Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка

Разширяването на фронта се очаква да омаломощи украинската армия
20 фев 2024 10:25, Петър Бойчев
144
Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка
Снимка БГНЕС

Превземането на Авдеевка е много важен сигнал, тъй като след няколко седмици предстоят изборите в Русия. Путин се нуждаеше неистово от победа, която да обяви на своите сънародници. И даже град, който е напълно разрушен и в момента не представлява някаква сериозна крепост на украинската армия, той го превръща в историческа победа на Руската армия. Това коментира за Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него руската офанзива ще се разпространи в пет лъча.

"Пет лъча, които ще отидат към Маринка, към границата между Донецк и Луганск. Идеята на руското командване е колкото може по-бързо да се достигне до границите на провъзгласилите се три републики, които все още не са 100% под руски контрол. Но разтягайки нападението в пет лъча, имайки предвид численото превъзходство на руската армия, се разширява фронтът, което прави защитата му от украинска страна много по-трудна".

По думите му следващите месеци ще бъдат жизненоважни.

"Според мен краткосрочната цел на Русия е завладяване изцяло на териториите на провъзгласилите се републики и задържане на тези територии. Съмнявам се, че те ще продължат навътре в дълбочина, на запад в Украйна. По-скоро, завладявайки тези територии, окопавайки се и защитавай ги, ще да направят бъдещите преговори с изключването на тези територии незаобиколим фактор. Т.е. превземайки тези републики, те категорично вече ще се водят за руска територия и преговорите оттук нататък ще бъдат много по-сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези които пишат статии въобще гледат ли картата?!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откога този търбух стана *** изатор?
46
4
 
20
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
не се знае дали ще остане нещо от измислената украйна - апетитите са големи, различни народности на запад, поляци, унгарци, румънци, молдовци...
45
0
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 2 месеца
Да
44
2
 
14
 
! Отговори
Не Маринка преди 2 месеца
Петте лъча се събират в Днепропетровск )))
43
14
 
4
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Някакви жалки наченки на подобие на операция Манджурия ВСВ,но Путин не е Сталин и Шойгу не е Жуков.Танковете и самолетите не са по пет хиляди и не изминават по 200 до 500 км в денонощие.Вде пак срещу себе си нямат водената японска армия,а една армия,която напоследък само вайкания се чуват от началството и за закъснялата западна помощ.Ко са стаа ща видим.
42
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А уж воюваха с лопати и чипове от перални ... иначе за тези дето не знаят, Авдеевка е желязо-бетонен бункер, на места стигащ и до 6 етажа под земята. Това беше главният пункт, откъдето киевските фашисти обстрелваха руските Донецк и Луганск.
41
3
 
21
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Фронта почна да се разпада, руснаците забавят хода само за да се укрепят и изградят логистичните вериги, защото при бързо напредване снабдяването се разтяга, става уязвимо и бавно, иначе може и по бързо но е рисково, логистиката зад подобна армия е огромна
40
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Падането на Авдеевка е истинска победа за жителите на Донецк, които са обстрелва ни ежедневно последните десет години.
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** тааа "бензиностанция с ракети" гуолеема работа, бе! Па и ползват чипове от перални за ракетите си? Бре!
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой вече не иска да се сражава за Украйна.Мечтата на всяка укра е да избяга от Бандерия на Запад.Няма ги фанатичните укри от началото вече защото дадоха фира.Спасението е преговори с Москва и каквото може да бъде запазено за новата държава Украйна.Естествено ще е без излаз на Черно море,от Киев до полската граница.
37
1
 
24
 
! Отговори
j преди 2 месеца
Вчера има едно пост в туитър на един американски милиардер - Девйд Сакс. Войната на лъжите- "Излъгаха ни как започна, лъжат ни как върви, лъжат ни и как ще завърши" Не знам, за каква защита от украинската армия, говори тоз човечец. Украинците страдат от липса на хора, липса на боеприпаси, липса на ПВО и в момента са в глуха отбрана. Липсата на ПВО, позволява на руснаците, да ги попиляват с ФАБ-ве от 500- до 1500кг. В артелрийски боеприса са в съотношевие 7 към 1.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Днес 42. Аз отнякъде дочух или прочетох нещо за партизани, но не разбрах на коя страна са. Помислих си че е поредната проукраинска пропаганда.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Керемедчиев? Вие сериозно ли?
34
0
 
19
 
! Отговори
днес-а преди 2 месеца
хайе моля ви се *** и мисири, поне заглавията да отговарят на съдържанието... не'къф льохман знае "руската тактика"... правописа и грамотността вече разбрах, че не са ви силата, ама понемалко ел.импулси на втория етаж няма ли...
33
3
 
20
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 2 месеца
Това което не се казва в статията е че укроотбраната е пред разпад.Няма как да се удържат руските вълни вече.Няма резерви затова планът на Зельо беше нови 500 хиляди укри да бъдат мобилизирани.Но няма как да стане това.Сирски смени Залужни в последен опит да бъдат спряни руснаците.
32
2
 
29
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Има анализатори твърдят друго, че след Часов Яр, руснаците може да завият към Одеса, и е логично, там е пълно с руснаци, да не говорим, че режат Украйна от излаз на море
31
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
30
1
 
25
 
! Отговори
хъ хъ хъъъ преди 2 месеца
"ще да направят бъдещите преговори с изключването на тези територии незаобиколим фактор." Запомнете! В случая няма да има "сложни преговори", а изчезваща Украйна!!!
29
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Ако се чудите, къде са пратените милиарди от фжобовете си, трябва да знаете, че са пратени по предназначение в нечии джобове. 90% от средствата на САЩ остават в американската икономика и джобове. Други 10% отиват в джобовете на украински политици и командири, изнасяйки оръжие за Абу Даби. На фронта отива второ качество техника и боеприпаси. Ето там са ви милиардите!