Турция иска четиримата ни граничари да бъдат задържани за разпит

Те все още не са уведомени от българските служби
Обновена: 17 яну 2024 19:17 | 17 яну 2024 17:00, Стела Стоянова
39
Турция иска четиримата ни граничари да бъдат задържани за разпит
Снимка БГНЕС, архив

Турският наказателен съд взе решение българските граничари, обвинени за смъртта на турски бракониер, да бъдат задържани за разпит, предаде БГНЕС.

До този момент бившите вече граничари не са уведомени от българските служби има ли издадена червена бюлетина за задържането им.

Припомняме, че на 16 януари 2024 г. Турция поиска екстрадицията на четирима бивши български гранични полицаи. Бившите гранични служители Михаил Цонков, Николай Петков, Никола Костов и Живко Петков са обвиняеми по дело за смъртта на турски бракониер.

Инцидентът стана на границата ни край Резово през 2008 година.

Сега бившите граничари са обявени за издирване с червена бюлетина от Интерпол и ако напуснат България, могат да бъдат задържани, каза турският адвокат защитник на българските граничари Джошкун Молла. "Искат екстрадицията им в Турция. Не става въпрос само за разпит в България и изпращане на показания, а просто искат да бъдат екстрадирани. С "червена бюлетина" са обявени за издирване", каза адвокат Молла.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Убий турук преди 3 месеца
Спаси човек!
29
1
 
6
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
България не трябва да предава граничарите си защитавали границите на държавата.ако това се случи,значи вече нямаме държава.
28
4
 
5
 
! Отговори
Theodoris Kantakuzin преди 3 месеца
4-МАТА БАЙ *** СА ЕККЗЕКУТИРАЛИ ЧОВЕКА КАТО ДИВАЦИ И ИЗРОДДИ.....ЗА ПЕТ РИБИ, СА ГО УБИЛИ....БУЛГАРИСТАСКИЯ ПОЛИЦАЙ НЕ УМЕЕ ДА ЗАДЪРЖА И УБИВА ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОТ И ВУЛГАРЩИНА....СТАРА ЗАГОРАС, + ОЩЕ ХИЛЯДИ ДРУГИ СЛУЧАИ .
27
2
 
1
 
! Отговори
Руска е проислямска преди 3 месеца
До 9-10 Не се лъжете, че Русия ще помогне на християнски народ като БГ т.к.е управлявана от диктаторски режим на Путин, а безбожните комунисти като Ленин Сталин и ислямските диктаторски режими, на които пласират оръжията си са корумпирани,без страх от Бога, затова нагло лъжат, убиват милиони да запазят властта си и ограбят свои и чужди народи.Както Русия в съюз с Иран, Азербаджайн, Турция и др.напада християнски д-ви Украйна,Грузия, Армения.А БГ е освободена от турско робство от Цар-християнин
26
3
 
0
 
! Отговори
Правист преди 3 месеца
Налице и класическо превишаване пределите на неизбежна отбрана. Нашите са сгрешили, но по този член от закона щяха да бъдат д условно осъдени. Но ,не..разни недоучени патриотари , тикви и калинки натиснаха съда да ги оправдае изцяло.....и в резултат.....ще страдат до края на живота си....
25
3
 
3
 
! Отговори
Правосъдие преди 3 месеца
Турция за пореден път действа като незаконна терорист.диктатура като Хамас ИДИЛ Хизбула, погазвайки морала, международно право, законни и човешки права и свободи на чужди граждани като еврейски туристи и спортисти, американски християни, български граничари затваряйки неправомерно, осъждайки ги несправедливо с лъжливи обвинения.т.е.върши държавни престъпления срещу морални и правни норми, т.к напр бг граничари са доказано невинни на всички инстанции вкл.ЕС съд и турски съд няма право да ги съди
24
2
 
4
 
! Отговори
сащ преди 3 месеца
що мексиканци са дали фира опитвайки се да правят същото. Не съм чул Мексико да натиска интерпол да издава червена бюлетина за граничните полицаи на САЩ, убили престъпниците при изпълнение на ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ (всеки бракониер и всеки НЕЗАКОННО преминаващ границата е ПРЕСТЪПНИК)! Нито мексиканският съд да иска да ги разпитва. Нито Мексико да иска САЩ да разпитва тия полицаи. Нищо...никъде...никога... Да им се чуди човек на мексиканците... Комши, как се нарича защитник на престъпник? СЪУЧАСТНИК?
23
1
 
