Задържаха Тръмп във Флорида заради това, че е изложил нацията на риск

Тълпа от поддръжници се беше събрала пред съда
13 юни 2023 22:14, Нели Христова
113
Задържаха Тръмп във Флорида заради това, че е изложил нацията на риск
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше задържан в съда в Маями във вторник, за да се изправи пред обвиненията в престъпление, че незаконно е съхранявал документи, свързани с националната сигурност, когато е напуснал поста си, и е излъгал длъжностните лица, които са се опитали да ги получат обратно, съобщиха американски медии.

Тръмп и бившият му помощник Уолт Наута са били задържани, съобщи служител на съда, преди предявяването на обвинението, насрочено за 15:00 ч. (19:00 GMT), когато те трябваше да представят показания.

Изслушването трябва да бъде закрито за камери и предавания на живо.

Това ще бъде второто посещение на Тръмп в съдебната зала през последните месеци. През април той се призна за невинен по щатски обвинения в Ню Йорк, свързани с плащане на пари за мълчание на порнозвезда. Явяването във вторник в Маями беше по федерални обвинения.

Поддръжници, носещи шапки "Да направим Америка отново велика" и американски знамена, скандираха "Маями за Тръмп" и "Латиноамериканци за Тръмп", докато кортежът спря пред сградата на съда. Един мъж беше чут да скандира: "САЩ! САЩ!"

Кметът на Маями Франсис Суарес заяви пред репортери пред сградата на съда, че не е имало никакви проблеми със сигурността.

Властите се бяха подготвили за тълпи от до 50 000 души и евентуално насилие, като напомниха за нападението срещу Капитолия на САЩ от 6 януари 2021 г.

Тръмп неведнъж е обявявал, че е невинен и обвинява администрацията на президента демократ Джо Байдън, че се е насочила срещу него. Във вторник в социалните мрежи той нарече специалния съветник Джак Смит, който ръководи обвинението, "мразещ Тръмп".

Смит обвинява Тръмп, че е изложил на риск националните тайни, като е взел със себе си хиляди поверителни документи, когато е напуснал Белия дом през януари 2021 г., и ги е съхранявал по безразборен начин в имението си Мар-а-Лаго във Флорида и в голф клуба си в Ню Джърси, според обвинителния акт на голямото жури, публикуван миналата седмица.

Снимки, включени в обвинителния акт, показват кутии с документи, съхранявани на сцената в балната зала, в банята и разхвърляни по пода на складово помещение.

В обвинителния акт се твърди, че Тръмп е излъгал служителите, които са се опитали да ги върнат. Федерални обвинения към бивш президент на САЩ е безпрецедентно в американската история.

В обвинителния акт се твърди също, че Тръмп е влязъл в заговор с Наута, за да запази класифицирани документи и да ги скрие от федералното Гранд жури. Наута, който е работил за Тръмп в Белия дом и в Мар-а-Лаго, трябваше да се яви в съда заедно с Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: арестСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
8
 
! Отговори
ОВчу преди 10 месеца
Кланът Клинтън ще направи всичко, за да не позволи на Тръмп да участва на предстоящите избори. Когато имаше възможноста, Тромпета трябваше да натика в затвора Килъри Клинтън за къде по сериозни и тежки нарушения за класифицирана информация с "Имейлите", той я съжали и ето до къде я докара!
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тръмп е добър бизнесмен и добър актьор! Всички играят заедно в една много интересна играта ,но много хора не го проумяват! Докато конспираторите чакат някой да спаси света от злото,злото мачка наред ....Тръмп беше за ваксините,Путин също беше за ваксините!
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глобалистите нещо са се възпалили, знаят как ще загубят и играят мръсно!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поискал е да емигрира в Русия.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Твърдял е, че има само два пола така че, виновен е.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То не беха порнозвезди, то не беха издевателства...още малко ще го изкарат по-черен от дявола демократите :))) Къде е звездата Сторм, покри се като взе парите и вече нема обвинения...хахахахаха :))) Рижава малка пи шка може да има Тръмпи, ама го е обслужвала порнозвездата :)))
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Байдън младши кога?
63
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оранжевият пуяк ще изгние в затвора.
62
5
 
