Най-големият проблем на САЩ не бил икономиката, а южната граница

10 млн. незаконни мигранти бяха пуснати от Байдън за три години
25 апр 2024 22:31, Анисия Иванова
38

"10 млн. незаконни мигранти бяха пуснати от Байдън за последните три години и три месеца. Хаосът е огромен. Преди два месеца Майк Джонсън каза, че няма да даде стотинка на Украйна, докато левицата не даде пари за затягане на положението на южната граница, защото това е истинско нашествие. Около 10 000 американци умират годишно от фентанил, който главно се вкарва от южната граница.

Картелите направиха милиарди. В Сената беше предложен проектозакон от Джеймс Ланкфорд, за да се оправи този проблем, обаче той не беше приет от републиканците. Главно Тръмп повлия да не бъде приет", каза журналистът и международен анализатор Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

"Имаше много забележки и недомислия. Едното от тях беше, че може до 5000 мигранти да влизат на ден, а след това автоматично се затваря границата. Основното нещо, зарази което не беше приет, е, че за Украйна пак бяха отпуснати 60 млрд. долара, а за самата южна граница - 20 млрд.", допълни той.

След дълго забавяне Сенатът на САЩ одобри пакет помощ за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 млрд. долара, от които 61 млрд. са предвидени само за Украйна.

Дъскарев отбеляза, че всички демократи са гласували "за" помощта за Украйна, но Тръмп е бил против.
"Изглежда, че са се разбрали с Майк Джонсън, че трябва да бъде отпусната тази помощ, защото Украйна закъсва. Те нямат снаряди. Тръмп казва, че европейците трябва да дават много повече", подчерта анализаторът в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му икономиката в САЩ е в много лошо състояние - американците живеят от заплата на заплата заради инфлацията на президента Байдън, а бензинът е станал три пъти по скъп - достига 7 долара за галон.

"Америка все още е водач на свободния свят. Много лоша идея е, ако вторият най-голям политически враг спечели тази война - Русия", заяви журналистът.

Той уточни, че най-големият проблем на САЩ не е икономиката, а положението на границата, което може и да навреди на Тръмп.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Русия
Какво ще купи Украйна с $61 млрд.? 90% от парите ще се върнат в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
12
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 3 седмици
Слаба ракия сте в БГ. Ето и този неизвестен Оги превежда от Фокс без да разбира дори кво се пише там. Тръмпутин бил против помощ за укрите? Та нали малкия Майк предложи законопроекта точно след като посети Тръмпутин в Мара-Лаго миналата седмица. Откъде му е дошла идеята мислиш? И забрави за условието за пари за границата, а твърдеше с месеци наред, че пари за укрите ще има само ако има за границата. Бенза е 7 кинта само в Кали. Навсякъде е около 4(за галон). Инфлация има яко. Тук поне не лъже.
15
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
14 вземеш да спреш да пляскаш глупости. Никога не си ходил там че да видиш. Над 40 милиона са на социална помощ. Зимата се топлят на запалени варели по улицата. И това е в градовете. Да не се чудиш после шаманите откъде дошли завзели белият дом, след като черните обрали магазините и запалили полицейският участък.
14
5
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Живеели от заплата до заплата демек едва ли не бедно, пък не съм виждал количка в супермаркетите им, защото те кошници не използват, дето да тежи по-малко от 100 кила и да е с връх като Еверест :))) Българина и пенсионера също са от заплата до заплата, само че нашето го мерим в потребителска кошница с най, ама най-необходимото за ядене :)))
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американският галон е 3,8 литра. 7$ делено на 3,8 литра = 1,84$ за литър. По днешен курс 1$ = 1.82лв излиза следното. Американците купуват литър бензин за 3,34 лв. :))) И сега ако сравним заплатите и ще видите колко може да купи един американец и колко един българин :))) И те му викат на това, че били закъсала икономика :)))
12
5
 
8
 
! Отговори
Мхм преди 3 седмици
От заплата до заплата живеят американците. 60% от американските семейства имат годишен доход между 240 хиляди и 800 хиляди долара. Това, че харчат много е друг проблем.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
7, чети повече. Биде-то веднага след като беше инсталиран в Белия Дом, първото нещо което му наредиха да направи, беше да затвори големия петролопровод. Това вдигна цените от под $4 до $5.50, ЗА ЕДНА ВЕЧЕР. Аз съм свидетел. Ако си черпиш новините от ABC, NBC и CNN, няма да го знаеш това.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблемът е че въобще съществува. Една група фанатизирани лобисти си играят на глобалисти, южната граница на сащ не е мексико, не е даже доктрината на Монро, не е и южният полюс, а е до северната граница. Калигула си мисли че има извънтериториална юрисдикция навсякъде, че имало "американска изключителност", само че Калугила е гол и напълно побъркан от фанатизмите и джендариите си. А кой да го опердаши има и не са един и двама.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е жалката картинка след опустошението което психясалата либерастия започна да сее отпреди 10 години. Ако Тръмп не влезе в Белия Дом, Запада е загубен, такъв какъвто го познавахме преди, този същия Запад, в който всеки мечтаеше да живее.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Големия проблем е че има много недоброжелатели. Може би последния вариант е англосаксонска завера.
7
10
 
10
 
! Отговори
Дъска Рев преди 3 седмици
Къде е $7 бензина бе бacтyн ? На едно две места в Калифорния вероятно но и там се съмнявам че говориш за дизел а бензина е не повече от $5. Навсякъде другаде е средно по &3.50. И явно този анализатор е Тръмпист защото това е мантрата на Тръмп че байдън вдига цените на петрола което не е вярно. Международното положение ги вдига войните Персийския залив и тн .
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За САЩ може би, за България - обратното . Икономиката държи лева. Колкото повече се свива традиционната икономика, за сметка на субсидираните планове, толкова повече се свива базата на стабилността на Лева. До момента, в който дифицитите не произведат обезценка.
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
""Америка все още е водач на свободния свят"-----------------Аз не помня да съм ви провъзгласявал за водачи на каквото и да било. Можете ли да покажете документ, в който всички държави са ви обявили за "водач"?
4
1
 
7
 
! Отговори
1 до 3 преди 3 седмици
Надявам се, че се шегуваш...
3
13
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 седмици
Пише се цъвтеже бе, а не цъфтеше. Аман от нeгpaмотници!
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ е страна на имигранти, местно е само индианското население, а мексиканците са предимно от индиански произход
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е кък така? Нали цъфтеше свободният свят и най-вече неговият флагман?