Съд: Тръмп е извършвал измами, градейки империята си

Активите на компанията са били „надути“ с милиарди долари
27 сеп 2023 07:51, Елка Василева
43
Съд: Тръмп е извършвал измами, градейки империята си
Снимка: архив, БГНЕС

Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал измами в продължение на години, докато е изграждал империята за недвижими имоти, която го изстреля към славата и Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Съдия Артър Енгорън, който се произнесе по гражданско дело, заведено от главната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, установи, че бившият президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции, като са надценили значително активите на компанията и са преувеличили нетното състояние на Тръмп в документите, използвани при сключването на сделки и осигуряването на финансиране.

Енгорън нареди да бъдат отнети някои от бизнес лицензите на Тръмп като наказание, което затруднява или прави невъзможно извършването на бизнес в Ню Йорк, и заяви, че ще продължи да възлага на независим наблюдател да наблюдава дейността на "Тръмп организейшън".

В решението си съдия Енгорън постановява, че Доналд Тръмп, който мечтае да си върне Белия дом през 2024 г., и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, изпълнителни вицепрезиденти на "Тръмп организейшън", са "отговорни" за "многократните нарушения" на закона, предаде Франс прес. Той добави, че документите, представени от главната прокурорка, "ясно" показват "измамни оценки" от страна на Доналд Тръмп на активите на групата - безброй компании, вариращи от жилищни имоти до луксозни хотели и голф клубове.

Летиша Джеймс обвинява милиардера републиканец и неговите деца, че са "надули" тези активи с милиарди долари, за да получат наред с другото по-изгодни заеми от банките в периода 2011-2021 г.
(БТА, Любомир Мартинов)
      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
Този съдия да се върне още по-назад в тяхната кратка история на държава,когато белите избиваха местното население като пилци.После в по- ново време си отстрелваха и собствените си президенти.Ще донесат от 40 кладенци вода само и само да отстранят от избори Доналд Тръмп.Давай бай Дончо,мачкай глобалистката ***.
29
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
и кои станал милионер по света не е укривал данъци кои лобира сега да се даваоръжие на украина и без пари ли го прави
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Байдънчо знае, ако Тръмп стане президент, какво го чака. Затова драпа със зъби и нокти и се чуди откъде и за какво да подхване Тръмп. Ама, ще видим кой кого......
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дълбоката държава воглаве с ВПК няма да допуснат Тръмп да стане президент.
26
3
 
10
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 месеца
Тръмп е единствения президент излязъл по-беден от Белия Дом отколкото е влязъл! И единственият който НЕ запали война!
25
4
 
3
 
! Отговори
Off преди 7 месеца
Патологичен лъжец
24
1
 
1
 
! Отговори
Бай дрън преди 7 месеца
Ха-ха-ха ! Сетила са Мара да са побара, колега тромпет !
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е кой милиардер не е извършил измами за придобиване на богатството си?
22
1
 
6
 
! Отговори
сашо преди 7 месеца
Че кой е построил империя по честен път?
21
4
 
5
 
! Отговори
Като преди 7 месеца
Не го съдят за укриване на доходи, ще е за завишаване на доходи - все нещо ще се намери.
20
4
 
4
 
! Отговори
Да ви поясня преди 7 месеца
По-долу пише някакъв (22) , знаещ по някоя и друга дума на английски. Handicap означава недъгав. Не знам защо този коментатор се прави на интересен и защо разчита всички тук да знаят един определен чужд език.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Байдън, щото е светец. Той сам си призна-аз не съм добър човек. Ама има го това изказване, нали умеете да работите с търсачки.
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До др0гаре плоскоземи ---- Защото "остро"земецо, там, където стъпи белият човек има ред и цивилизация. Ако той управлява, де.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Добавете и това, че когато САЩ са добре, целият свят е по-стабилен и обратното." - По-стабилен, ако си от послушковците. Питай Китай, Иран, Ирак, цяла Африка, половин Азия, повечето от Южна Америка, колко "добре" бяха ...
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До др0гаре плоскоземи - Би ли обяснил, що за глупсот изцепи, че и ChatGPT не помага тук ...
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И там си имат Гешев ;)
14
0
 
3
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
Само той ли бре?
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой много се старае да дестабилизара САЩ в качеството им на държава на работещите и самостоятелно мислещи хора с достойнство и самочувствие.
12
6
 
4
 
! Отговори
До антиТръмповците преди 7 месеца
..... Тези непълнолетни пришълци за "благодарност" се държат там така, както тук се подвизават ромчетата, възпитани да са неадаптивни относно всичко, различно от тяхната култура и да са агресивни спрямо всички не-роми. Прибавете и това, че вече е изчислено, че скоро цветнокожите в САЩ ще станат повече от белите хора и че по-голямата част от тези не-бели предпочитат да живеят на соц.помощи и недолюбват законите. Добавете и това, че когато САЩ са добре, целият свят е по-стабилен и обратното.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При раздути приходи, Фискът би трябвало да е на печалба. Прокурорът на Ню Йорк е калинка!