Дори президентът да не дойде, конституционните съдии встъпват в длъжност

Това заяви Димитър Главчев
20 яну 2024 22:00, Стела Стоянова
211
Дори президентът да не дойде, конституционните съдии встъпват в длъжност
Снимка БГНЕС, архив

Дори някой от упоменатите висши държавници да е възпрепятстван да присъства на клетвата на новите конституцинни съдии, това няма да опорочи встъпването им в длъжност. Това заяви председателят на Сметната палата Димитър Главчев пред "Нова нюз".

Който предлага, той преценява всички качества на този, който е номиниран, каза той относно избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

Главчев припомни конституционното дело за избора на съдия Георги Марков, който е оспорен от необходимия брой депутати. Решението по делото потвърждава избора на президента Желю Желев за съдия Марков.

За изхарчените 11 млрд. лева през декември 2023 г. от правителството, председателят на Сметната палата обясни, че са направили проверка на бюджета за 2022 г., където не е открито нищо нередно. „Проверката на изпълнението на републиканския бюджет за м.г. ще бъде направено в срок", обясни Главчев.

За влизането на страната ни еврозоната той изтъкна, че дългът на България е сред най-малките в този финансов съюз. Едно от изискванията е държавата кандидат да подаде два бюджета от редовно правителство, каза той и заяви очакване правителството да изкара и другия бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: КСДимитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе! преди 3 месеца
Тоя е от герб - вероятно мисли, че е нормално да говори лъжи, щом е в защита на "своите", но не е. А "сайта" днес.бг - защо цитирате това, без да кажете, че е цитат поне? Знаете ли, че така подвеждате хората? Знаете ли, че това, което въпросният е казал е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО? Знаете ли, че преди години предния президент направи прецедент и вече се знае какво става в такава ситуация и НЕ, не е както казва този! Знаете ли, че сте съучастници в ПРЕСТЪПЛЕНИЕ с тази статия! НЕ ВСЪПВАТ В ДЛЪЖНОСТ!
135
0
 
0
 
! Отговори
Ю. Славков преди 3 месеца
Въпросът за влизане в еврозоната, Шенген и т.н. изобщо не се свежда само до дълга и пореден брой бюджети. Изключително важно и актуално в момента е ПРАНЕТО НА ПАРИ. България е един своеобразен рекордьор в тази област. Възможно ли е Д. Главчев да е председател на Сметната палата, а да не е чул нищо за умишления фалит на КТБ и предназначената за фалит РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ? Нека се поинтересува какво направиха българските перачи на пари най-вече в Австрия, Мароко и Дубай.
134
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 3 месеца
Главандур, откъде изпълзяхте ? Що за самозвани, самонадеяни и продажни хорица се уредиха да ни управляват в нарушение на правни норми, закони... Що ги търпим още? Накипя ни яко !
133
0
 
3
 
! Отговори
Тон преди 3 месеца
На всички вече ни е ясно ,че за вас закони и правила няма,променяте закони за да се оправдаете ,но и вашия час ще настъпи,престъпници народни!
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафията герб управлява,не се заблуждавайте! Ппдб дпс, всичко е парлама!бб раздава порциите!
131
5
 
2
 
! Отговори
ДДС преди 3 месеца
И МАЛКИТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ РАЗБРАХА ЧЕ СТАРШИНА РАДЕВ Е САМО ФИГУРАНТ И КА...ВАЛ
130
0
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
До Анонимен под номер 125 - Точно така!!! Не е късно това да се случи на "ирландската пастирка" с настояща "обвивка " и кодово име "Плевнелиев" - в този живот .Явно от периода си на "пастирка" е променил само "формата си " ,но не и "съдържанието" ,макар да подозирам ,че през "онзи си период" - минал е бил по- полезен за хората ,от настоящето му пребиваване на Земята ,където е "полезен" само на "Десито" в момента. Хубаво е ,че най- накрая се "събра" със себеподобна на него.
129
0
 
13
 
! Отговори
Тон преди 3 месеца
Чувствам скоро как зглобката ще бъде бита с камъни !
128
8
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
Нема лабаво за Рундю..!
127
0
 
29
 
! Отговори
Сметкопланов преди 3 месеца
И този счетоводител започна да разбира от Конституцията.
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С Ала бала май всичко става.
125
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Превратаджията Радев" - Време е, да почнат да се водят дела за клевета срещу такива, като теб.
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Т.е. трябва оная жена, бившият президент, да поднесе почетни извинения на една съдийка, която сега може да го съди за пропуснатите зпалати за ВСИЧКИТЕ си години, които изтърва с К.С. ... Хи хи хиии сладко сладкооо!
123
1
 
24
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 3 месеца
То самото име говори Главчо
122
33
 
3
 
! Отговори
Някои преди 3 месеца
...май забравят, че Борисов и ГЕРБ са с най-голямо доверие в българският избирател! И то при избори правени при тандема Радев-Мадуро ! Така че, нормално е да дават насока на политиката ни! Превратаджията Радев го видяхме,какво направи със държавата, за последните три години!
121
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тикво дърта,кой ти иска мнението?
120
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен , к.135 Как се е държала Атанасова в психодиспансера за управляващите НС няма значение. Важното е, че ПП, ГЕРБ и ДПС имат абсолютно мнозинство и каквото ББ и Пеевски кажат, това се изпълнява. Боце каза на Д.Атанасова да освободи поста председател на ПГ на ДПС,тя веднага изпълни нареждането и беше й осигурено място в КС за срок 9 години. Пътят й за връщане в ГЕРБ обаче е отрязан. ББ и Пеевски да не разчитат, че ще векуват в НС. Законът Магнитски удари Шиши, може да стигне и ББ
119
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАлюскан гербер, един от ближните на Милиционер Боце, на същото ниво като него по поведение в обществото и култура на общуване. Същата тази 'култура' показа като предсдател на НС и се наложи да подаде оставка. Ако и в Сметната палата е показал тази своя култура, халал да е на наговите служители. Има на кого да се метне: ББ се държи не особено сдържано, а откакто се събра с Пеевски прекрачи всякакви граници на приличие и възпитание. Двамата смятат, че България е тяхна и се държат като еничери.
118
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия срам нямат.
117
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е физиономия на див садист-човекоядец...