Русия ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети

Според Москва набелязаните цели са били поразени
Обновена: 29 ное 2023 07:52 | 29 ное 2023 07:48, Елка Василева
105
Русия ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

"Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети "Калибър" в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника", съобщи министерството в "Телеграм". То добави, че "набелязаните цели" са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура.

Още по темата
Ройтерс не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението. Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в "Телеграм", показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети "Калибър". "Нивото на ракетна заплаха е високо", заявиха военноморските сили на Украйна в "Телеграм".

Черно море се превърна в ключов театър на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол наред с други цели. Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите, които се свързват със Средиземно море, са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че способността на Киев да нанася удари по военни кораби и да ограничава руското наблюдение в Черно море са подкопали военните усилия на Русия и са помогнали на Украйна да си осигури морски път за износ на зърно.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С Москва ли са нанесени ударите?
15
4
 
20
 
! Отговори
Евроаталнтик преди 7 месеца
Христо Грозев още преди година каза че ракетите са свършили .Аз като праведен евроатлантик вярвам на него . Да живее
14
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според доклад на британското министерство на отбраната, ноември е най-кървавия месец за руските войски, които са давали средно по 931 жертви на ден! Но нищо, вие копейки продължавайте да питате какво става при Авдеевка! Мpът мyжици на поразия, ей това става
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 10. Кой ти каза, че е обстрелван Киев ?
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак сте преписвали както ви падне. В подводниците едва ли има само по 4 ракети. И едва ли са "Калибър". И след като тия ракети се изстрелват от кораби какво общо имат подводниците ?
11
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Абе интелигент, да не би Леопардите да са нещо безаналогово или онова нещо от рекламите-Абрамс, дето го крият по гаражите, случайно да не се изложат. Танкът си е танк. Има предимства и недостатъци. Модернизира се, доколкото позволява компановката и се пуска в бой. После пак се ремонтира и така до края на войната.
10
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 7, наистина им свършиха ракетите бе копейкаджия - в продължение на 52 дни не бяха обстрелвали Киев поради хроничен недостиг на муниции! Знам че те боли, ама свършен е с Расиата ти - прокълната терористична държава!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 8 Братушките пробиха събота най-здравата отбранителна линия в Авдеевка която е правена още 2014-та година. Авдеевка си заминава, като Бахмут.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с Авдеевка и контранастъплението ?
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма как, ракетите им свършиха още 2022.
6
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Имало и дневна светлина :) Абе ала коолу, за минути съмва и се мръква. Няма да ти пуснат суров видеоматериал никъде. Вие така ли правите? Отделно, че с тия бклуци смартфоните, фотографите се скриха от срам оСрха им професията.
5
15
 
0
 
! Отговори
гладен реактор преди 7 месеца
До Анонимен3 те за тва мрънкат за реми, щото всичко им е в изобилие. даже танковете от 65та година, без аналогов въ мире. направа ща падладея
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А контранастъплението на Зелята ?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не може да бъде. Лъжат. На братушките ракетите им свършиха още август месец миналата година. Нали така, кравари у форума? Муахахахаха...
2
0
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 7 месеца
Браво. Щом ракетите са крилати , може.
1
8
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
три топлоцентрали и един трафопост. понеже предлагали реми. ниво шахмат - третокласник аутист.