танц", пишат от WWF.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
По-голямата част от българите от двайсетина години насам си стоим на тъмно и студено, та нема нужда да се включваме в едночасовата празноглава инициатива.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а безумието лятно часово време докога ???
4
1
 
4
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Това е някакъв пантеистичен култ в който не искам да участвам.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз тука на село всяка зима седа по 10-15 дена на тъмно, щот енергийните ни дружества са на върховно ниво...
2
0
 
9
 
! Отговори
Бен Ган преди 8 години
НИКОГА!
1
1
 
13
 
! Отговори
KKK преди 8 години
това е една от най-безсмислените инициативи измисляни някога в историята на човечеството ... даже айс-бъкет чалинджа не беше толкова т.ъп и безсмислен ... но поне се забрави бързо