Русия удари с "Кинжал" Киев и Лвов

Въздушна тревога е обявена и в много други области
Обновена: 11 апр 2024 09:30 | 11 апр 2024 09:30, Петър Бойчев
151
Русия удари с "Кинжал" Киев и Лвов
Снимка БГНЕС

Русия нанася масирани ракетни удари в Украйна от стратегически бомбардировачи Ту-95 и МиГ-31, съобщават украински медии. Изстреляни са ракети "Кинжал" срещу Лвов и Киев.

Въздушна тревога е обявена и в много други области, предаде БНР.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха за най-малко четири МиГ-31, вдигнати във въздуха за атаки срещу столицата Киев и западноукраинската Лвовска област.

"Регистрирани са многократни изстрелвания на ракети "Кинжал", написа говорител на военновъздушните сили в приложението Telegram.

Експлозии бяха чути още в Запорожска област, както и отново в Харков. Нанесени са най-малко 10 удара по критичната инфраструктура на града и региона, съобщи кметът Игор Терехов.

Вече има проблеми с тока за домакинствата, а заради прекъснато енергоснабдяване метрото в Харков спира работа. Засега няма информация за пострадали хора.

Вчера в Харков загинаха 14-годишно момиче и две жени на 43 и 59 години, а момче и млада жена бяха ранени.

В същото време трима души, включително две деца, бяха убити при украинска атака с дрон срещу руската западна Курска област, написа в "Телеграм" областният губернатор Роман Старовойт.

По-късно Старовойт съобщи за въздушна тревога и в съседната Воронежска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: РусиякиевкинжалХарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добра новина, браво на братята
87
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В продължение на две години западни компании са закупили титан от Русия на стойност 715 милиона долара, според оценки на The Washington Post . Сделките протичаха тихо на фона на публични обещания за отказване от руския метал...
86
1
 
20
 
! Отговори
всичко е свалено преди 1 месец
нали знаете какво ще кажат от Киев!
85
3
 
15
 
! Отговори
ВРЕМЕ БЕШЕ! преди 1 месец
Все с меки ръкавички - и НАТО изнагля!
84
2
 
19
 
! Отговори
сиромах преди 1 месец
Това не може да бъде вярно!Украинците се хвалеха,че прехващат ракетите като снежинките дето Б.Борисов хващаше във въздуха като управляващ!На кого да вярваме?
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 78 Пубер с жълто на устата, да видим Русия срещу Китай ли ве? Муахаххааа...Я виж 1968-мa година какво стана с китайските танкове като нахлуха в Русия. Виж вееее, смеееееешен кравар! От китайските танкове отстанаха само стопени метални петна. К'во знаеш ти веее, краварски пубер?
82
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не воюва а се гаври с Украйна и целият колективен Запад
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уточнение. Не аамо САЩ и Европа но и Япония Юк НЗ Австралия и Канада са към украйна с помощи !
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дмитрий Евстафьев: "Нашият проблем с европейския запад е, че форматът на този конфликт - подчертавам политически, а не военно - той е много комфортен за европейския запад, седи бюргера, гледа телевизия, и да, идва при него някой виртуално и всеки месец взима 200 евро от джоба - това е за Украйна, давай тук. Нашата задача е това да стане 500 евро, после 1000, а после в тази Украйна и неговите деца да бъдат довлечени да воюват в същата тази Украйна".
79
1
 
16
 
! Отговори
Фтрещен преди 1 месец
Ох, фтрещен съм, просто се фтрещих, как може Путин да напада малка и скромна Украйна която просто мирно си седеше и нищо не правеше, а Путин я нападна без никакъв повод и без никаква причина, ох, фтрещен съм.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те украинците извадиха късмет ами ние сме за никъде.
77
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 78 Кравар, тия 300 милиарда евро военна помощ за украинските фашисти от баба ти ли дойдоха или от САЩ и Европа? В действителност Русия воюва не само срещу Украйна, а И срещу САЩ и Европа, КРАВАР! Ако Русия се биеше само срещу Украйна, наркоманът да е капитулирал за една седмица, кравар!
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да ви подам информация Зеленски е купил в Англия лятната резиденция на Чарлз трети .А днеска правителството гласува 60 000 евро подкрепа за Украйна .Който има два грама мозък да свърже фактите за подкрепата на свободния свят и най- правовата държава на света Украйна.
75
1
 
6
 
! Отговори
NATO бъзе ли ги е? преди 1 месец
А бе, нато бъзе ли го е да влезе в Украйна да победи Русия? НАТО базливци ли са, бе, а? Какво правим в съюз на базливци?
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наскоро един американски полковник с акъл Скот Маккрегър каза една векика истина и тя е следната :-Във войната в уКрайна след като нашите Абрамси и цялата западна техника затъна в калта или беше унищожена от руснаците се доказа,че нашето оръжие е *** и е създадено само за търговия,да го продаваме на високо цени на малкото ни истанали съюзници по света и обратното руското оръжие и техника се доказаха на фронта ,че са направени за истинска война и с него да громят врага.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с НАТО 1 трилион военен бюджет, високи технологии 70% от световния БВП + 40 милиона нацистка държава готови да умират и да се бият във война с Русия срещу изостанала нискотехнологична Нигерия със сняг, 1.5% от световния БВП, икономика по-малка от Португалия където 80% от населението няма канализация и ползва външни тоалетни?
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До *** как е третополови ,върви ли победата на бойното поле ?Крим кога пада че не разбрах .
71
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брех тея велики руснаци бе, много е лесно да се дървиш пред по-малка държава, аре да ги видим срещу китай или сащ хахах
70
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я с,я де к,ви удари с Кинжали ,..!? Ми нали според нашенските *** Русия още миналата година и (свършили )ракетите и боеприпасите и брагуските се били( биели )само с войнишките лопатки .Значи щом руснаците могат само с лопати са разпартушинят 00крайна и целия колективен запад се питам какво ли било станало ако включат във войната ядрените и хиперзвукови Сармати,Буревестници,Циркони,Булави ,Ярсове,Искандери и Посейдони..
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяли са звезди посред бял ден.