Зеленски обмисля смяна на няколко държавни лидери, не само в армията

Необходимо е пренастройване, заяви президентът
134
Зеленски обмисля смяна на няколко държавни лидери, не само в армията
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че обмисля да смени няколко висши държавни служители и то не само в армията, за да определи кой ще ръководи страната, предаде Ройтерс, като се позова на вчерашното му интервю за италианската телевизия РАИ.

"Става въпрос за хората, които ще трябва да ръководят Украйна", каза Зеленски, когато бе запитан за появилите се предположения, че е на път да уволни главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужний.

"Необходимо е пренастройване, говоря за смяна на няколко държавни лидери, не само във военния сектор. Обмислям тази замяна. Става въпрос за цялото ръководството на страната", добави украинският президент.

За да спечелим войната, каза Зеленски, "всички трябва да натискаме в една и съща посока, не можем да се обезкуражаваме, трябва да имаме правилната и положителна енергия, негативизмът трябва да бъде оставен вкъщи".

Още по темата
Различията излязоха на преден план, след като украинската контраофанзива, започнала миналата година, постигна само ограничени успехи срещу руските сили, които са се окопали по протежение на 1000-километровата фронтова линия в южната и източната част на Украйна.

В есе за Economist през ноември миналата година Залужний заяви, че войната е навлязла в нова изтощителна фаза. Това предизвика упрек от страна на президента Зеленски.

Миналата седмица, когато спекулациите за уволнението му се засилиха, Залужний изложи своите аргументи в коментар за телевизионния канал CNN за нови електронни средства за водене на война.

Той също така заяви, че някои украински институции пречат на страната да постигне целите си, включително усилията за изграждане на ефективна бойна сила, която да отговаря на руското числено превъзходство, чрез "непопулярни мерки" като масова мобилизация.

Залужний си спечели възхищението на украинците за това, че водеше операциите за отблъскване на руските сили, настъпващи към Киев в началото на войната, и последвалите настъпления, които възвърнаха големи територии в южната и североизточната част на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ку-Ку бенд ... Гладна кокошка , просо сънува-Ш!
108
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Зельо има още девет месеца за мислене. После идва Тръмп и играта му свършва. Тръмп ще сложи свои хора начело на Украйна.
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе *** неграмотни какви държавни лидери ще сменя Зеленски?Президенти и крале ли ще сменя?И на кои държави
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелката се издокарал в бронежилетка, но чутурата му гола. Не се ли бои, че може да го гръмнат между веждите?
105
4
 
0
 
! Отговори
Zelenski преди 3 месеца
е заявил че войната ситуация (в окраина) е в безизходица... Но само 26% от територията на украйна е под руски контрол.... заявлението е пред италианската телевизия (РАИ)
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добрев то и нищо позитивно не се случи след 35 год. лиzане на американски zadници.
103
14
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Зеленски е шефа! Ще сменя всеки който си поиска когато си поиска
102
13
 
0
 
! Отговори
Ку-Ку бенд преди 3 месеца
Няма да е зле да смени и Путин, и севернокУрейският дюмбел, и эстествено нашиьо Зеленочорапов.
101
0
 
7
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 3 месеца
До Анонимен 103 - Маминката им разкатахме на Световните Лидери. Ше ги заменяме и сменяме на поразия. Эваларка на българскиьо книжовен язък.
100
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще умра да се смея със заглавията ви! Зеленски сменя значи "държавни лидери"?! Вие наясно ли сте какво сътворихте с това? Значи той може да сменши Шолци, Микрончо, Буши-памперса, сигурно и Путин може да смени, а у нас - Радев. Т.к. това са "държавни лидери" - синонимът на "държавен главна".
99
4
 
25
 
! Отговори
М'глата преди 3 месеца
Да вземе да почне от себе си ,със смените....
98
3
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
И да задам един въпрос. Кога България е била в подем? Когато е имала силна или еднолична власт- тиранина Стамболов, цар Борис след преврата и Тодор Живков. През останалото време Българие винаги е вървяла надолу и е стигала до малки или големи катастрофи.
97
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
...което доказва едно (куфарчетата)- системата трябваше да живее още. Тогава мераклиите за куфарчета просто щяха да бъдат някакви отнесени партийци, които не пречат на държавата и хората.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън Е всички знаем тогава за куфарчетата с пари дето ги раздаваха след 10 ноември и кво се случи 8 години по-късно само разни тролеи си дрънкат опорки
95
1
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
България 1989-та бе на ръба да направи много голям промишлен бум, както днес правят Турция, Китай. Просто не и дадоха шанс на тая система.И това е жалкото. Днес, след 35 години, оше не сме достигнали нивото от 1989. Вече две поколения живеят в мизерия.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 93 Е като каза Ердоган,кой срина турската лира и що реално турците станаха русофили
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 92 Е да и ние знаем за тия дето си раздава куфарчета с пари след 89г и инфлацията голямата дойде чак през 1997 г .Нещо ми се струва ,че бъркаш хората в опит да си пробуташ простотиите
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелевски ,да вземе да смени себе си,чак тогава ще се спре избиването на невинни украински младежи.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 84 Факта е ,че се опитваш да си пробуташ кирливата Урколандия.А що не ходил някой да работи в Русия.Е щото сигурно там не им трябват миячи на чинии,а такива дето стоят в България като мен ще наритат такива дето пишат евтини лозунги като теб щото тук не ти е Урколандия
90
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
България имаше 10 млрд дълг 1989, но тия пари бяха инвестирани в големи заводи, които по Костово време бяха заграбени за жълти стотинки. Не се даде шанс на тия заводи да заработят както трябва, просто падна системата в цяла Европа. Ако не бе паднала, България бе направила огромни инвестиции, какеито днес прави Турция например! Сега си представете Ердоган да падне, да дойдат шарени на власт и да спрат и разграбят проектите му. Същата работа ще стане както при нас 1989-та.