Снахата на Байдън обвини сина му, че заради него е използвала наркотици

Процесът отваря стари рани преди изборите през ноември
7 юни 2024 13:58, Инна Ангелова
65
Снахата на Байдън обвини сина му, че заради него е използвала наркотици
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заплетена става ситуацията около сина на президента на Щатите - Хънтър Байдън, който за секунди може да съсипе кариерата на баща си. В показанията в процеса срещу Хънтър Байдън по обвинение за притежание на оръжия, Хали Байдън, която е съпруга на Бо Байдън (брат на Хънтър), също даде показания.

Хали Байдън потвърди пред съдебните заседатели, че “е потънала в срам”, след като се е пристрастила към крек заради Хънтър. Двамата имаха проблемна връзка малко след като съпругът ѝ Бо Байдън почина през 2015 година от рак на мозъка. Романтичната връзка между снахата и другия син на президента допълнително изостря напрежението в семейство Байдън.

Хали Байдън описа момента, в който е открила револвер и куршуми в отключената конзола на пикапа му през 2018 г. В паника тя изхвърлила оръжието, задвижвайки веригата от събития, които са довели до процеса срещу него, пише още “Труд”. „Изпаднах в паника и исках да се отърва от тях“, каза Хали за пистолета и боеприпасите. „Не исках той да се нарани и не исках децата ми да ги намерят и да се наранят”, каза Хали пред съдебните заседатели.

54-годишният син на президента е обвинен по три точки. Прокурорите твърдят, че той е излъгал за зависимостта си от наркотици, когато е попълнил формуляр за закупуване на револвер Colt Cobra в оръжеен магазин в Делауеър. Той заяви, че е невинен, твърдейки, че министерството на правосъдието се е поддало на натиска от страна на политическите опоненти на баща му.

Свидетелството на Хали подчертава в какво лично изпитание се е превърнал процесът за Байдън и семейството му, отваряйки отново стари рани по-малко от пет месеца преди изборите за президент. Тази връзка е в центъра както на защитата, така и на обвинението. В показанията си Хали също така призна, че се е пристрастила към наркотици, след като Хънтър я запознал с крека, пише The Times.

„Беше ужасно преживяване, през което преминах и се срамувам, и съжалявам за този период от живота си“, добави Хали.

Прокурорите се стремят да докажат, че Хънтър съзнателно е излъгал за зависимостта си от наркотици, когато е купил пистолета. В съда бяха показани текстови съобщения между Хънтър и Хали в деня след покупката, в които той казва, че е „чакал дилър на име Муки“. Когато той не се появи на следващия ден, въпреки че му е изпращала непрестанно съобщения, Хънтър й отговаря с думите: „Спях в кола, пушейки крек на 4-та улица и Родни.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: САЩсинпрезидентпроцес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя снахата май е обща в семейството Байдън. Които я хвани той си играе с нея.
16
0
 
8
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
Тея са цвеееете. На снахата умира мъжа от рак и тя продължава с брат му, закачени на най- уайт *** дрогата - крек. Страшни симпатяги.
15
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ТРЪМП БЕШЕ ОСЪДЕН ЗАРАДИ ЖЕНА! И ТУК ЦЯЛОТО ДЕЛО Е НА БАЗАТА НА ПОКАЗАНИЯТА НА ЕДНА ЖЕНА :D И НАЛИ БЕШЕ НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ ЛЪЖЛИВИ ПРОКЛЕТИ ПУТИНИСТИ ДА *** ВСИЧКИТЕ И ТО СКОРО!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комар, ухапвайки снахата на Байдън, два часа се мислел за свръхзвуков изтребител.
13
0
 
3
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Само екстрасенса Бай Дън - "Говорещия с духове", ще "спаси" Америка..., гласувайте за него, за да се спасим и ние!!!
12
4
 
10
 
! Отговори
Р У С О Ф И Л преди 3 месеца
Мачкай, Вова!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя май и снахата е за Доналд Тръмп.
10
0
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Стига с тази путиниска пропаганда, това не може да е вярно за лидера на свободния свят, великия лидер Байдън!
9
1
 
6
 
! Отговори
Байдън: преди 3 месеца
Не пия алкохол и не употребявам наркотици. На моята възраст постигам същия ефект, като се изправя рязко.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наркоманка фамилия.
7
1
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 3 месеца
Според мен Путин е виновен.
6
0
 
15
 
! Отговори
:-) преди 3 месеца
Оставете това на страни. Какво стана с лаптопа на Хънтър Байдън? В него има много снимки на синчето на Джо в компанията на ндпълнолетни момиченца. Уличаващи имейли за финансови злоупотреби, свързани с Украйна и компанията ,,Бурисма".
5
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ДОКАТО НЕ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ БАЙ ДОНЧО БЕЛИНАТА Е ИЗГУБИЛ ТОЙ ШАНСОВЕ ЗА ПОБЕДА ИМА ВЪПРЕКИ , ЧЕ Е ОПОЗОРЕН ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не му стига синковеца на Байдън, ами и снахичката си я бива. Явно са търкулило се гърнето, та си намерило похлупака. Добре че дядото забравя от време на време, да не си трови нервите и с тия двамцата.
3
9
 
2
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
платени предизборни номера...
2
0
 
8
 
! Отговори
Докъде стигна света? преди 3 месеца
Да му прати Жоро Игнатов.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тяхна си работа.