Русия удари хипермаркет в Харков, има загинали

Предполага се, че в магазина е имало над 200 души
25 май 2024 19:49, Александър Попов
147
Русия удари хипермаркет в Харков, има загинали
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че над 200 души може да са били в супермаркет нападнат от Русия в североизточния град Харков.

„Към момента знаем, че повече от 200 души може да са били вътре в хипермаркета“, каза Зеленски в Telegram, след като официални лица казаха, че най-малко двама души са били убити от два управляеми бомбени удара, които предизвикаха огромен пожар.

„Русия нанесе нов брутален удар на нашия Харков - в строителен хипермаркет - в събота, точно в средата на деня“, пише той. По думите на държавния глава всички служби са на място - спасяват хора и потушават пожара, обхванал напълно помещенията, 10 хиляди квадратни метра.

Съобщава се и за 11 ранени. Кметът на Харков Терехов каза, че има голям брой изчезнали хора. Очевидно атаката е била насочена към търговския център, където е имало много хора. По-късно кметът на Харков информира, че в Харков има още един – удар в централния парк. Информацията за пострадали и щети се изяснява.

Президентът на Украйна призовава партньорите да предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана и модерна авиация.

„Ако Украйна разполагаше с достатъчно системи за противовъздушна отбрана и съвременна бойна авиация, подобни руски удари щяха да станат просто невъзможни и затова ние се обръщаме към всички лидери, към всички държави: имаме нужда от значително укрепване на противовъздушната отбрана и достатъчно възможности за унищожаване на руските терористи“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде пак Козешка пропаганда сътворена от централното управление на Българските медии Козяк 16. Кой строй в град в който скоро ще бъде щурмуван и сринат до основи? Слабоумни журналисчета дори незнаят че хората са много по информирани от тях
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Френци имаше ли у супера ?
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как така е ударен с ракета? Нали на Русия ракетите бяха свършили още през август 2022г.?
8
3
 
17
 
! Отговори
JNS преди 3 месеца
Аз,не мога да си представя (дано,не ми се и налага) на 50 км от мен да летят бомби,да се води война,а аз да ходя в строителен хипермаркет! Че и 200 човека вътре..? Силно се съмнявам! Украинците,дето се крият от наборната служба,да тръгнат по хипермаркети? Едва ли!
7
2
 
7
 
! Отговори
Да бъдем точни преди 3 месеца
"Към момента знаем, че повече от 200 души може да са били вътре в хипермаркета, а може и да не са били., каза Зеленски. Това не е хипермаркет, а магазин за строителни материали.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно е ударен заради военни части настанени в хипермаркета, както онзи хотел, в Запорожие - в който се оказа, че са били настанени части от ООН. Не е ударен без предварителни данни кой е в сградата.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ооооо,да щом зеления наркоман казал, значи точно така,подла ,нагла бандерофашага.
4
4
 
5
 
! Отговори
Объркан преди 3 месеца
И това ли е част от контранастъплението! Някаква подла заблуждаваща маневра да си взривяват военните обекти и да им окупират селищата за да разсеят врага? Големи стратези са тези ей! Слава!
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Утре Белгород и Крим.
2
7
 
19
 
! Отговори
Хипермаркет или преди 3 месеца
Склад на Азов? Кажете си честно укри!
1
19
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 3 месеца
Така Путин си повишава либидото, като убива цивилни.