3
 
! Отговори
Русия преди 10 месеца
ПОСОЛСТВОТО, Нацията.Бачкати си 100те мильона на ФАЩ за тр0лове и пропаганда. Козяшка медия.
61
2
 
2
 
! Отговори
БКП-Грузия преди 10 месеца
Сталин заявява като наш Доган че Пътят на БКП към КПСС минава през Грузия..................Забелязал това Адолф Хитлер скалъпва дело срещу Гошо тарабата набеден за грузински фашист.............Адолф Хитлер остава доволен от национализма на Гошо тарабата в Лайпциг и го освобождава.............. Вероятно е пречукан от Сталин
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руският шпионин ще си плати за всичко
59
4
 
4
 
! Отговори
Фалшификатор АЗИМОВ преди 10 месеца
Сталин завежда дело за СЕПАРАТИЗЪМ на Лаврентий Берия и поставя началото на края му под диктовка на агресивната Англия.............................Иначе Айзък Азимов е юдеоевреин от Грузия обладан от реваншистка англофобия но може би предан на САЩ но пък виновен за умишлена подмяна и фалшификация на човешката история..........1988 издава сатанинската си книга Азазел на името на юдеистки ДЯВОЛ....................Умира от СПИН със съмнения че З.Бжежински го таковал но може дори да е доброволно
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено че ще изложи нацията на риск, те такива богаташи ги интересува само как да си удвоят всеки месец доходите а туй чеса патреоти то сие само реклама а рекламата знаете че днешно време е бизнес.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Тръмп общество" са шпиони на Тръмп и са изложили българската нация на риск. Ние трябва да последваме примера на американците.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тръмп и Бойко ще лежат в една килия в американски затвор. Тръмп в оранжево, Бойко в райе. Плевннелиев ще им носи банани.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Стари ХИБРИДНИ войни По-добре чети история за да не плещиш глупости. Берия е елиминиран от Хрушчов след смъртта на Сталин.
54
6
 
2
 
! Отговори
Стари ХИБРИДНИ войни преди 10 месеца
АНГЛИЯ след 9 май 1945 обвинява Сталин в умишлен геноцид над руският етнос чрез втората световна война воден от русофобия освен това добавят че грузинците и дефакто в Кавказ всички са диваци и варвари и незнаят какво е това цивилизация.............Като чул гласа на Англия Сталин моментално дава под съд БЕРИЯ и го елеминира.......................Сами се сещайте че грузинският юдеоевреин Айзък Азимов е късен силно пристрастен АНГЛОФОБ-реваншист.........Саакашвили?Зеленски?
53
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Войната в Украйна свършва, просто има две дребни неща. Тръмп да се отърве от американската прокуратура, ако трябва да смени главния прокурор и второто, да спечели изборите. Всички тексасаджии на жьолтите павета веднага!
52
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Да му мислят сега ПП. Абе Тръмп няма ли посолство? Сигурно е задържал документите, за да се съветва за новите назначения като спечели изборите. То това е нормално, да се съветва с посолство за държавни тайни, не мога да разбера какво иска независимата американска прокуратура. Нека вземат пример от нашата независима прокуратура! Веднага тоя прокурор да бъд сменен за обида на политика Тръмп!
51
3
 
2
 
! Отговори
Хахахааа преди 10 месеца
Гледам тук от пасьолството нещо са се размечтали , всички "хубави " пожелания не могат да се сбъднат, все пак не е Коледа.Гледам и лично Путин се е включил да осмърдява ефира с лъжи ...щом са я докарали до там да изброява какви са нанесените щети на украинците , за да отчая запада и ги накара да преговарят , смятайки до къде са я докарали -Великая Магучия?! Не знаех че в пасьолството има нощна смяна ...хахахахааааа.