3
 
! Отговори
Ако преди 3 месеца
Ако някой от АДМИНИСТРАЦИЯТА (не наричайте администрацията "държавата" - държавата сме ние хората, а администрацията е НЕЗАКОННО узурпирала местата си и властта...временно!) реши да си ПОМИСЛИ да предаде ГЕРОИТЕ, трябва да бъде най-малкото ЛИНЧУВАН! Това би било НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! А турция - долно! Както винаги! Подготвят почвата да извиват ръце за нещо от една страна и предава послание "нямате право да се пазите от нас". Обаче...едно е да искаш... Жалко за нашите турци, че се подвеждат...
22
3
 
6
 
! Отговори
До Хората си защитав преди 3 месеца
До Хората си защитават - а "държавата" турция осъзнава ли, че не може да си "съди гражданите, защото са си свои", тъй като са били НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ! Ако ти извършиш престъпление в турция, там ли ще те съдят или ще викаш "да ме съдят в България, защото съм нейн гражданин". Работата на граничарите е да пазят границата. Ако има нарушител и откаже да се предаде, се арестува. Ако окаже съпротива, се прилага сила. Ако застраши служителите на РЕДА и няма друг начин, се убива. Това е станало. НЕВИННИ
21
2
 
3
 
! Отговори
Хората си защитават преди 3 месеца
даже бракониерите, а България дава невинни граждани т.е. в България без обвинения, без изискване на доказателства от изискващите други страни напр. Германия или САЩ! Не защитавам страните, но обвинявам България в липса на защита на собствените си граждани макар и да са престъпили закона! Актуално вижте Турция - бракониер, ама ние ще си го съдим! Вие другите не посягайте върху наши граждани, каквито и да са те! Това е държава! Дали ни е лицеприятна или не, но това е държава! Защита на гражданите!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България е в Нато и Нато ще ни защити и Джорджака Сорос най важният в играта като чуе че са Българи ще ги защити непременно
19
1
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 3 месеца
Елементарен си, " а какво става с контраофанзивата".
18
3
 
7
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 месеца
Анадолска гнус! Пълно затваряне на границите с тези башибозуци!
17
3
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 3 месеца
Рано или късно мисля ,че ще ги екстрадират
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еййй оня банкянския измамник вече не е премиер. Сега премиер е изтъкнат Академик, от Силите на Доброто. Той ни вкара във въздушен Шенген и намери работна ръка от Африка, направи и правосъдна реформа. Вече престъпност НЯМА. Тези хора ще защитят българските граждани. Те имат авторитет в чужбина и знаят как да управляват. Нали са завършили Харвард, па макар и по интернет с програми за сричащи второкласници. Следим с интерес въпроса и реакцията на беге правителството
15
5
 
8
 
! Отговори
Пеевски преди 3 месеца
ще бъдат незабавно предадени на г-н Ердоган
14
3
 
9
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 3 месеца
ПРЕДИЗБОРНА ПОСТАНОВКА НА ДПС ЗА ДА МОГАТ ДА НАЗНАЧАТ ЗА МИНИСТРИ ТУРЦИ С ДВИЙНО ТРАЖДАНСТВО...
13
6
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Бракониери са разстреляни с картечен пистолет в гърба,защото били тъмно , а те бракониерите замахвали с канджи и оръжието се изплъзнало от ръцете на полицаите ...Това са обясненията на полицаите.Ако ви звучат абсурдно...така е..
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Веднага предавайте килърите на турската правораздателна система! Ако са невинни - нема проблем, ако не - да си понесат заслуженото.
11
5
 
8
 
! Отговори
Явно преди 3 месеца
Явно "приятелска и съюзна" турция е решила да ни извива ръцете за нещо. Момчетата изпълниха своя дълг, а убитите са били на чужда територия незаконно и предупредени. Сами са избрали участта си, при това най-нагло. Турция трябва да разбере, че България е най-приятелски настроената към нея страна (може би освен Азербейджан). А проблемите на Българските граждани, определящи се за турци, са именно от ТУРЦИТЕ, а имат приятел ЕДИНСТВЕНО в БЪЛГАРИТЕ! И да имат мераци за територии и т.н. е безумие, но..