Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
руското пво е ***
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Атаката е била със касетъчни боеприпаси, предназначени да убиват хора, а не унищожаване на военни обекти. Разузнавателният дрон на НАТО който е насочвал ракетите е излетял от Сицилия и е минал през въздушното пространство на България. НАТО преднамерено бие по цивилни обекти в Русия за да изтощава руските ПВО системи, изстрелвят от 5-8 ракети по една цел както в случая.
72
0
 
1
 
! Отговори
До таня преди 3 месеца
Парада ти е вдигнал адреналина явно теньо
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес ,почивен ден за цивилното население,Русия бомбардира Харков! Русия имала за цел военна болница.По международни съглашения военноинвалиди и бременни са защитени от военния действия! Ясно е едно - Русия не спазва тези съглашения! Може би ,защото днес е 22 ЮНИ - ДЕНЯТ НА НАХЛУВАНЕТО НА ХИТЛЕРИСТКА ГЕРМАНИЯ! Разлика между НЕЯ и Русия НЯМА!!!
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
скоро и в москва бум бум бум
69
8
 
8
 
! Отговори
Вовата я втаса преди 3 месеца
Матрьошки, що тъй вашият кумир изглежда толкова слабичък в очите на ислямистите, че се престрашиха да започнат въоръжен бунт в Дагестан? Стреля се тежко и в столицата Махачкала, и в град Дербент. Много жалка картинка бе, мили копейки, дотам ли се докара вашият изкуфял дедик, дето щеше да преобръща световния ред?
68
1
 
3
 
! Отговори
Таня преди 3 месеца
Веднага да се анексира Вашингтон. Ама много стрелят там :)
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
путин е заплашил да се скрие на по дълбоко в бункера си в одговор
66
8
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Явно зеленко ще свьрши като - членовете на ислямска дьржаваС тероризьм до никаде не се стига
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна не може да нанася ракетни удари по руска територия, защото няма технически възможности. Украйна само натиска копчето на ATACMC от нейна територия, после всичко се контролира и наочва НАТО от разузнавателните самолети и дронове над Черно море - днешната атака е била контролирана от американски дрон RQ-4 Black Hawk. Русия може много лесно да унищожи всички тези самолети и дронове и тогава САЩ да мислят дали са готови да започнат 3св заради свалените им железа над Черно Море.
64
6
 
7
 
! Отговори
Водка Гаврилофф преди 3 месеца
Комсомолская правда: 6 месечно бебе пушещо цигара на плажа в Севастопол взриви военен склад и уби над 100 ИхТамНет-овци
63
7
 
3
 
! Отговори
Дебелият Ким Съм преди 3 месеца
Сърбят ме Ръцете, нямам Търпение Путин да Натисне Червено Копче, че веднага и аз да изпратя мойте 20-30 ИнтерКонтинентални Балистични Ядрени Ракети към САЩ - заедно с Русия, че Заличиме Империалистическият Враг - ЗаВинаги! Дори Китай - не ни трябва!!
62
1
 
2
 
! Отговори
Ларавел преди 3 месеца
Смешна история
61
0
 
1
 
! Отговори
Сандокан преди 3 месеца
Путин си е на спокойни места.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
става нещо в Дегестан май ще се отцепват от блато стан
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А то като се разменят ядрени ракети няма да се харчат човешки животи. ---- Ами като няма да се разменят ядрени ракети, да се прибират в Русия и толкоз. Така няма да стане. Няма как да си върнат Украйна.
58
3
 
2
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 3 месеца
Като отмъщение да ударят Тръмп тауър в Ню Йорк с танк Армата
57
11
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Да приключват зеления с високо точни удари както изрел уби лидера на палестинска дьржава в посолствотоС терористи не се преговаря убиващи жени и деца
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да бе мирно стояло в блатото не бе бой видяло джуджи