Американската армия изгуби стелт самолет F-35, издирва го

Изтребителят струва около 80 млн. долара
18 сеп 2023 09:12, Елка Василева
114
Американската армия изгуби стелт самолет F-35, издирва го
Снимка: архив, БГНЕС

Американските въоръжени сили отправиха призив към гражданите да им помогнат да открият останките на изчезнал вчера американски самолет стелт, предаде Франс прес.

Вчера следобед пилотът на F-35 катапултира от самолета в щата Южна Каролина. Той е оцелял, но американските въоръжени сили не могат да открият самолета. Това накара военновъздушната база в Чарлстън, Южна Каролина, да поиска помощ от жителите на щата.

"Ако разполагате с някаква информация, която може да помогне на нашите спасителни екипи да открият F-35, моля, обадете се на Центъра за бойни операции на базата“, написаха властите на авиобазата в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър").

Властите на авиобазата казаха, че провеждат издирвателни операции в координация с федералните авиационни регулатори около две езера северно от Чарлстън.

Изтребителите F-35, произведени от "Локхийд Мартин", струват около 80 млн. долара всеки, посочва АФП. Технологията стелт прави даден летателен апарат "невидим" за радарите.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам кат е невидим как ще го открият :)))
90
0
 
1
 
! Отговори
Австралиец преди 1 година
До Сата НАТОТи,американски ***!
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Южна Каролина имат ли poми?
88
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 90 Цената на самолета е 80 мил. Цената на Ф-16 като самолет + резервни части + наземно техническо оборудване + базов комплект оръжия + обучение пилот + обучение наземен персонал + транспорт на всичко това.
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то нали е невидим.... кой да го намери?
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАДНАЛ Е НА 120 КМ ОТ БРЕГА В АТЛАНТИКА.
85
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стелтът F-35 струва около 80 млн. долара и е по-евтин от една снимка на чертеж на F-16, продадена на мутрака преди няколко години. Тогава ни продадоха 8 снимки на чертежи на F-16 за над $1 млрд.
84
1
 
20
 
! Отговори
Наздраве преди 1 година
Е как ще го намерят бе, нали е невидим?
83
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 0880 ЗРК C-125 не е кремъклийка. Независимо че е приет на въоръжение 1960 година това е първия ЗРК който може да стреля по свръх ниско летящи самолети и хеликоптери!
82
6
 
7
 
! Отговори
0880 преди 1 година
До Боби === А защо братята сръби свалиха Стелт на фащ с кремъклийка?
81
2
 
8
 
! Отговори
Левонт харпуна преди 1 година
Чекай малко! Как Ф35 струва на Пентагона 80 милиона а дядото на Ф35 - ф16 на нас ни до продават за 150 милиона долара.
80
3
 
12
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
Така става, като правиш невидими самолети - накрая ги загубваш и молиш селянията да ти ги намери. Само не знам родните атлантици как ще преглътнат изгубването на безаналоговия изтребител:)
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май талибаните го отвлякоха
78
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО Случай от БГ ВВС излита класически МиГ-21. Скапва се двигателя на височина 15000м Пилота лети до 2000м по инерция планирайки и след като нищо не става се катапултира. Намериха самолета след 9 дни забил се като пирон в една нива и над земята са стърчели 30 см от опашката.
77
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО Су-35С в по-късните серии в предкрилките на крилото се монтира МЕТРОВ радиолокатор. ще кажете че е допотопен защото ФР системата действа само по хоризонтала и трябва активни действия на пилота(маневра) за да се определи височина. Но иначе Ф-35 се открива на стотина километра. Може би знаете че СТЕЛТ пази от радари в сантимерови обхват а всеки друг радар в различен диапазон вижда стелт пре спокойно.
76
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Мнение на военен експерт от САЩ: "За съжаление никое от актуалните оръжия, които произвеждаме не е конкурентно на аналозите му от Русия ------//////-----/ Кой руски *** луг е конкурентен на Ф-35?
75
0
 
7
 
! Отговори
Ами той е невидим, преди 1 година
как ще го открият?Трябва да си сложат очилата за невидимки,иначе-караш си по шосето и изведнъж се блъскаш в него(каквото е останало).Нещо като камиона,който карал дупки,една паднала от него,той се върнал да я вземе и паднал в нея.
74
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
При толкова сателити, радари и електронни системи за връзка със самолета, да призоваваш граждани да помагат в търсенето му е просто смехотворно! ------////------ Тьпогьоз, там е планина с високи борови гори, долини и дерета. Самолет с тези размери е като игла в копа сено.
73
0
 
21
 
! Отговори
Видях го преди 1 година
В Перник е, разфасоват го за части в един гараж..........
72
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До обективен/70 "Родните предатели са просто едни слуги на краварите." - 90% от матряла СТЕ предатели и слуги.