Близнаците от Цалапица остават в ареста

Имало опасност да се укрият
Обновена: 2 авг 2023 16:32 | 2 авг 2023 16:32, Стела Стоянова
31
Близнаците от Цалапица остават в ареста
Снимка БГНЕС

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев, най- тежката възможна мярка - постоянен арест, съобщи Дарик

Те бяха арестувани след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. "Има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност", мотивира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите, близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов. Единият от тях призна, че е видял убийството.

Час преди делото, на което прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на 19-годишните близнаци от селото, хора се събраха на протест пред съда, припомня Нова.

Те поискаха обвинението срещу тях да бъде променено, защото според протестиращите те са съучастници в убийството. Хората от Цалапица искат също доживотна присъда без право на замяна за извършителя и помагачите му - 19 годишните близнаци.

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

Още по темата

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици.

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.  

Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставките на шефовете на полицията в Пловдив и Стамболийски заради случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Оставки е малко,дори само за това,че никой не е тръгнал да арестува двамата близнака,докато случая не се разгласи по медии и народа да се вдигне...или е било сигорно,че убиеца нямаше да се разбере ако не бяха се застъпили от правителството!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На 19 години и вече завършени мутри. Еххх, години, години, сега точно са за 2 години казарма и ще станат ангелчета. Ама няма, ние сме Демокрацияяяяяя.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Основните версии са пари или наркотици.
22
1
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 9 месеца
Оня с макетното ножче си е чист българин! Срамота!!! Гнусно деяние, недостойно за човек!
21
0
 
5
 
! Отговори
Не разбрах преди 9 месеца
КАКВА Е ПРИЧИНАТА за това зловещо деяние???
20
0
 
4
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
Били " приятели с убития"???? Е при такива приятели, не ти трябват врагове!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите са лошо племе ,както всички балканци.Коментара ми не е за убийците ,а по-скоро за полицията.Ако няма медии,тези нямаше даже да ги вкрат и в ареста. Много е вероятно да са близки на някой политик или бизнисмен мафиот. Мафията си има държва в България..Докато народа не стане и не унищожи всичко и не започне от начало да гради няма да се оправи нищо.Нова конституция,нов съд,нови прокурори. Ако е необходимо от чужбина да.се вземат...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжаление не са роми. Чисти българи са.
17
5
 
5
 
! Отговори
Харпия преди 9 месеца
Защо никой не казва, че близнаците са циг.анета, както са *** оня с маквтното ножче и разфасованата му приятелка!
16
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
Големият проблем е, че сега ще ги осъдят, ще лежат в затвора, по цял ден ще правят същото като депутатите, ще лежкунят за сметка на почернените роднини на убития и на останалите данъкоплатци и след 10 години ще ги пуснат, озлобени и с изградени връзки сред останалите бандити. Трябва спешна реформа в затворите, от курортни селища да се превърнат в трудово изправителни лагери!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще дойде време, и то не е далече, когато поради слабост и бездействие на официалните органи, тълпата ще започне да взема правосъдието в свои ръце и да беси по площадите. В България има цялостно усещане за беззаконие и слабост на държавата и никакви признаци ситуацията да се подобрява. Народът започна тотално да оскотява.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извергчета като тоя с макетоното ножче... от малки стават бандити.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Протестиращите хора от Цалапица настояваха да се издирят помагачите в престъплението. Полицията до тогава бездействаше. Най-вероятно не е имала дори такова намерение.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ ВЕЧЕ НЯМА ДОСТЪП ДО МВР И ПОЛИЦИЯТА ЗАПОЧНА ДА РАБОТИ
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Продължаваме промяната! Демократична България! Герб! ДПС! ДА ЖИВЕЕ!
10
10
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 9 месеца
Това ли е промяната, за която гласувахме? Да ни управлява пак гроб и убийствата в тая пародия на държава са са ежедневие ?
9
1
 
19
 
! Отговори
Салкъма преди 9 месеца
Полицейските шефове ще бъдат уволнени,не за извършеното престъпление в техният район,а заради това че се е допуснало разгласяване на случая и не са спуснали информационната завеса навреме.Така става и по затворите ако излезе вътрешна информация за живота зад решетките,особено когато става дума за видеозаписи за гаври и жестокости в заведенията по превъзпитаване.Директорите ги уволняват винаги.Та така и с полицейските началници.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голяма изненада, кафяви са.
7
1
 
10
 
! Отговори
Не стана ясно преди 9 месеца
Какъв е бил мотивът на убийството? И дали въпросните момчета са само помагачи в укриването или са участвали и в убийството?
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наркомани. То им личи от километри. Не е добре на дивите селяни да се дават наркотици защото по-принцип са си улави и почват кървищата.Как па някой от село като се надруса не хване да нарисува една картина например (като Пикасо например) , да напише някоя песен (като Бийтълс) или просто да си построи къщата да ремонтира нещо в двора да прекопае и оплеви градинката. Все се лупат и гърмят все кръв и смърт. Ако не бият или колят се блъскат с колите си.Пак кръв и смърт. 0pkи.