Зеленски моли Запада да изпрати още ПВО системи на Украйна

Руските ракетни атаки са все по-мощни
21 мар 2024 17:07, Нели Христова
127
Зеленски моли Запада да изпрати още ПВО системи на Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да достави на Украйна системи за ПВО, след като през нощта руска ракетна атака рани 17 души в Киев и околните региони, предаде АФП.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили 31 руски ракети, насочени към Киев - нападение, което идва след като Москва обеща да отговори на ескалацията на украинските удари по граничните ѝ райони.

"Подобен терор продължава всеки ден и всяка нощ", написа Зеленски в публикация в Telegram.

"Възможно е да му сложим край чрез глобално единство. Руските терористи не разполагат с ракети, способни да заобиколят "Пейтриът" и други водещи световни системи", каза украинският президент.

"Тази защита е необходима в Украйна сега. От Киев до Харков, от Суми до Херсон и от Одеса до Донецка област. Това е напълно възможно, ако нашите партньори проявят достатъчно политическа воля", добави той.

Пакетът за военна помощ на САЩ за Украйна в размер на 60 млрд. долара в момента се бави в Конгреса на фона на вътрешнополитически аргументи.

Местните власти съобщиха, че падащите отломки от ракетите са ранили 17 души - 13 в Киев и четирима в околния регион.

Военновъздушните сили заявиха, че Русия е изстреляла две балистични ракети "Искандер" и 29 крилати ракети, изстреляни от стратегически бомбардировачи.

Олексий Кулеба, заместник-ръководител на кабинета на Зеленски, заяви, че всички те са били свалени

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от 34 до 29 Кравар, чети: "БПЛА беше елиминиран над Енгелс. Системата за противовъздушна отбрана работеше своевременно и ефективно. Нямаше жертви или разрушена инфраструктура поради падащи отломки", заяви местният губернатор, цитиран от ASTRA." Начете ли се, кравар?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 31 Кравар, това е от вчера и ЧЕТИ:"БПЛА беше елиминиран над Енгелс. Системата за противовъздушна отбрана работеше своевременно и ефективно. Нямаше жертви или разрушена инфраструктура поради падащи отломки", заяви местният губернатор, цитиран от ASTRA.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога Кулеба започна да разбира от крилати ракети? Да не са го направили шеф на ПВО по съвместителство?
31
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бъдещето на ЕС е в Украйна. Това е държавата която ще закрие този keнeф наречен Расия. А Запада също ще обеднее щото не застана твърдо зад Украйна и не я въоръжи като хората ами стои и гледа сеир. Централна Европа+ Китай ще са новите супер сили.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извади пари и си поръчай бе нeщacтник.
29
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако русофила влагаше тези сили в нещо полезно, държавата щеше да е много по-добре.
28
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Летище Енгелс вчера бе ударено от украинците. В момента там са били дислоцирани 11 самолета! Даже руската пропаганда не казва дали е останал поне един за части...
27
3
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Нали бяхте победили бе либеракис... Кво виeтe?
26
0
 
5
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Дай да яяямммм..... Госпожо Влади ме биееееее .... Няммааааа пъккккккк , длъжни сте ми пъъъкккккк .... Пъъъкккк моя дядо е в Америка, ша ва издаааммммммм .... Следва тропане с крачета и пълнене на гащичките в знак на протест.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
300 милиарда евро досега военна помощ от запада и украинците са мачкани по целия фронт въпреки това. Сега им подхвърлят по едно милиардче на 1-2 месеца. Свършено е с наркомана.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иска Това, което Русия няма от кого да поиска! Че нападателни ракети(официално) няма да му дадат, се досещаме всички! Алтернативата е поне да защити гражданското население.
23
8
 
0
 
! Отговори
Баси преди 1 месец
невежи те русофили! Знаете ли колко е територията на Украйна?
22
4
 
12
 
! Отговори
":; преди 1 месец
Артист излизай от ролята на просяк развявай бялото знаме и на Избори.Стига са ти пълнили сметката ,че на всички им е извън капата.Съсипа целия свят мухл(Ьо).
21
1
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
А Центъра за взимане на решения на ВСУ тази нощ е бил поразен от хиперзвукова ракета " Кинжал". Зелка,послушай папата и развей бялото знаме.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа ще му избият, страната му разрушават, вижда, че не може да се бие за победа и пак не се отказва. Как пък не поиска помощ за мирни преговори, ами ПВО системи му трябвали. Щото ще му решат проблемите колкото и досега.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, не чакайте запада, а си направете ядрено! Виж Кимчо, никой не смее да му гъкне!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"....след като през нощта руска ракетна атака рани 17 души в Киев и околните региони, предаде АФП...." Муахахаха..а защо не пишат и че са убити 8 украински фашиста снощи в Киев при тази ракетна атака? Муахахахахахаа... А наркоманския просяк е ясен, той си изпроси и нашите БТР-и дето за скрап не стават даже.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терорист си ти, руснаците са освободители!
16
1
 
11
 
! Отговори
Изглежда РФ не преди 1 месец
владее въздушното пространство, то именно заради това реве тоя за още ПВО системи. А сега по-сериозно. Очевидно, РФ бомби украинските позиции доста сериозно, прехвалените патриоти и приказките за свалени самолети всеки ден не вършат работа. Иска си тенекия, ама се искат и хора за нея. Подготвени хора. Какви фантазии бяха едно време преди 2-3 месеца само, а? Крим щяха да вземат, кафе щяха да пият в Мариупол, pyснята щяха да режат... е, добре я втасаха, и партизани се появиха да саботират ВСУ.
15
1
 
18
 
! Отговори
Ама нали... преди 1 месец
Ама нали Урсула каза (преди 2 години), че Русия свършва ракетите и за туй краде перални? За какво му е на Зеля ПВО, като Русия няма ракети? Или Урсула лъже (ай, ай, ай)?!?